DARBEYE DİK DURMANIN RESMİ?

DARBEYE  DİK DURMANIN RESMİ?

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan´ın Kaleminden Darbe ve sonrası?

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan´ın Kaleminden

Darbe ve sonrası?

15 Temmuz 2016 tarihi Ağrı ve Türkiye medyası için dönüm noktalarında biridir.15-17 Temmuz 2016 tarihleri arasında Ağrı´da başlayacak olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8. Başkanlar Kurulu toplantısı için bütün İllerin Gazeteciler Cemiyet Başkanları, Federasyon Başkanları ve Konfederasyonun Yönetim Kurulu Üyeleri Ağrı´ya geliyordu.

Türk Havayolları ile İstanbul ? Ankara seferleri ile birlikte özel araçları gelenleri karşılayıp otele yerleşmesinden sonra Sayın Ağrı Valisi Musa Işın Makamına ziyaret Ağrı sohbeti ardından soluğu Ağrı Gazeteciler Cemiyetinde alıyoruz, şehrimize gelen 74 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, 8 Federasyon Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim Kurulu üyeleri ve eşleri ile Ağrılı basın mensuplarının yöneticilerin onuruna bir akşam yemeği verdi.

İnanılmaz yöresel yemeklerin leziz ikramından sonra serin Ağrı akşamında ağaçlar arasında başlayan çay sohbeti geç saatlere kadar uzadı. Tüm gazetecilerin yakından takip ettiği ?Kahraman vali´ ile Gazetecilerin sıcak ve koyu sohbeti üst üste gelen limonlu sıcak çaylar ile gittikçe keyifleniyordu.

Vali Musa Işın her fırsatta bu kadim ve güzel şehrin tarihi ve turistik yapısını halkın samimiyetini terör belasında ağrı halkına giydirilmek istenen elbisenin Ağrı Halkına uymadığını tehditle, zorlamayla, silahla, bu insanları sindiremezsiniz sizlerden ricam burada gördüklerinizi yaşadıklarınızı yazmanız görsel medyada tanıtmanız ilerinizde böğlerinize anlatıp  terör örgütünün ve terör belasının bu şirin şehre ve samimi insanlara verdiği zararları anlatıyordu.

 Duayen Gazeteci ve TGK onursal başkanı Ankara Gazeteciler Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin, Akdeniz federasyon Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlut Yeni, TGK Başkan vekili Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ile TGK  Başkan vekili Doğu Anadolu federasyon ve Gazeteciler Cemiyet Başkanı Feridun Fazıl Özsoy Ağrı Halkının samimi ve sıcak tarafını anlatırken gördükleri halkın valisinde ne kadar sahip çıktığı tespitleri herkesi keyiflendiriyordu.

Yoğun ve yorucu geçen günün sonunda uzun ve samimi sohbetin sonunda otobüsler ile otelin yolu tutulup dinlenmeye başlayacak iken Televizyon kanalarında ?Tankların yol kestiği´, ?Arabaları ezdiğini´ ve TRT´nin işgal edildiği haberi ve yapılan darbe girişimi söylentiler ile herkesin bir anda keyfi kaçtı.

TGK Başkanı Nuri Kolaylı, Başkan Vekili Doğu Anadolu Bölgesi Federasyon Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Akdeniz Federasyon Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlut Yeni, Kars Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ercüment Taşdelen ve ben otelden apar topar çıktık.

Valilik yolu ve önü binlerce insan seline dönüşmüş ellerinde Türk Bayrağı darbeye lanet okuyarak toplanıyorlardı. O kalabalığı yararak    zorda olsa Valimiz  Musa Işın´ın makamına yan kapıları kullanarak  girip Türkiye gazeteciler  Konfederasyonu olarak Darbe girişimine karşı olduğumuzu ve Devletimizin yanında yer aldığımızı söyleyip, Ağrı Valimiz sayın Musa Işınla çekilen fotoğrafların sosyal medya aracılığıyla Haberleştirilip Anadolu medyasının da  tek yürek olarak devletinin yanında yer aldığını bütün dünyaya  haykırarak oturduğumuzda ordu ve üst  kademedekilerin  valimizin rahat konuşmaları üstün devlet adamı sıfatıyla talimatlar yağdırması ağrı emniyet müdürlüğünün olaylara hâkimiyeti  bizlere gelecek korkusu yaşatmayacak kadar görülmeye değerdi .

Ağrı´da belki de ilk defa bu kadar Türk Bayrağı sallayan ve Devletinin yanında olduklarını haykıran binleri gören Gazeteci ağabeylerim şaşkınlık içindeydiler. dışarıdaki tezahüratlar dinmiyor artan kalabalık Vali Musa Işın´ı Cam´a yöneltiyor.  Artan kalabalık valisini görmek istiyor.

Pencerede halka hitap etmek isteyen Vali Musa Işın´ı Ağrı halkı çılgınca alkışlıyor ve halk yanında görmek istiyor.

Vali Musa Işın, ?Ben Ağrı halkıyla gurur duyuyorum. Sizin valiniz olmaktan şeref duyuyorum. Binlerce defa sizlere minnettarız. Sizler burada oldukça, tanklar toplar vız gelir zalimlerin sonu gelecek gün ağardığında hep beraber sabah namazını merkez camisinde birlikte kılacağız ey Ağrı halkı, Türkiye halkı sokağa çıktıkça hiçbir güç bu ülkede darbe yapamaz. Darbecilerin belini Allah´ın izniyle kıracağız ´ sözleri binlerce Ağrı halkını coşturduğu kadar güvende olduklarını gösterdi.

Sabah saatlerinde artık valilik makamında çıkacağımız anda Vali Musa Işın bizlere sabah ki programın aksatılmamasını ve Başkanlar Kurulu toplantısına bizzat katılacağını söylemesi bizleri son derce gururlandırdı.

Cen-As Otelin Kongre salonunda yapılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8. Başkanlar Kurulu toplantısının mesleki sorunlarının konuşulduğu bölümü iptal edilerek ve toplantıyı ev sahibi Gazeteciler Cemiyet başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Ağrı Valisi Musa Işın´ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ev sahibi Ağrı Gazeteciler Cemiyet Başkanı olarak, ? Başta genel başkanımız, Başkan Vekilimiz, 8 Federasyon başkanı ve 74 Gazeteciler Cemiyet Başkanımızı eşleri ve çocuklarını ağrıda ağırlamaktan gazeteci arkadaşlarım adına diyorum hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz,  Dün gece yaşanan darbe girişimini kınıyorum. Bu olay hayatınızın geri kalanında Ağrı ili bir anı olarak kalacak benliğinizde yaşamanızda asla unutamayacaksınız.´

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, ?´Darbe girişimini lanetliyoruz. Bu güzel ülkemize insanlarımıza ve devletimize yapılan bu hareket asla kabullenemez 1980 öncesi gibi TRT´ye el koymakla bu işin çözülmeyeceğini çok sesli medyanın bu işin üzerinde geldiğini ve Medyanın gücünün bir kere daha kendini ispat etmiştir. Sözleri devletin yanında açıklaması herkesi sevindirdi ve coşturdu.

Ağrı Valisi Musa Işın, ?Burada yapacağım konuşmamda bazı basın organlarına yapacağım eleştiri sözlerimi geri alıyorum. Türk basının direnişini ve kararlığını, dik duruşunu gördükten sonra bütün düşüncelerimi geri aldım. Bütün illerin Gazeteci Cemiyet Başkanlarını Ağrı´da ev sahibi olarak ağırlamakta onur duyuyorum. Dün geceki yaşanan hadiselerin hiç yaşanmamış gibi devletimiz her şeye hakimdir. Kalan Doğubayazıt programınızın aksatmadan devam edilmesini istiyorum.´ Sözleri hazır bulunan bütün meslektaşlarım tarafından ayakta yaklaşık 20 dakika alkışlanması görülmeye değer bir tablo oldu.

Toplantı ve açıklamalarda sonra Otelimizin kapısında bekleyen otobüsler ile Doğubayazıt turumuzu başlattık.

Doğubayazıt kaymakamımız ulaş Akhan´ın onurumuza verdiği öğle yemeği ile

Ahmed-i Hani Hazretlerinin türbesi ile başlayan turumuz İshak paşa Camii ve İshak Paşa sarayı turu herkesi adeta büyülemiş ve şaşırtmıştı. Saray ile detaylı bilgi veren Muhlis Lordoğlu ´na yapacağım bütün teşekkürlerde az kalır sağ olsun.

İlçe merkezi ve pasajları gezip yapılan alışveriş bütün misafirlerin keyfini adeta binlere katlamış tatlı bir yorgunlukla başlıyoruz Ağrı´da ki Gala yemeğine.

İbrahim çeçen Üniversitesi Konuk evinde iş adamı Özel Yaşam Hastanesi Sahibi İhsan Karamızrak´ın misafirlerimizin onuruna verdiği yemeğe Ağrı Vali yardımcıları, Kaymakamlar ildeki bütün protokol ve STK ve oda başkanlarının katıldığı o güzel yemeği misafirlerimizin uzun yıllar unutamayacağından eminim.

Bu organizasyonda bizi hiç yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen ve ev sahibi olan Ağrı Valisi Musa Işın´a günü anlam ve önemi için plaketi Vali yardımcısı Sedat İnci´ye takdim ettik.

Bize katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Özel yaşam Hastanesi sahibi İhsan Kara mızrak ve Bulut İnşaat´ın sahibi Dinçer Bulut´a günün anısına şükran plaketi Genel Başkanımız Nuri Kolaylı tarafından takdim edildi.

Ağrı Valisi Musa Işın´a Ağrı Gazeteciler Cemiyet Başkanı olarak, Ağrı halkı olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağolun Allah razı olsun iyi ki valimizsin.

  Alaettin ASLAN                        

 TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU

YÖNETİM KURULU UYESİ            

AĞRI GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI  

/resimler/2016-7/29/1553443871656.jpg

/resimler/2016-7/29/1554068559632.jpg

/resimler/2016-7/29/1555395600680.jpg

/resimler/2016-7/29/1556159187072.jpg

/resimler/2016-7/29/1556342624951.jpg

/resimler/2016-7/29/1556532937790.jpg

/resimler/2016-7/29/1557114500690.jpg

/resimler/2016-7/29/1557266844865.jpg

/resimler/2016-7/29/1557509032693.jpg

/resimler/2016-7/29/1558059970465.jpg

/resimler/2016-7/29/1558213408331.jpg

/resimler/2016-7/29/1558376064934.jpg

 

        

                     



Anahtar Kelimeler: DARBEYE DURMANIN RESMİ
  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52