ÇAPA BİLİM, NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRİYOR?

ÇAPA BİLİM, NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRİYOR?

.

İstanbul´da bulunan Çapa Bilim Koleji Kurucusu Hemşehrimiz İş Adamı Maksut Konyar, nicelikten çok nitelik prensibiyle yola çıktıklarını belirterek, ?İnsan kalitesi yükseldikçe ülkenin geleceği daha emin ellerde olacaktır, bunun yolu ise eğitimden geçer? dedi.
TEOG sınavında yakaladığı başarılarından dolayı İstanbul´un en önemli eğitim kurumları arasında yer alan Çapa Bilim Koleji, dünya standartlarında kaliteli bir eğitim anlayışından yola çıkarak yenilikçi vizyonu, modern altyapısı ve alanında uzman akademik kadrosu ile geleceğin vizyoner ve nitelikli nesillerini yetiştirmeyi amaçlıyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere eğitim veren Özel Çapa Bilim Koleji olarak insan şekillendirme bilincinden hareketle okul öncesi dönemden başlayarak öğrencinin yaşamı boyunca destekleyici ve yönlendirici eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.
Çapa Bilim Koleji, Ataköy Marina´da Bakırköy´deki okul yöneticilerinin katıldığı kahvaltılı bir organizasyon düzenledi. Eğitimcilerin tanışması, kaynaşması ve dayanışması amacıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Çapa Eğitim Kurumları´nın Kurucusu Maksut Konyar, ?Öğrencilerimizi milli, manevi ve evrensel değerler silsilesi ile modern eğitim anlayışıyla özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, sorumluluk sahibi, analitik düşünebilen, araştırmacı ve sorgulayıcı bireyler olarak hayata hazırlayarak ?dünya insanı? yetiştirmek öncelikli hedefimizdir. Eğitim kurumumuz, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi anlamlandırarak öğrenen, öğrenmiş olduğu bilgilerden yeni bilgiler üretebilen ve inovasyona açık bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Hedef odaklı bakış açısı ve kapsamlı olanakları ile öğrencilerimizi başarıya motive eden fiziksel koşulları oluşturarak birikim ve donanımımızla nitelikli nesiller yetiştiriyoruz. Çocuğun ve eğitimin değerinin farkındayız. Çünkü biz gelecek inşa ediyoruz!? dedi.
Nitelikten çok nicelik prensibiyle yola çıktıklarını belirten Konyar, 4 yıl önce eğitim ve öğretime açtıkları Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nde bu yıl mezun vereceklerini hatırlattı.  İnsan kalitesi yükseldikçe ülkenin geleceğinin daha emin ellerde olacağını bunun yolunun ise eğitimden geçtiğini vurgulayan Konyar, ??Hepimizin bu ülke için bir sorumluluğu, bir görevi var. İster profesör olalım isterse temizlikçi, görevimizi dünya ölçeğinde yapmalıyız, ülkemizi borcumuzu ancak bu şekilde öderiz? şeklinde konuştu.
SEVGİ VE GÜVEN
Çapa Bilim Koleji Okul Müdiresi Nuray Yılmaz ise, ?Okul öncesi dönemden başlayarak öğrencilerimizi adım adım geleceğe hazırlarken eğitimin temelini sevgi ve karşılıklı güvenle atıyoruz. Okul öncesi eğitim ve öğretim programına ve yönetmeliklere uygun olarak öğrencilerimizin psikomotor, bilişsel, dil, sosyal gelişim alanlarına destek olmakta, öz bakım becerilerini geliştirmenin yanı sıra karşılaştıkları zorlukları öz denetim sağlayarak aşmalarına destek oluyoruz. Her çocuğu ayrı bir dünya olarak görüyor, onlardaki yetenekleri ortaya çıkarmayı ve geliştirmeyi hedefliyoruz.? ifadesini kullandı.
Eğitim-öğretim uygulamalarının her aşamasında velilerle etkin bir işbirliği sağlandığını ifade eden Nuray Yılmaz; düzenlenen seminer, toplantı ve konferanslarla veli eğitimlerinin yanı sıra okulun rehberlik biriminin, öğrencilerin bireysel gelişimlerini ve farklılıklarını izleyerek yaş dönemlerine bağlı yaşanabilecek sorunları önceden engellemeyi ve doğru davranışların edinilmesini hedeflediklerini açıkladı. Nuray Yılmaz, şunları söyledi:
?Yabancı dille anaokulunda tanışan öğrencilerimizin okulumuzdan mezun olduklarında iki yabancı dili anadili seviyesinde konuşmasını hedefliyoruz. Sınavlara hazırlıktan sosyal aktivitelere kadar dolu dolu bir eğitim programının yanı sıra çeşitli ?Sosyal Sorumluluk Projeleri? ile öğrencilerimize sosyal değerleri de kazandırmayı amaçlıyoruz. Futboldan atletizme, müzikten tiyatroya, akıl oyunlarından halk oyunlarına kadar çeşitli dallarda spor, sanat ve kültür aktiviteleri ve yarışmalar ile de çocuklarımızın kişisel gelişimlerine de katkı sunuyoruz.?
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına da, Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin ilçelerindeki branş anlamında tek özel okul olduğunu belirterek, ?Başarılı eğitimi dikkatimizi çekiyor. Sürekli takip halindeyiz, ilçemizin böyle bir okula sahip olmasından mutluyuz? dedi.
Bakırköy MEM Şube Müdürü Erol Demir de, eğitim konusunda girişimde bulunan herkesi tebrik etti. Demir, Bakırköy´ün TEOG sınavında yine çok başarılı sonuçlar elde ettiğini bundan Çapa Bilim Koleji´nin de önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.
/resimler/2017-4/28/2322150988168.jpg
 
/resimler/2017-4/28/2322556613973.jpg
 
/resimler/2017-4/28/2323109895567.jpg
 


  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52