CEMİYETTE GAZETECİLER ESERLERİYLE YARIŞACAK

CEMİYETTE GAZETECİLER ESERLERİYLE YARIŞACAK

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) 36 yaşında

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Gazetecilik Başarı Ödül Yarışması düzenledi. Yarışma ile 2015 yılındaki eserler değerlendirilecek.

DAGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, yarışma ile, halkın bilgi edinme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve mesleğin güçlenmesine katkı sağlamak amaçlandığı, ayrıca Erzurum ve bölge illerinde yerel- yaygın basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi hedeflendiği ifade edildi.
Yerel ve yaygın gazetelerde, ajans, radyo ve televizyonlar ile internet sitelerinde çalışan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti üyesi veya üyesi olmayan geçimini gazetecilikten temin eden tüm gazetecilere açık olan yarışma, Haber , Fotoğraf , Sayfa düzeni , Röportaj , Araştırma-inceleme, Spor haberi, Spor fotoğrafı, Haber Programcılığı-Belgesel(Radyo-TV), TV Görüntü, TV haber ve İnternet haberciliği dallarında yapılacak. İletişim Fakültesi öğrencileri ve mesleğe yeni başlamış basın çalışanları içinde teşvik ödülü verilecek. Bir gazetecinin en çok 2 dalda katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 25 Ocak 2016.
Yarışma jürisi, DAGC özel ödülleri ve ödül töreniyle ilgili daha sonra açıklama yapılacak.

ÖTE YANDAN

DAGC Yönetim Kurulu´ndan yapılan açıklamada, 24 Kasım 1979 tarihinde kurulan DAGC´nin, geçen 35 yılda büyüyerek Doğu Anadolu Bölgesi´nde yerel ve yaygın basında görev yapan basın çalışanlarını bünyesinde topladığı vurgulandı.

DAGC´nin, görev aldığı mesleki çatı örgütlerde sorunları yerel ve ulusal platformlara taşıdığı belirtilen açıklamada, şu görüşler dile getirildi:

DAGC, Türkiye´deki meslek örgütleri, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, yaygın medyanın genel müdürlükleri ve Gazeteciler Konfederasyonu ile yakın ilişkilerini sürdürmektedir. Bu anlamda Türkiye´deki ve bölgedeki gazeteciler cemiyetleri ve DAGC sıcak ilişki içerisindedir. Bugün gelinen noktada DAGC önderliği ve genel başkanlığında Bitlis´ten Iğdır´a kadar Doğu Anadolu Bölgesi´ndeki 14 il Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu çatısı altında birlikte hareket etmektedirler. Türkiye´de önemli bir saygınlığa sahip olan DAGC, 2 yılını dolduran Türkiye´deki 81 il cemiyeti ve 8 Gazeteciler Federasyonu´nu çatısı altında toplayan Gazeteciler Konfederasyonu´nun başkan vekilliği görevini de büyük bir saygınlıkla yürütmektedir. Erzurum ve bölgenin diğer sorunlarına da kayıtsız kalmayan DAGC, kentinde ve bölgesinde dinlenen, dikkate alınan, etkili bir sivil toplum olma hüviyetindedir.?

Açıklamada, daha sonra şunlar kaydedildi:

?Geçen bu süre içerisinde özveri ile görev yapan bütün meslektaşlarımız cemiyetimizin gelmemizde önemli çaba harcadı. Bu çabayı yürekten ortaya koyanlar her türlü saygı ve takdiri hak etmektedirler.

DAGC´nin daha nice yıllara ulaşmasını, kuruluşumuzun 36. yılının camiamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu vesileyle kuruluşumuzdan günümüze kadar geçen sürede görev yapan başkanlarımızdan ebediyete kavuşan Mithat Turgutcan, Celal Kaçtıoğlu, Durdemir Bilirdönmez ile üye ve meslektaşlarımız, meslek büyüklerimiz Kemal Alyanak, Seracettin Avar, Sadık Engin, Kamil Koşapınar, Mustafa Atalay, Ömer Erturgut, Bahadır Bayram Değerli, Tevfik Akan ve Sebahattin Yılmaz´ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesileyle bölgemizde ve kentimizde zor şartlar altında görev yapan gazeteci üyelerimiz ve meslektaşlarımıza sağlık ve esenlikler diliyoruz.?

 



  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68

Egazete


  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20