DEPREM DERSLERİ 16

DEPREM DERSLERİ 16

Deprem olgusunu yıkımla özdeş kılan sebep, inşaatlarımızdır.

Yetenek ve kapasite itibarı ile depremin yıkımdan uzak bir olay konumunda kalmasını sağlamak için henüz olması gereken dereceye ulaşmadığımızdır.

Bu deprem dersleri açısından diğer sosyal olaylara baktığımızda, aynı şekilde maddi ve manevi çoğu olayların, insan acziyetinden dolayı yıkım boyutları edinip yıkıcı deprem kategorisine girebildiğini görebiliriz. 

İnsan, olayların yıkım boyutlarını en minimum düzeye indirgeyebilmekle ancak insan oluş farkını ortaya koyar.

Yeryüzünde insan oluş farkı görünmelidir. Bunu sağlamak adına olayların yıkıcı depreme dönüşmesini önlemek için fay hatlarının oluşmasını önlemek gerekir.

SAVAŞ İLE SAVAHŞ

Savaş, aslen bilinen şekilde değildir. Yaşamak için çalışmaktır. 

Bildiğimiz şekil, savaşın, yani yaşama tutunma mücadelesinin edindiği vahşet boyutlusudur. Bu şekildeki doğal savaş insan eliyle yapay savahş'a dönüştürülmüş oluyor. Bunun için sıcak savaş tabiri kullanılıyor fakat, insan gözüyle baktığımızda, ruh'un etkleşiminine göre bunun asıl adı sıcak savaş değil vahşet savaştır. 

Doğal savaş, doğruyu bulmaya götüren tabiatik bir olaydır. Kişi bir işe karar verinceye kadar kendi içinde bu savaşı yaşar. Bunu yıkıcı depreme, yani savahş'a dönüştüren etken, insani yetersizlik ve acziyettidir. Fiziki çatışma, savaşın savahş'a dönüşen halidir. 

Esnaf geçim savaşındadır. Hile yapması, savaşı savahş'a dönüştürme yoluna girmesidir. Savaş kavramının tanımı, yaşam mücadelesinin eş anlamlısıdır. Yapılması gereken, bu mücadeleyi vahşete dönüştüren nedenlerin giderilmesidir.

BU UZAY ÇAĞINDA İNSANLAR HAALEN BİRBİRLERİNE KARŞI GÜÇLÜ OLMA GEREĞİ DUYUYORSA, BUNUN NEDENLERİ ÜZERİNE DURULUP GEREKEN ÇÖZÜMÜ BULMA MECBURİYETİ VAR DEMEKTİR. 

Dünyanın bu kültürü dünyanın dışına taşınmaması gerekir. Yaşamın dünya dışında tutunmaya çalışması en çetin savaştır. Yaşam için dünyada birlikteliğin önemi büyüktür. Dünya dışında bu birlikteliğin önemi çok daha büyüktür. Oraya çıkacak olan herkes, ortaklık psikolojisini özümsemiş olarak çıkmalıdır.

Savaha endeksli güçlenme yarışı, savahş depreminin en büyük fay hattıdır. Bu fay hattını oluşturan sebeplere inip burada çözümler bulmak gerekir. İmkanlar, vahşet meyvesinin ağacını, toprağını ve iklimini inceleyip çözümünü bulacak kadar gelişkindir.DAHA İYİ BİR DÜNYA'YA GEÇEBİLMENİN ÖN KOŞULU ORTAK ÇALIŞMADIR. Öncelikle bunun ortak ihtiyaç ve ortak istek olduğu netleşmelidir.Dünyanın boksörler le dolu bir ring olmaktan çıkması gerekir. Varılan noktada, yeni dünyanın eski dünya fayları üzerine kurulamayacağı anlaşılmıştır.

Gerçek çözüm isteğinin önüne düşen yol, fay hatlarının oluşum sebeplerini derince irdeleme yoludur. Yer yüzünü sükunete erdirme yoludur. İbretlik geçmiş, gelecek için örnek değildir. Geçmiş koşullardan dolayı kutsiyetle ad edilen bölgesel davaların, "büyük meseleleri görmeyen çocuksu davalar" hükmünde bırakacak şekilde yeni, kapsamlı ve ortak bir dava atmosferinin oluşmasıyla insani dünya düzeni için birer fay hattı olmaktan çıkmaları gerekir.

YENİ SİLAHLARIN İCADI, İSTENMEYEN SAVAHŞ GELENEĞİNİN DEVAMI VE AZMETTİRİCİ ETKENİDİR.

Her icat zamanla yayılıp sıradanlaştığında, olmayanı arama güdüsü yine heyecanla çalışmaya başlar 

Bin ikiyüzlerdeki güçlünün şu anki durumu,  güçlülük arzusunun sebep olduğu heyecani hayaller için yeterli bir nasihattir. 

İnsanlığın elinde yolunu bulması için buna benzer çokça nasihat vardır.

SON DURUMUMUZ NEDİR?

Vahşet, gelecektede devam etmek üzere yeni nesillerin bilinç altına aşılanmaya devam ediliyor. Bu durumda, dünyanın belirginleşen geleceğini tahmin etmek zor olmuyor. Nesiller için cehennemsel zemin bırakma hakkımız yoktur. 

NE YAPMAK LAZIM?

Yeni bir dünya düzenine geçiş süreci başlatıp bunun için çalışmak lazım.

YENİ DÜNYAYA GEÇİŞ ÇALIŞMASI NASIL OLACAK? 

Düzelmeyi, tam insan olabilmeyi ve cennetvari bir dünya'yı dert edinen genel ve ortak bir duruş ile ortak bir bakış açısıyla olacak.

GENEL BAKIŞ AÇISIYLA YENİ DÜNYA İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Dünyanın kanayan yarası haline gelmiş olan çatışmalı bölge, dünyanın ortak us bölgesi olabilir. Çünkü, yeni dünyanın ortak bir us bölgeye ihtiyacı olacak. Bölge, tarihi ve taşıdığı özellikleri itibariyle doğalende böyle bir görevin bölgesidir. Bu sebeple, statüsü ile beraber tüm dünyaya ait ortak bir bölge olabilir.

Orada her çeşit topluluk içinde dünyayı bir gemi olarak üzümsemiş ve çekiciliklere kapıılmayan ruhsal kişilerden dünya sorunları ile ilgilenmek üzere dünya meclisi oluşabilir. Gerekli görülecek olan değişim ve yenilikleri bulup yürürlüğe koymak gibi çalışmalar yürütebilir. Diğer tüm meclislerin baş meclisi halinde olacak.

BAŞ MECLİS NE TÜR ÇALIŞMALAR YÜRÜTEBİLİR? 

İsim: tüm dünya insanlarından alacağı yetki ile, dünyanın "kubbe-i us" meclisi olabilir.

İlgilenebileceği sorunlar, yeryüzünün bozgunluğuna sebep olabilecek çeşitli fay hatları ilgilenmek olabilir. 

Mesela tüm ülkeler, yeni ve daha iyi bir dünya için kendilerine yeni isim verebilirler.

Devamında; silah sorunu, nüfus sorunu, çevre sorunu, görüş sorunu, tanım sorunu, sorunsal karakter sorunu gibi daha bir çok sorunun çözümleri için çalışmalar yürütebilir.

Bu fikirlerin dikkate alınıp daha başka fikirlere katkı olabilmesi dileğiyle...



Anahtar Kelimeler: DEPREM DERSLERİ
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32