BUGÜNÜ ANLATAN YILLAR ÖNCEKİ YAZILARIM…

BUGÜNÜ ANLATAN YILLAR ÖNCEKİ YAZILARIM…

Fakir YILMAZ

Yasayı uygulatmakta, yasaya uymakla ve o yasaları olduğu gibi insanları korumakla mükellef polislerin bazılarının otelleri olduğunu, bu polis kıyafeti içindeki mafya hatta pezo diye suçlananların yetim kızlar başta olmak üzere bu otellere birçok yasa dışı olaylarla ilgilendiğini ileri süren İYİ Parti Genel Başkanı, eski içişleri bakanı Meral Akşener'in bu ve buna bezer açıklamaları öncesinden bugün oğluna kadar gelen iddialarla bir hayli gergin olduğunu da izliyoruz.

Ve aynı Akşener'in bugün yaşadıklarının altında yatan ana sorun ve iftiraların 6'lı masadan kalktığı için ve önümüzdeki seçimlerde kendi adaylarıyla yerel seçime gideceğini belirtmesi ile karşı grubun kendisini ve partisini dizayn etme çabaları olduğu ve bu nedenle oğluna kadar ulaşan çok ciddi iddiaların şer, yıpratma olduğunu savunuyor.

Bilmem ama benim arşivlerimde karşıma çıkan ve 2019 yılında ele aldığım yazımda bugün yaşanacakları sanki 5 yıl önce sezmiş bir medyum misali ele almam beni de şaşırtmadı değil. Çünkü beş yıl önce yazdığımı 5 yıl sonra CHP'ye yaşatan aynı İYİ Parti bugünlerde bir hayli kötü günler yaşıyor gibi.. Ve bu dünyanın etme bulma dünyası olduğunu bir kez daha ortaya koyan bu duruma bakınca yılar önce yazsam da bugünü anlatan o yazıyı bir kez daha yayınlamak istiyorum, hem de yeni bir seçime  beş kala..

Evet, işte o beş yıl önce yazdığım ve bugün teknolojik kızımızın nazik sesi ile seslendirerek, o çok okumayı seviyormuşuz gibi 'baaa çok uzun yazı' dediğiniz sizlerin dinletisine bıraktığım o yazım..

İyi Parti CHP'ye Gol mü Atıyor?

Meclise giremeyecek derecede olduğu bir sıra CHP'nin 20 Milletvekilini istifa ettirip, el attığı, Başkanlık seçiminde ittifak kurduğu İYİ Parti de adaylarını açıklamaya devam ediyor.

Her ne kadar başkan Erdoğan görmezden gelip, adını anmasa da bana göre özellikle sağ ve muhafazakar kesimin kabul etmeye başladığı ve artık ciddi bir parti konumuna gelen İYİ Partinin de bunun farkına varıp, CHP'ye rağmen kendi adaylarını çıkardığını hem de CHP'nin iddialı olduğu yerlerde de..

Bunun en son örneğini Ardahan'ın da içinde bulunduğu 99 belediye başkan adayını açıklarken ilginç bir o kadar da düşünülecek adımlar attığını gördüğümüz İYİ Parti'nin bir tarafta ittifak içinde olduğunu belirttiği diğer tarafta 'Biz sağ milliyetçi ve muhafazakar kesimin temsilcisiyiz' diyerek sanki CHP'ye gol atmaya çalışıyor gibi..

Bunun en bariz ve açık örneğini de CHP'li Muharrem İnce'nin adaylığına karşı, 'CHP beni meclise taşıtabilir, bende İnce'yi destekleyeyim' dememiş, kendi adayını, kendi genel başkanını, Meral Akşener'i aday göstermiş bu yetmez şimdi de Ardahan'da CHP'ye gol atmaya çalışıyor, hem de geçen seçimde CHP'den belediye başkan adayı olmuş ve CHP'nin oylarını kendi oyları sanan bir isim ile..

Kaldı ki, Aynı isim bu seçimlerde de CHP'den aday olmak istemiş ancak aday gösterilmemişti.

Yani, bir önceki seçimlerde DYP'den daha sonra CHP'den olmadı, yaklaşan 2019 Mart seçimlerinde yeniden CHP'den aday olmak isteyen ancak aday gösterilmeyince önce bağımsız adaylığa yelken kıran sonra da artık CHP'nin seçim ittifakı ortağı olan İYİ Partiden resmen aday olan Mete Özdemir ile CHP'ye gol atmak istediği alenen ortada olan İYİ Partinin bu çıkışlarını Ardahan dışında diğer bir çok İl, İlçe ve Belde de yaptığına da şahit olmaktayız.

Bunun diğer bir örneği de Kocaeli'de, Gebze'de yaşanmaktadır..

Evet bu durumların yaşandığı muhalefet kanadında diğer bir gol atma işi de İYİ Partinin ittifak içinde olduğu CHP'yi HDP'den uzak tutma çabalarıdır..

Evet CHP'nin güçlü olduğu bir yerde aday gösterip CHP'in en güçlü rakibi olan AK Parti'ye arkadan destek veren ve bu yetmez gibi, CHP'den aday olmuş ve yeniden aday olmak isteyenleri aday gösteren aynı İYİ Parti bir taraftan da CHP'yi HDP'den uzak tutarak gol yemesini sağlıyor.

Ve bunu yutan CHP ise alenen gelen golleri görmeyip, hala İYİ Parti'ye sen 'Kardeşim sen iyi mi yoksa kötü parti misin' demeden hem İYİ Parti ile iyi olmaya çalışıyor, hem de İYİ Partinin korkusundan  arka kapılarda görüştüğünü saklayan HDP'yi hem de muhafazakar oylara hitap eden Saadet Partisini görmezden geliyor..

Ve başta İstanbul'da olmak üzere yurt genelinde seçim kazanacağını sanıyor..



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34