Cumhurbaşkanı Gül Iğdır Ziyaretinde

Cumhurbaşkanı Gül Iğdır Ziyaretinde

Iğdırlılar, Cumhurbaşkanı na Gül Vermek ıçin Yarıştı

Iğdırlılar, Cumhurbaşkanı na Gül Vermek ıçin Yarıştı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu daki temaslarının ikinci gününde Iğdır ı ziyaret etti.


         Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu daki temaslarının ikinci gününde Iğdır ı ziyaret etti. Doğubayazıt?tan askeri helikopterle Iğdır a geçen Cumhurbaşkanı Gül, şehirde coşkuyla karşılandı. Iğdırlılar Cumhurbaşkanı na gül vermek için birbirleriyle yarıştı.
        Iğdır Valiliği önünde halka hitap eden Gül, gördüğü sıcak ilgiden memnun kaldı. Iğdır a daha önce farklı görevlerde iken geldiğini ifade eden Gül, "Cumhurbaşkanınız olarak ilk defa aranızdayım. ıstedim ki Iğdırlı vatandaşlarımız da diğer illerimizdeki gibi cumhurbaşkanını aralarında görsün." dedi. Gün boyunca Iğdır da olacağını aktaran Gül, Iğdırlıların problemleriyle ilgili bilgiler alacağını belirtti.
        Cumhurbaşkanı Gül, Iğdırlılardan kendilerini unutulmuş ve yalnız olarak hissetmemelerini istedi. Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Batı daki illerimiz Batı ülkeleriyle komşuysa sizin de büyük bir zenginliğiniz var. Üç tane ülkeye komşusunuz. Komşularınızın çoğu kardeş ülkeler, çok daha güzel gelişmeler olacak. Her şey iyi olacak. Yeter ki sizler birbirinizi sevin, sayın; kardeşliğinizi pekiştirin. Bu ülkenin en şerefli vatandaşları olarak ülkemize, ilinize, ailenize, çoluğunuza çocuğunuza hizmet için gece gündüz koşturun." Gül, vatandaşlar hizmet için koştururken önlerine çıkacak engelleri çözecek olanların kendileri olduğunu söyledi.
        Valilikte brifing almadan önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce geldiği Iğdır la bugün gördüğü Iğdır arasında büyük bir fark olduğunu anlattı. Iğdır ın çok büyük avantajları bulunan bir il olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: "Doğu Anadolu da farklı bir iklime sahip. Burada yapılan ziraatçılık ve hayvancılık bu avantajı bize göstermektedir. Komşuları iller değil ülkeler, bu da avantaj sağlamakta. Azerbaycan, Nahçıvan ve ıran la olan ilişkilerde Iğdır ın çok büyük bir avantajı var. Ağrı Dağı na gelenler hem Ağrı ya hem de Iğdır a uğruyorlar. Buraya yeni ulaşım yolları yapılmasıyla Kafkaslar birbirine iyice yaklaşmaktadır. Demir yollarının Iğdır a uzandığını biliyoruz."
        Iğdır ın geleceğini parlak bir il olarak değerlendiren Gül, yeni teşvik yasalarıyla bu potansiyelin daha hızlı bir şekilde harekete geçeceğini söyledi. Birlik beraberlik mesajları veren Cumhurbaşkanı, farklılıkların zenginlik kaynağı olarak görülmesi gerektiğini yineledi.
"AğRI DAğI NIN TURıZM POTANSıYELı DEğERLENDıRıLMELı"
        Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Ağrı Dağı nın turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar hakkındaki sorusunu üzerine, "2010 da Iğdır dan bir heyet beni ziyarete geldi. Bu soru orada da dile getirilmişti. Bunun üzerine talimat verdim. ızinler falan daha önce zordu. Yabancıların falan Ağrı Dağı na çıkması çok uzun bir süreçti. şimdi artık yerel makamlar veriyor bu izni." diye konuştu.
        Bölgenin daha aktif olması gerektiğini belirten Gül, "Verdiğim talimattan sonra hem Ağrı hem de Iğdır tarafında çok daha fazla yabancı geldiğini öğrendim. Yarım saat içinde izinler alınıyor. Buraların çok büyük turizm potansiyeli var. Ağrı Dağı sadece Türkiye nin en büyük dağı değil. Ağrı Dağı dünyaca meşhur olan bir dağ. ınsanlık tarihi itibariyle ismi çok fazla bilinen bir dağ. Tabi buradaki bütün turizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.






Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23