DENGBEJLERİN TÜRKÜLERİ İLE HALAYA DURDUK

DENGBEJLERİN TÜRKÜLERİ İLE HALAYA DURDUK

BAY-DER?İN PİKNİĞİNE VARDIK

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR
Bir Doğubayazıt kültürü, bir Anadolunun evsanesi daha İstanbul’da okundu ve dengbejlerin eşiğinde yankılandı, İstanbul dinledi, İstanbul dolu dolu ağladı. Dengbejler stran söylerken İstanbul’da dolu yağıyordu, çünkü bir Ehmede Xani felsefesi okunuyordu, bir Doğubayazıt kültürü anlatılıyordu, İstanbul neden ağlamasın ki!...
Kısa adı BAY-DER olan İstanbul’da faaliyetini sürdüren, Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği her sene olduğu gibi bu senede İstanbul Ümraniye Devegeçidi piknik alanında Doğubayazıt’lıları bir araya getirdi.
Katılım oldukça fazlaydı, geçen seneye nazaran bu sene baya katılım fazlaydı. Sebebi ise Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay ve eşbaşkanı Delal Tekdemir’in katılımı oldu.
Her sene olduğu gibi yine sanatçıların isimleri davetiyelere çarşaf çarşaf yazılmıştı… BAY-DER Başkanı Sadullah Demirbaş sanatçıların ismini teker teker okudu.
Gazetemiz sahibi Nezir Çelik’e ve bana hitabende bir konuşma yaparak, şimdiye kadar BAY-DER ‘e hiçbir çıkar söz konusu olmadan verdiğimiz destekten dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Doğubayazıt Belediyesi eşbaşkanları birer konuşma yaparak bilgi birikimlerini aktardılar.
Cesim Bager genç yaşta hayatını kaybettiği için rahmetle anıldı. Sanatçı olarak bütün yük Ahmet Mustafa Adıtatar’ı sırtına yüklenmişti.
Mustafa hem sunuculuk yaptı hemde milleti halaya çekti, doyurucu bir eğlence sundu, sonra yardımına Erol Ağıt yetişti. Oda yorumlarını okudu her kesi coşturdu.
YÖNETİM SANKİ FİRARDAYDI
BAY-DER yönetimi Başkan Sadullah Demirbaş, Ahmet Dumlu ve M.Sait Oral’ın dışında kimse yoktu, sanki sürgün edilmiş, yada firara çıkmıştılar. Protokol masası Allaha emanet, sandalyayi kapan orada oturdu, Belediye eşbaşkanları nerde ise oturacak yer bulamayacaktılar. Böyle bir rezillik ve kepazelik bulmak ilaca çare olsa gerek.
Eşbaşkanlarsa Delal Tekdemir çok erken geldi, Başkan Murat Rohat Özbay ise daha sonra geldi, ayakta alkışlandı, ne yalan söylüyeyim, çok ılımlı ve çok takdir topladı, genci, yaşlısı, çocuğu onunla resim çekmek istedi, saatlerce ayakta kaldı, ama hiç kimseyi kırmadı, protokol masasında oturması için defalarca ikaz edildi, ama o ayakta durup herkesle ilgilenmeyi tercih etti.
Halaylar çekildi, Eşbaşkanlar halaya katılınca yüz metre karelik pist üç şeride bölündü, sağolsun Zeki Ertoğan’ın objektifinde faydalandım. Ben not aldıkça o da resim çekiyordu.Katılımcılarında biraz isimlerinden söz edemeden geçemiyeceğim, dostlarım, canlarımdan söz edeceğim.
Ağrı Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Turan, Tutak-Der Başkanı Cemalettin Yıldız, Ağrı Ümraniye’liler Dernek Başkanı Orhan Baydar,BAY-DER eski başkanı Zeki Semetay, Hüseyin Turan, İrfan Çevik, Celal Semetay, Av.M.Ali Kızılay, Ahmet Eraslan, Doğubayazıt’tan gelip, aramıza katılan Hasan Barış, Sadık Özen, Salih Deniz, Nimet Ekitaş, Yavuz Kaya, Uğur Turan, Reşit Karabulut, Ahmet Timur, Ahmet Korkmaz, Veysi Söyler, Kaymakamlık yazı işleri eski müdürü İbrahim Şahin mazeretinden dolayı aramıza katılamamıştı. Oğuz Kafkaslı, Ali Eryılmaz Medine Kurluk, Turgay Kafkaslı’nında mazeretleri vardı. Neyse gelenler, gelmeyenler herkes sağ olsun, bu sene de bir BAY-DER pikniğinde bir araya geldik. Doğubayazıt’ı yaşattık, yaşatmaya da devam edeceğiz. Sen sağol aziz Doğubayazıt bu kadar güzel insanlar yetiştirdiğin için.
Herkese selam olsun.



  • BIST 100

    9931,3%2,21
  • DOLAR

    32,44% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2443,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    4004,11% 0,28

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32