DEPREM DERSLERİ (31)

DEPREM DERSLERİ (31)

MUSTAFA KIRAÇ

YERYÜZÜNÜN SUÇLU YÜZÜ

Belgesel sunucusu hayvanların susuzluktan çektikleri ızdırabı anlatırken, küresel ısınmanın buna sebep olduğunu beyan eder. 

Bu itiraf, bir suç itirafı olup hayvanlar tarafından cezasının verilemeyeceği bilinciyle rahatlıkla ifade edilmştir.

BUNDAN BÖYLE KÂR VE ZARAR ANLAYIŞIMIZ, DÜNYAMIZIN SAĞLIĞI BAZINDA GÖRÜLMEDİĞİ TAKDİRDE DÜNYAMIZ TARAFINDAN CEZAMIZIN  GECİKMEYECEĞİNİ DÜŞÜNEBİLİRİZ.

Kişisel ömrümüzle bağdaşmayıp saçmalık konumda kalan bilinçsiz, ayarsız, öngörüsüz, empatisiz ve toplamda terbiyesiz kâr hırsımızın derecesi, bizi dünyamızın sağlığını bozan mikroplar yapmaktadır.

Sağlığı bozuk bir dünyadaki kâr hırsı derecesinin saçmalığı, kişisel ömrü aşıp genel canlılığın ömrü bazında da büyük bir saçmalık ve suç kapsamına geçmektedir. 

Hayvanların eziyeti bizden kaynaklı ise, kâr hırsın dudak altı sırıtımıyla bakıp bunuda belgesel adıyla yine o kâr hırsına araç etmek yerine, o hayvanlara borcu ödemek adına borularla ve sondajlarla oralara5 su tedariğinde bulunulabilir. 

Kamera arkası sulama olsa bile yapay sulama görüntüsü duyarlılık için vehameti rahavete çevirmez. İnsan sorumluluğunun öğreticisi ve hatırlatıcısı olur.

Sera gazı hakkındaki bilgi öncesi durumlar bilinçsiz kusur kapsamına girsede, bilgi sonrası durumlar bilinçli suç kapsamına girer. Bu konudaki kural ve sistemlerin genel sağlık bazında düzene koyulması, bütün ülkelerin ortak sorumluluk konusudur.

Ortak sorumluluk konularına bakması için ortak bir meclis ve bu meclise bağlı ortak asayiş birimi şart olmuştur.

Dünyamızın yaşayan ve hastalanabilen bir canlı olduğu artık tartışmasızdır.

Sera gazları deri ve giysi anlamındadır. Yaptıklarımız, bu giysi yi yada deriyi kalınlaştırıp vücudun aldığı ısının içerde yoğunlaşmasına sebep olmaktadır.

Bu tür bilgiler herkesin avucunda olduğu için herkesi sorumlu yapar.

Başka bir açıyla, 

motor cehenneminde yanmak üzere berzah aleminde beklemekte olan fosil yakıtlar, yanmalarıyla cezalarını insana hizmet olarak yaşarlarken, vücuda verdikleri zararla da adeta günaha doymayışın görüntüsünü sanki sergiliyorlar.

Onların giysi ye dönüşen hallerini yanı başımızda ince bir giysiyle adeta çıplak kalmış mars gezegenini yaşam dünyasına çevirmede kullanabiliriz. 

Dünyada fosil yakıtlar la faydalı iş görürken bir yandan da zarar görürken, marsta onlarla hem iş görürken hemde atmosferini giydirip yaşam için katma değer sağlanabilir. Buna uyanmalıyız. 

Bu iş de büyük ve meşakkatli bir çalışma gerektirdiğinden, beraberlik için acilen yine genel bir meclisin varlığını zaruri kılar.

Genel meclis, dünyamızı yok etmeye doğru götürücü hayallerimizin bağışıklık sistemi olacaktır. Aksi halde yok olmaya doğru gidişin belgeselleriyle kurtuluş sağlanmaz ve geri dönülmez mesafeler alınabilir.

Kırmızı alarm lı tahlil sonuçları ortadayken, ayrışıp vuruşmalarum6z, deliliği de aşan bir durum olur.

Sekiz küsür milyar insanın iradesi ortak sorumluluk ve ortak işler üzerinde ortak mecliste birleşince, boğuşmanın gerekçeleri çürür ve "söz silahı kapanındır" devri geçmiş olacak. 

Küresel ısınma depreminden gereken dersleri çıkarmayıp bize geçmiş olmadan, fosil yakıtların tüketimini durdurup marsta kullanmak üzere bekletmeliyiz.

Not: Bu konu, yazma ve okuma tahammülü'nün yetmeyeceği kadar uzamaya elverişlidir.

Devamının her alandan gelmesi dileğiyle...

 

 



Anahtar Kelimeler: DEPREM DERSLERİ ()
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34