DBP BELEDİYE BAŞKANLARI BAYAZIT'TA

DBP BELEDİYE BAŞKANLARI BAYAZIT

Ağrı ve ilçelerindeki siyasetçilerden polis baskınına uğrayan esnaflara ziyaret

İlçemizde polis baskını sonucu mallarına el konulan esnaflar Ağrı ile ve ilçedeki yerel siyasetçiler tarafından ziyaret edildi.

 

DBP Doğubayazıt İlçe binasında bir araya gelen ve aralarında Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, Belediye Eş Başkanımız Rohat Özbay,Eş Başkan Yardımcımız Bülent Erşik,Diyadin Belediye Eş Başkanları Nizamettin Özden ve Hazal Aras,HDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Nuri Çelik,DBP İlçe Eş Başkanı Mehmet Karadağ,DTK Doğubayazıt delegesi Ziya Özbay ve STK'lar tarafından ziyaret edildi.Esnaflar tarafından alkışlarla karşılanan grup baskının yapıldığı iş yerleri sahiplerini ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, Yapılan operasyonun Roboski katliamından tek farkının F-16'ların eksik olduğunu belirterek,” Biz bu operasyonu tanıyoruz ve biliyoruz.Bir kaç gün sonra üçüncü yılını dolduracak bir Roboski operasyonu vardı. Roboskide F-16'larlan yine orada çay,mazot ve sigar getiren kardeşlerimizin nasıl F-16'larlan bombalandığını paramparça edildiğini biliyoruz.Bir tek üç gün önceki operasyonda F-16'lar yoktu.Aynı kar maskeli yüzler elleri tetikte ve silahlar.Allah aşkına siz sabah gelseniz bir operasyon yapsanız adil ve adaletli olsanız kim ne der.Nedir geceden burayı kuşatıyorsunuz.Bu kent kimliği ile vardır.Baskı da uygulasanız operasyonda uygulasanız bu kent boyun eğmedi ve eğmeyecektir” dedi.


‘Gücünüz yetiyorsa gidin gemiciklere operasyon yapın.'


Yapılan operasyonun Roboski katliamından tek farkının F-16'ların eksik olduğunu belirten Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, Eğer gücünüz yetiyorsa büyük gemilerle petrol kaçakçılığı yapanlara gidin operasyon yapın? diye sordu. Sakık,”Bundan üç gün öce sabaha karşı büyük bir operasyon yapıldı.Biz Ağrıda ki yerel temsilciler olarak halkımızla dayanışmak amacıyla buradayız.Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Operasyonun yapıldığı yerleri gördük.3-5 metre karelik alanlarda nasıl fırtınalar estirdiklerini gördük.Bu ülkede tabi ki yasalar olacak .Bizde tabi ki yasalara tabi olacağız.Ama yasalar ilk önce adil ve adaletli olmalıdır.Sanki bir NATO operasyonu yapılıyor.Kar maskeli özel timler,polisler ne yapmak istiyorsunuz?Bu halktan ne istiyorsunuz.Eğer gücünüz yetiyorsa bu ülkenin malını hazinesini çalanlara karşı operasyon yapın.Eğer gücünüz yetiyorsa büyük gemilerle petrol kaçakçılığı yapanlara gidin operasyon yapın.Gücünüz yetiyorsa gidin gemiciklere operasyon yapın.Bu halktan ne istiyorsanız?Anayasa der ki hem sosyal devlet hem hukuk devlet.Bakın burada sosyal devlet yok .Bu operasyon bir sosyal devletinin operasyonu olamaz.Bir hukuk devletinin operasyonu olamaz.Eğer siz bu halkı yoksulluğa iterseniz ve bu halka bir alan açmazsanız.Ne yapacak bu halk.Bir kaç kilo çay satacak.Bir kaç karton sigara satacak.Operasyonlar bunun için yapılıyor.Biz bu operasyonu tanıyoruz ve biliyoruz.Bir kaç gün sonra üçüncü yılını dolduracak bir Roboski operasyonu vardı. Roboski de F-16'larlan yine orada çay,mazot ve sigar getiren kardeşlerimizin nasıl F-16'larlan bombalandığını paramparça edildiğini biliyoruz.Bir tek üç gün önceki operasyonda F-16'lar yoktu.Aynı kar maskeli yüzler elleri tetikte ve silahlar.Allah aşkına siz sabah gelseniz bir operasyon yapsanız adil ve adaletli olsanız kim ne der.Nedir geceden burayı kuşatıyorsunuz.Bu kent kimliği ile vardır.Baskı da uygulasanız operasyonda uygulasanız bu kent boyun eğmedi ve eğmeyecektir” dedi.

30 Mart ve 1 Haziran seçimlerinden sonra Ağrıda farklı politikalar mı uygulanılıyor?

Ağrıda yerel yayın yapan gazetenin ‘İnlerine kadar devlet girdi' manşetine tepki gösteren Sakık,Türkiye'deki medyaya seslenerek buradaki halkın nasıl haksızlığa uğradığını görmek amacıyla gelip esnafları görmesi gerektiğini belirtti.Sakık,”30 Mart ve 1 Haziran seçimlerinden sonra bu kentte farklı bir politika uygulayıp halkı yıldırtmaya çalışan yetkililer ilk önce adil ve adaletli olun. Eğer sandığa inanıyorsanız. Demokratik siyasete inanıyorsanız. Halkımız demokratik siyasette zaten demokratik tercihini vermiştir. Ondan sonra halkı tehdit edip baskı uygulayıp yoksullaştırırsanız zaten isyan başlar. Kavgamızın nedeni de budur. Gücünüz yetiyorsa gidin bu ülkeyi talan edenlere hesap sorun. Bu insanlar size ne yaptı. İş alanları açın imkanlar sunun ki bu insanlar gidip kaçak çay kaçak sigara ile zaman geçirmesinler.Eğer Türkiye de medyanın vicdanı varsa gelir burada operasyonların yapıldığı dükkanları alanları pasajları görürler ki ne kadar büyük bir haksızlığın yağıldığını görür.Burada yerel medyanın bir gazetesi sürmanşet yapmış ‘İnlerine kadar devlet girdi' devlete yağcılık ederek devletten bir miktar reklam parası almak adına halkına bu kadar haksızlık etmek hangi vicdana sığar.Sizin adınız basın değildir.Bu halk sizi basın olarak tanımayacaktır.Netin inine girmiştir bu devlet bu zavallı halkı gelip buralarda 3-5 metre karelik alanlarda operasyon yapmak devletin büyüklüğünü mü gösterir.Büyük devletler adil ve adaletli olur.Ama siz adil ve adaletli değil eli sopalı bir şekilde bu halkı terbiye etmeye çalışırsanız.İlk önce kendiniz terbiye olmalısınız.Terbiyeden siz pay almalısınız” şeklinde konuştu.

Esnaf ziyaretinin ardın dan Doğubayazıt Belediyesine geçildi.Daha Sonra oradan Ergül'ün Mutfağı Yöresel Yemek evinde yenilen öğle yemeğinin ardından Ağrı Belediye Eş Başkanı ve beraberindekiler esnafı selamlayarak DBP İlçe binasına kadar yürüyüp oradan araçlara binerek ilçemizden ayrıldılar.Haber: Cemal Basut

 



  • BIST 100

    10260,61%-0,73
  • DOLAR

    32,25% -0,01
  • EURO

    34,69% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2400,94% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3898,42% -0,15

Egazete


  • Çarşamba 14 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.1 ° / 2.9 ° Güneşli
  • Cuma 16.9 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

08.05.2024

  • İMSAK 03:14
  • GÜNEŞ 04:53
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:01
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:48