Birçok noktada çalışmalar sürüyor...

Birçok noktada çalışmalar sürüyor...

.

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir'e yaptığımız ziyaret esnasında Gazetemize bazı açıklamalarda bulundu. 
Belediyenin mevcut durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
Belediye için gelir kaynakları yaratmak istediklerini de ifade eden Eş Başkan Tekdemir, 1 Yıllık yapmış olduğumuz hizmetler göz önünde. Bu hizmetler Bayazıt için yeterli değil. Daha çok hizmet ve daha çok işler başaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi..

Bilindiği gibi, Dört dönemdir HADEP ve geleneğinden gelen partiler tarafından yönetilen Doğubayazıt Belediyesi ilçenin kangrenleşmiş sorunlarına çözüm üreterek yaşanılabilir bir kent inşası için çalışmalarını sürdürüyor.

30 Mart 2014 Seçimlerinden sonra  bayrağı tekrar devralan ve yeni yönetim anlayışında Eş Başkanlık sistemi ile halka hizmet veren belediye yönetimi ilçenin 40 yıllık su sorunun çözen ‘Doğubayazıt İçme Suyu Temini projesi' çalışmalarını noktaladı.

BELEDİYE İLK ASFALTI DÖKTÜ

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir,   yılın ilk asfaltını döktük. Fen İşleri müdürlüğümüz tarafından bir çok noktada başlatılan asfalt çalışmalarının zemin etüdü işlemleri devam ederken belediye caddesine yılın ilk asfaltı döküldü. Kent merkezine toplamda 30 bin metre kare asfalt dökülmesi planlanmaktadır, kent merkezini modern bir görünüme kavuşturacağız. Şehir merkezinde bir çok noktada asfalt dökme çalışmalarımız olacak. Öncelikli yerler olarak alt yapı sorunu biten cadde ve sokakların tümü asfaltlanacak. Yaya ve araç trafiğinin daha rahat sağlanması açısından çalışmalarımızı hummalı ve hızlı bir şekilde bitirmeye çalışacağız.” dedi.

‘Halkımızla el ele verip yaşanılabilir bir kent inşa edeceğiz'

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir, halkın var olan su borçlarının biriktiği ve belediyenin öz kaynaklarını toplamakta zorluk yaşadığını belirterek, ”Bizler göreve geldiğimize halk belediyeciliğini esas alacağımızı söyledik. Bunun gereklerini yerine getirmek için uğraşıyoruz. Halkımız bize bir görev verdiyse bunu layıkıyla yerine getirmek gerekir. Yapacağımız hizmetlerde ekonomi büyük bir ölçüt. Ne yazık ki bütçemiz çok az ve bunu olduğunca halk yaranına kullanıyoruz. Bu noktada devreye belediyenin öz kaynakları girmekte. Dört dönemdir belediye partimizin elinde ama halkımız maalesef su, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi borçlarını ödemiyor. Halkımızdan ricam el ele verip kentimizi yaşanılabilir bir mertebeye getirelim” dedi.

Yeni projelere ilişkin de bilgi veren Eş Başkan Tekdemir 7 milyon Euro bütçe ile ‘Doğubayazıt Atık Su Kolektör ve Şebeke İnşaatı' projesinin çalışmalarına başlayacaklarını ve kanalizasyonu olmayan mahallelerin hepsinde alt yapı sorunu giderilmiş olacağını ifade etti.

Doğubayazıt`a 4 yeni park yolda
Daha yeşil ve yaşanılabilir bir kent için Sanayi, Hasankeyf, Sarıgül ve Yeni Mahallelerinde 4 adet park yapımı için ihale çalışmalarına başlandığı ve bir ay içinde ihalenin tamamlanarak parkların yapımına başlanılması planlandığının altını da çizen Eş Başkan Tekdemir,” Ahmedê Xanî Türbesinde 5 kişilik ekiple ilkbahar-yaz çalışması başlarken, çalışma kapsamında genel temizlik, fidan sulama çukurlarının açılması, ilaçlama, budama, masa ve bankların tadilatı ile boyaması yapılıyor. İsmail Beşikçi caddesine ise dekoratif aydınlatma direkleri yapıldı. Saksıların muhtelif yerlere konumlandırılması, içlerine uygun bitkilerin yerleştirilmesi ve çöp kovalarının kurulumu ile cadde düzenlemesi sona erecek. Mem u Zîn ve Ehmedê Xani parklarının düzenlenerek halkın hizmetine sunulması çalışmaları sürüyor. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan asfalt çalışması ile yolların refüj düzenleme çalışmaları ve peyzaj yapımı da planlanılıyor. Yatılı İlköğretim Bölge yolu, İshakpaşa Saray yolu, Stadyum yolu ile ilçenin farklı noktalarına dikilen ağaçların genel bakım çalışmaları başlandı. Halkımızın yoğun olarak kullandıkları alanların çalışmalarda öncelikli yerler olacak”

Birçok noktada çalışmalarımız sürüyor

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Eş Başkan Delal Tekdemir,” Ekiplerimiz tarafından birçok noktada çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların titizlikle sürmesi açısında yönetimden arkadaşlar olarak çalışmaların yapıldığı alanları denetliyoruz. Koçkıran mahallesinde başlatılan yol genişletme çalışması devam ederken arkadaşlarımız oradan geçen derenin kapatılması için mahalle sakinleri ile görüşmelere başladı. Yapılan görüşmelere ardından ortak fikrin sağlanması halinde en kısa sürede dere kapatılacaktır. Yine ARAS EDAŞ tarafından yer altından döşenen elektrik hattı için kazılan yolların onarılması çalışması stadyum yolunda devam etmekte. Bizler tüm çalışmalarımızı halkımızın yararına yapıyoruz. Tabi ki yaptığımız işler halkımız için yeterli değil ama; elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Belediyemiz kadın esnaflarla bir araya geldi

Eş Başkan Tekdemir, Belediyenin ilçede bulunan kadın esnaflarla toplantı gerçekleştirdiğini de belirtti. Belediye toplantı salonunda bir araya geldiğini ve kadınlar sorunlarının tartıştığını da sözlerine ekledi.

Kadının ekonomiye ve sosyal yaşama dahil edilmesine yönelik neler yapılması noktasında fikir alışverişinde bulunulduğunu,toplantıda kadın esnaflar iş yeri kiralarının fazla olması ve zam oranın kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık çerçevesinde düşürülmesi yada sabit tutulması noktasında öneride bulunduğunu, kadın istihdamının sağlanmasına yönelik çalışmalarının olduğunu ve projelendirme aşamasında olduğunu, Kadın Emek Pazarı ve Halk ekmeği büfesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, bu iki çalışmada istihdam edilecek olan kesimin kadınlar olduğunu ifade etti.

/resimler/2015-5/12/1126128223000.jpg

/resimler/2015-5/12/1126316820901.jpg

/resimler/2015-5/12/1126505723732.jpg

/resimler/2015-5/12/1127145568295.jpg

/resimler/2015-5/12/1127296974497.jpg

 



  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28