CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AĞRI´DA

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AĞRI´DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ?Hastanenin hesabını soracağız. Ağrı milyonlarca turiste ev sahipliği yapmalı. Hayvancılık konusunda çok önemli teşvikler getirdik. Yakın zamanda Doğubayazıt, Eleşkirt, Taşlıçay ve Patnos Doğalgazdan yararlanacak. 24 Ocak 2018´de Ağ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı´da Naim Süleymanoğlu Spor Salonu´nda düzenlenen AK Parti Ağrı 6. Olağan İl Kongresi´nde partililere hitap etti.

Konuşmasında tüm Ağrılıları selamlayan Erdoğan, 16 Nisan´da yüzde 75 ile "Evet" diyen Eleşkirt´e, yüzde 58 ile "Evet" diyen Hamur´a, yüzde 57 ile "Evet" diyen Tutak´a, yüzde 54 ile "Evet" diyen merkez ilçeye teşekkürlerini sundu.

Ağrı genelinde de yüzde 43´lük bir "Evet" oranına ulaştıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu elbette önemli bir oran ama yeterli değil zira benim tanıdığım, benim bildiğim Ağrı´ya bu oran yakışmıyor. Çünkü o Ağrı çok daha farklı ama bu bir geçiş dönemiydi, Allah´ın izniyle yeniden Ağrı o eski günlerine dönüyor ve dönecek ben buna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ağrı´nın çok daha güçlü bir şekilde yanlarında yer alacağına inandığını söyleyen ve Ağrı yöresine ait türkünün "Kışlanın önü pınar / Hep kuşlar ona konar / Bugün yari görmedim / Yüreğim ona yanar." şeklindeki sözlerini okuyan Erdoğan, "Rabb´im bizleri birbirimizden hiç ayrı koymasın, birbirimize hiç hasret bırakmasın diyorum." diye konuştu.

Kendisine seslenen gençlere, "Ben de sizlerin yanındayım, hiç ihmal etmedik, etmeyeceğiz." diye karşılık veren Erdoğan, il kongresinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu topraklar insanlığın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Bu topraklar Allah´ın insanlara bahşettiği tabiat güzelliklerinin pek çoğunu sinesinde barındırmaktadır. Ağrı ve bölgemiz uzun zamandır terör belası yüzünden mahzundur, boynu büküktür, gariptir." dedi.

Son 15 yıllık dönemde Ağrı´ya farklı alanlarda 10 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Şu anda 12 bin öğrenciye sahip İbrahim Çeçen Üniversitesini kurduk. Şimdi kendisinden bir söz aldım. ´Buraya bir de tıp fakültesi yapacağım´ dedi. Şimdi tıp fakültesini inşallah İbrahim Bey yapacak, sözünü aldık." diye konuştu.

Hastanenin hesabını soracağız

Erdoğan, Ağrı´ya yapılan eğitim ve Sağlık yatırımlarına ilişkin bilgi vererek "400 yataklı Ağrı Devlet Hastanesinin yapımı da inşallah mart ayı sonuna kadar bitiyor. İnşaatının bu kadar uzamasından sorumlu olanlara hesabını soracak ve inşallah çok yakında hastanemizi de hizmete açacağız." dedi.

TOKİ aracılığıyla inşa edilen 4 bin 234 konutun sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Erdoğan, şehirde 16 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu da 358 kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

- "Ağrı milyonlarca turiste ev sahipliği yapmalı"

Havaalanının geçen yıl 235 bin kişi tarafından kullanıldığını, bu sayının milyonlara ulaştığı günleri de çok yakında göreceklerini belirten Erdoğan, bunun için turizmi hareketlendireceklerini ifade etti.

Erdoğan, Ağrı´ya gelen turist sayısının 29 bin olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halbuki şu güzelliklerle Ağrı milyonlarca turiste ev sahipliği yapmalı. İnşallah şehrimizi bu seviyeye de ulaştıracağız ama Ağrı, Belediye başkanı seçti fakat belediye başkanı Ağrı´da yaşamadı ki hemen yanındaki birisine bıraktı Ankara, şurası, burası, buralara geçti. Biz Ağrı´ya belediye başkanı seçmedik mi? Peki nerede belediye başkanı? Yok. Ne yaptık? Müdahale ettik. Niye? Kardeşim biz bu ülkeyi yol geçen hanına çeviremeyiz ve buraya da kayyum tayinini yaptık ve şimdi valimiz valilik görevinin yanında bir de burada belediye başkanlığı görevini sürdürüyor. Birileri bir şeyler söylüyor, kim ne söylerse söylesin, bizim derdimiz Ağrı´yı şanına yakışır bir şekle altyapısıyla, üst yapısıyla dönüştürmektir, yaptığımız iş budur. Terörle dayanışma halinde ve terörizme sırtını dayayanlarla bu ülkemize hizmet olmaz, şehirlerimize hizmet olmaz, ilçelerimize, beldelerimize hizmet olmaz, bunu böyle bilelim. Onun için bizim derdimizle dertlenecek belediye başkanlarına, milletvekillerine, bakanlara ihtiyacımız var, bunu böyle bilelim."

- "Hayvancılık konusunda çok önemli teşvikler getirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 15 yılda Ağrı´da 956 milyon lira tarımsal destek ödemesi yaptıklarını belirterek "Ülkemizde hayvancılıkta sıkıntı var deniyor, halbuki tek başına Ağrı dahi bu sıkıntıyı çözebilecek potansiyele sahip. Şimdi hayvancılık konusunda çok önemli teşvikler getirdik. İnşallah Ağrı bu teşviklerle ülkemizin en başta gelen hayvancılık üretim merkezlerinden biri haline gelecek. Büyükbaşta 50 baş hayvan altında veya biraz üstünde besleyenlere 250 lira da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız destek verecek, Bakan bey burada. Aynı şekilde küçükbaşta da 25´er lira onlara da yine destek. Buna göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu

Söz verdikleri doğrultuda Ağrı´yı doğalgazla buluşturduklarını dile getiren Erdoğan, yakın zamanda Doğubayazıt, Eleşkirt, Taşlıçay ve Patnos´ da bu imkanı ulaştıracaklarını söyledi. Erdoğan, "Tüm bu hizmetlere rağmen bölgemizdeki insanlarımızın başka yerlere gitmelerine ihtiyaç bırakmayacak iş ve istihdam alanları oluşturma konusunda arzu ettiğimiz neticeleri tabii ki elde edemedik." dedi.

"Dağlar siz ne dağlarısız / Kardan kemer bağlarsız / Gül sizde bülbül sizde / Hangi derde ağlarsız" şeklindeki dizeleri okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah´ın verdiği güzellikler karşımızda dururken sizlerin burada sıkıntı çekmeniz gerçekten çok üzüntü vericidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hangi altyapıyı kurarsak kuralım, hangi teşvikleri verirsek verelim, bir yerde terör varsa bırakın dışarıdan birilerinin gelip yatırım yapmasını, oranın kendi insanlarını dahi yerinde tutamıyoruz. Az önce bir hanımefendi dışarıda dedi ki, ´İş, iş, iş". Tamam da iş adamı buraya gelip buraya yatırım yapmıyor ki. Niye yapmıyor? Terör. Ama şimdi terör Allah´ın izniyle buradan defoluyor. Bundan sonra ben inanıyorum ki Allah´ın izniyle iş adamlarımız gelip buralara da gelip yatırımlarını yapacaklardır. Ağrı pek çok şehrimiz gibi terör kurbanıdır, bu yüzden başlı başına bir zenginlik kaynağı olması gereken Ağrı Dağı´na çıkmak uzun yıllar boyunca mümkün olmamıştır. Niye Ağrı Dağı´na bu insanlar çıkamıyor? Ürküyor, korkuyor ama bu terör belası ortadan kalkmış olsa sadece Ağrı Dağı için binlerce, on binlerce insan turist olarak buralara gelir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi hayatım boyunca tüm vatandaşlarım gibi Kürt kardeşlerimin de ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarının çözümü için mücadele ettim. Hamdolsun, elimize imkan geçtiğinde de bu sorunların hepsini çözdük. Bugün ülkemizde artık hiç kimse kökeni, inancı, meşrebi, kültürü sebebiyle baskı altında olduğunu iddia edemez. Varsa böyle bir sıkıntısı olan doğrudan bize gelsin. Biz yaradılanı Yaradan´dan ötürü sevdik. Bu anlayışla herkesin hakkını, hukukunu teslim etmeyi kendimize vazife biliyoruz. Artık böyle bir sorun olmadığı halde ısrarla Kürt kardeşlerimizi tahrik etmenin adı da ırkçılıktır. Biz her türlü ırkçılık gibi Kürt ırkçılığına da Türk ırkçılığına da karşıyız. Bu böyle biline. Çünkü bu ülke, bu vatan, bu devlet hepimizin. Aksini düşünen herkes, karşısında önce bizi bulur."

- "2019´a kadar bu birliktelik daha da güçlendirilmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kars ve Iğdır´ı, önceki günlerde de Rize, Bayburt, Gümüşhane, Balıkesir ve Manisa´yı ziyaret ettiğini hatırlattı. Gittiği her yerde Ağrı´daki gibi sağlam bir duruşla karşılaştığını belirten Erdoğan "Türkiye´nin istiklal ve istikbal davasına Ağrı´yla, Manisa´yla aynı kararlılıkla sahip çıkıyorsak Allah´ın izniyle bu iş tamam demektir." ifadesini kullandı.

Ağrı´nın tüm Türkiye ve dünyaya bugün verdiği birlik, beraberlik ve dayanışma görüntüsünün çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, 2019 seçimlerine kadar bu ruh, heyecan ve birlikteliğin daha da güçlendirilmesini istedi.

Erdoğan, "Şayet ülkemizi bu türbülanstan sağ salim çıkartırsak, ki bu konudan en ufak bir tereddüdüm yoktur, sadece 2023 hedeflerimizi değil, onunla birlikte 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da sağlama aldık demektir. Bir başka ifadeyle, Türkiye´nin önümüzdeki yarım asrı, şu birkaç yıl içinde göstereceğimiz birliğe, beraberliğe, dayanışmaya bağlıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan Ağrı-İzmir arasında uçak seferleri düzenlenmesi talebi geldiğini bildirerek, "24 Ocak 2018 itibarıyla haftada 3 sefer başlayacak, bunu böyle bilmenizi istiyorum." bilgisini paylaştı.

Kongreye, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Cevdet Yılmaz ve Vedat Demiröz, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile milletvekilleri de katıldı.(AA)

/resimler/2017-12/3/1918475135724.jpg

/resimler/2017-12/3/1920093418543.jpg

/resimler/2017-12/3/1921177013673.jpg

/resimler/2017-12/3/1922062639596.jpg

/resimler/2017-12/3/1922557171828.jpg

/resimler/2017-12/3/1924098579565.jpg



  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31