DARÜŞŞAFAK?

DARÜŞŞAFAK?

Nesrin Erdoğmuş´un Kaleminden

Nesrin Erdoğmuş´un Kaleminden

Merhaba Dostlar?

Bugün Darüşşafaka kurumun sınavları tam yirmi iki ilde yapılıyor. Yirmi iki ilde yapılan sınavda binbeş yüz kişiye yakın çocuklarımız ter dökecek, sınavda başarı gösterip yarışacaklardır.

Darüşşafaka eğitim kurumlarına öğrenci kabul koşulu Cemiyet tüzüğünün ikinci maddesinde belirtildiği gibi annesi veya babası hayatta olmayan yetenekli ve aynı zamanda maddi bakımdan iyi bir eğitim almaya yetersiz olan çocukları yatılı olarak güzel imkanlarla okumalarını sağlıyorlar. 

Bugün Darüşşafaka cemiyeti yüksek danışma kurulu üyesi Davut Ökütçü hocamızı arayarak hem hal hatır sormak, hem de bu sınav için biraz bilgi almak istedim.

Davut hocamızın o asıl Diyarbekir beyenfedilerine has konuşmasıyla; memleketim insanın ne kadar naif, kibar, bir o kadar mütevazı duruşları beni son derece mutlu etti.

Konu açılmışken Davut Bey hocama sorular sordum. Davut Bey hocamda sorularıma o büyük sabrıyla tane tane cevaplar verdi.

Ben soruyorum.

-Hocam neden annesi veya babası olmayan ve maddi yönden imkanları olmayan çocuklarımız sınava girmeye hak kazanıyor da, annesi veya babası ayrılan bir o kadar başarılı çocuklarımız bu sınava girmeye hak kazanamıyorlar dedim.
- Hocam cevap verdi. 

Darüşşafaka eğitim kurumlarının örgenci kabul koşulu Cemiyet tüzüğünün ikinci maddesinde belirtildiği gibi annesi veya babası hayatta olmayan yetenekli ve maddi bakımdan imkansız olan, iyi bir eğitim almaya yeterli olan çocuklarımızın sınava girmek için ilk koşul olduğunu, sözlerine vurgulayarak birer birer telefonda anlattı.

Hatta bende Değerli Davut hocama tecavüz gören, aile içi şiddet gören ve hatta aile içi cinsel istismar gören bazı çocuklarımızın da çok başarılı olduklarını maddi yönden imkânsızlıklar dolayısıyla okuyamadıklarını sözlerimle vurgulamaya çalıştımsa bile, Darüşşafaka eğitim kurumunun cemiyet tüzüğünün bunlar olduğunu yineledi. 

Bende sözlerimin askıda kaldığını fark etmiştim. Bu arada Davut Bey hocamız Darüşşafaka cemiyetinin geçen yılkı sınavında Türkiye birinci olarak Diyarbakir´dan başvuran Eylül Aslantaş kızımızın birinciliğe hak kazandığını büyük bir hemşeri gururuyla anlattı.

Hatta Eylül kızımızın abisi Furkan Aslantaş´ında ve ortadan liseye geçen Hamdiye Efe kızımızdan Diyarbakır şehrinden geldiğini sözlerine ekledi. Darüşşafaka Cemiyeti Eğitim kurumunda okuduklarını gurur ve sevinçle sözlerine eklemeyi ihmal etmedi. 

Ama benim dileğim Darüşşafaka gibi büyük bir eğitim kurumu nasıl annesiz veya babasız başarılı çocuklara çok güzel eğitim sağlıyorsa da, her ilde bulunan özel okulların kontejanlarinda bu veya buna benzer özel durumu gibi olan çocuklara yer ayırmalarıdır. 

Eğitim ve öğretimlerinde sınavla bile olsa bu gibi özel çocuklarımıza yer açmalarını dile getirmek istiyorum.
Eğitim ve öğretimdeki başarı daha iyi yarınlara yapılmış yatırımlardır diyorum.

Davut hocamla çok şey konuştuk amma velakin benim hala aklım eşit olmayan eğitim sistemindedir.
Düşünsenize dostlar güzel bir özel okuldaki her tür deneylerin, etkinliklerin yapıldığı bir okulda okuyan çocuğumuz la, kışın ayağında naylon ayakkabıyla giden bir çocuk aynı sınava tabi tutulacaktır. 

Şartlar eşit midir.

Hayır.

Ama zaten eşit olmayan bir dünya da bari annesiz veya babasız olan bir çok çocuğumuz hayata tutunsun isterim.
Ve umuyorum ki, içimizde o büyük cevherleri keşfedilmemiş çocuklarımız en kısa zamanda eğitim ve öğretimi iyi olan okullarda keşfedilerek hayat çizgilerinde çok güzel yol alabilsinler...

Has bir Diyarbekir´li olan Davut Ökütçü hocamın bu arada hasta olduğunu öğreniyorum.

Ah hocam Ah ben size o kadar sorular sordum ve siz bitmek bilmeyen o güzel sabrınızla bana ne güzel yanıtlar verdiniz.
Keşke konuşmamızın başında hasta olduğunuzu söyleseydiniz de bende sizi bu kadar konuşturup yormasaydım.
Size ALLAH ´dan hayırlı şifalar diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Esen kalınız. 

Sevgili dostlarım kimin bir nebze bile olsa annesiz babasız veya her ne şekilde olurlarsa olsunlar, yardıma ihtiyaçları var ise katkı sunabiliyorsanız ne mutlu sizlere diyorum.

Sevgilerimle...

Not: 1. Resimde Davut Ökütçü hocam Türkiye birinci Diyarbakır´lı kızımız Eylül Aslantaş ve abisi Furkan Aslantaş
2. Resimde Davut Ökütçü hocam ve Diyarbakır´lı Hamdiye Efe kızimiz Darüşşafaka Cemiyeti Eğitim kurumlarında hala okuyorlar.



Anahtar Kelimeler: DARÜŞŞAFAK
  • BIST 100

    9645,01%-0,36
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00

Egazete


  • Salı 18.2 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 21 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

16.04.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:13
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:17