DEPREM DERSLERİ

DEPREM DERSLERİ

1- DEPREM DİYORKİ: BÜTÜNLEŞİK RUH YAPISININ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

Bütünleşme halkaları, aile, komşu, mahalle, şehir, ülke ve dünya olarak dizilir. Birinin kopuk olması, iyi bir yaşam, yaşama tutunma ve felaketlerden korunma gibi meselelerin zora girmesi demek olur. Dahada ötesi, çatışma ve savaş zemini olur. 

DERS: AİLE aile var olmalıdır, hemen her yerde erkek kadın nüfuslarının birbirine yakın olması evliliğin işaretidir. Evlenme öncesi aile içi diyalog, görev ve sorumlulukların neler ve nasıl olması gerektiğine dair acil bir eğitim öğretime ihtiyaç vardır. Karne derecesi kimlikte yer almalı.

Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun temeli ailedir. 

KOMŞULUK: Komşuluk ahlakı, adabı ve 

sorumluluklarına dair eğitim ve öğretim olmalıdır. Karne derecesi kimlikte yer almalıdır. 

Birbirinden habersiz, ilgisiz ve duyarsız komşuluk, komşuluk değildir.

Ortak sorunların çözümü komşuluk ruhuyla kolaylaşır.

TOPLUMLULUK, toplumsal yaşam bilinci ve eğitimi olmalıdır. Karne derecesi kimlikte yer almalıdır. 

ÜLKESELLİK VE KÜRESELLİK: kişisel bilinçte, ülke ve dünya düzenine dair duyarlılık ve sorumluluk ruhunu edinme eğitimi ve öğretimi olmalıdır. Karne derecesi kimlikte yer almalıdır. 

NOT: SAYIN OKUR, ÖNCEKİ BÖLÜMLERDE, 17 AĞUSTOS 1999 DEPREMİNDEN BU YANA FİZİKİ DAYANIKLILIK İÇİN GELİŞTİRİLEN ÇÖZÜMLERİ PAYLAŞMAK İÇİN BİLİME ÇAĞRI YAPILMIŞTI. 

DAHA SONRA ORTAYA ÇIKAN GAYRİ İNSANİ VAZİYETLER BU ÇAĞRIYI DARBELEMİŞTİR. BUNA KARŞI, BİR KÖTÜ ON İYİ'Yİ SİLEMEZ ANLAYIŞI YOK DEĞİLDİR.

Bir zamanlar 15-20 yaş arası bir genç, haliçin temizlemesi için tasarladığı sistemin bire bir aynısını çekik göz mühendisleri gelip yapmıştır. İlimde ve bilimde benzer daha bir çok buluş ve bilişler her zaman var olabilmektedir. O zamanki gencin bu son yıkımla edindiği bir proje yine çekik göz mühendisi tarafında dile getirildiği tv. Spikeri tarafından duyulup söylenmiştir. Bunlara "aklın yolu birdir" diyelim. 

Bunlardan daha önemlisi, toplum üzerindeki psikolojik atmosferin şeklidir. Projelerin temeli bu şekil üzerine olur. Sağlam olmayan insani zemini üzerindeki projeler, sekteye uğrar. 

PROJE SUNULUR. GEREKEN KANUN VE DÜZENLEMELER DE YAPILIR. YÜRÜRLÜĞE DE KOYULUR. BURAYA KADAR TAMAM. Bundan öncelikli olarak, projeyi yürütecek olanların bilgi, kapasite, duyarlılık ve sorumluluk gibi donanımları olmalıki düzenlemeler sağlıklı işlesin...

Yaşananlar bizlere gerçekleri göstermiştir.

ARABADAN ÖNCE EHLİYET ÖNEMLİDİR.

Önümüze "önce insan sonra proje" gerçeği çıkmıştır.

Projelerin yürürlülükte sağlıklı işleyebilmeleri için, bilinçli ve sorumlu insan tipi gereklidir. Bunun için yukarıda verilen bazı örneklerle beraber olması gereken çalışmalar başlatılmalıdır.

Bozuk insan zemini farkındalığından dolayı, kafalarda proje diye bir kavram oluşmamaktadır. Oluşsa bile yine zeminsizlikten dolayı dışlayıcı alerji oluşmaktadır. 

İnsan, insan, insan, yatırımın rotası önce insan olmadığı sürece, diğer tüm yatırımlar yanlışı beslemeye yem olurlar. 

BİNA KOLONU'NU KESEN KİŞİYİ TUTUKLAMAK OLMASI GEREKENDİR FAKAT, GENEL VE KALICI ÇÖZÜM 

OLAMIYOR. ASLI ÇÖZÜM, ÇALMAK VE KOLON KESMEK GİBİ UYGULAMALARI AKLA GETİREBİLEN ETKENİN NE OLDUĞUNU TESPİT EDİP ÜZERİNE DURARAK, O ETKENİ ORTAYA ÇIKARAN NEDENENLERİDE BULUP, YENİ TAKIM NESİLE BULAŞMAYACAK ŞEKİLDE O NEDENLER İÇİN YOLLAR YAPMAKTIR. 

Menfaat güdüsünün gayri insani sınırı aşmaması için, karşısında utanılacak insanlar olması gerekir. Utanma duygusunun olabilmesi için de, insanlar arası insani değerlerin ön planda olması gerekir. İNSANİ DEĞERLERİN NELER OLDUĞU VE NASIL İŞLEMESİ GEREKTİĞİNE DAİR EĞİTİM ÖĞRETİMLE BERABER ZORUNLULUKLARDA GEREKLİ OLMUŞTUR. Kimlikte yer alacak bazı insani karneler, en mühim zorunluluktur. 

Zorunluluklar, menfaat güdüsünün bastırdığı utanma duyusunun imdadıdır.

Kimlik demek, soru demektir. Nasıl sorusu, kim sorusundan çok daha önemlidir. Kişinin nasıl biri olduğu, onun kim olduğunu ötelemiştir. Günümüzün gerektirdiği cevapların en mühimi "nasıl" sorusunun cevabıdır. 

Mevcut kimlik kartındaki cevapların o kadar bir önemi kalmamıştır. Anne baba isimleri, ne zaman nerede doğduğu gibi cevaplar, kişiyi pek fazla ilgilendiren cevaplar değildirler. O kişinin neler yapmaya meyilli olabileceği gibi cevaplar, en öncelikli ve gerekli olan cevaplardır. 

Aslen mevcut kimlik kartının güttüğü amaçlarda bu amaç da vardır fakat, eskiden kişinin nasıl biri olduğunu önceden bilebilmenin yolu, onun nereli olduğuylada ilgiliydi. Bölgeler arası kültür ve karakter farkı, kişiden beklenebilecek şeyler için uyarı anlamını taşırdı. 

Eğitim ve kimlik karnesi olayı, kötü aileden olan iyi çocuğun hakkını da koruyacaktır, toplumun sağlığa giden yolu'da olacaktır.



Anahtar Kelimeler: DEPREM DERSLERİ
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32