BİLİMİ ÖNEMSEYENLERE DUYURULUR

BİLİMİ ÖNEMSEYENLERE DUYURULUR

Mustafa KIRAÇ

KALABALIK ORTAM OKULU, SOSYALLEŞME ALANIMI? BİLGİ VE ÜRETKENLİK EDİNME ALANIMI?

Aile, komşu, mahalle, çarşı pazar gibi ortamlar, sosyalleşmek için fazlasıyla yeterli ortamlardır. 

OKUMAK DEMEK ODAKLANMAK DEMEKTİR. 

Sınav gününde sesten dolayı okulun yanındaki inşaat çalışması durduruluyor. NİYE? Düşünce odağı lazım olan bilgiden uzaklaşmasın diye. Demekki, uzaklık ve yakınlık meselesi, düşüncenin odaklanması ile ilgiliymiş.

DÜŞÜNCE HER DAİM OKUMA İÇİNDEDİR. HER YER VE HER OLAY BİR OKUMADIR..

Alınması gereken önemli bir bilgi varsa, ondan daha önemsiz bilgiler ikinci plana alınır. Önemli bir bilgi almak için öğrenci sabah kalkıp yollara düşüyor. Düşüncenin okuması kalabalık ortam okuluna varana kadar belli bir seviyeye kadar yolda doluyor. Vardıktan sonra kalabalık ortamın görsellik ve sesliliği düşünce bardağına bilgi olarak gelip biraz daha dolum yapıyor. Başka konularda birbirleri ile diyaloğa girmeler de dolumu biraz daha yükseltiyor.

OKULUN VERDİĞİ DERS DIŞI MEŞGULİYETLERDEN DOLAYI, DERS BAŞLARKEN DÜŞÜNCEDE DERS İÇİN KALAN BOŞ KISIM, YÜZDE OTUZ İLE YÜZDE SIFIR ARASINDA KALIR. 

Dolmuş ve başka odaklanma sorununda olan düşünceye gelen yeni bilgilere yer kalmadığı için o bilgiler, düşünce bardağını taşıp boşa akmaya başlar.

UZAKTAN EĞİTİM NE DEMEKTİR? YAKINDAN EĞİTİM NE DEMEKTİR?

Bilgilenmenin uzaklık ve yakınlığı vücut ile değil, düşünce ile alakalıdır. Sağlıklı düşünebilmek için inşaat ve benzeri sesleri durdurmakla bu gerçeklik uygulama olarak onaylanmaktadır. 

SINIFTAKİ ÖĞRETMENLE SARMAŞ DOLAŞ YAKINLIĞI DEĞİL, SADECE SES VE GÖRÜNTÜ YAKINLIĞI VARDIR. 

Bu ses ve görüntü yakınılığı, teknolojik ekranla daha yakındır. Sınıfta, öğretmen ile öğrenci arasına bir cam koyulduğunda ekrandan bir farkı kalmaz. Cam kaldırıldığında yine değişen bir şey olmaz. İki ekran arasında bir fark vardırki, birinde öğretmenin anlatımını defalarca tekrarlatmak kolaydır. Diğerinde anlaşılmayıp kaçırılan kısım için o kadar tekrarlatmak kolay olmaz. Belki azar bile işitilir.

OKUMAK İÇİN VÜCUDEN GİDİP GELME MEŞGULİYETİ DEMEK, DÜŞÜNCENİN ALMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİLGİLERDEN UZAKLAŞMASI DEMEKTİR. 

Biri bir şey anlattığı zaman, anlatanın görseli ve hareketleri, tümden alınması gerekeni kısmen engeller.

BİR HİKAYEYİ RADYO'DAN DİNLENMEK İLE TELEVİZYONDAN GÖREREK DİNLEMEK ARASINDA, ALIM MİKTARI VE DÜŞÜNCEDE YORUMLAMA FARKI VARDIR. 

Odasında yalnız ve sesiz ortamda radyodanki bir dinleyiş, çoklu ortamda televizyondan dört beş dinleyişe denk gelir.

ÇOKLU ORTAMDA SESİZLİK OLSA BİLE, BAŞKASININ SADECE GÖRSELİ DÜŞÜNCENİN DİKKATİNİ BOZMAYA YETERLİDİR. 

Bilim insanı demek, bilimle bütünleşmiş insan demektir. Bilim ile bütünleşmeye müsait olanlar için en ideal ortam, bilim ile arasına bilinen önemsiz şeylerin girmediği ortamdır. Alınması gereken bilgi ile arasına en az meşguliyet veren ortamdır.

MEŞGULİYETSİZ OLAN EKRAN NİMETİNİ KULLANMAK İÇİN İLLEDE BAŞKA SEBEPLERİN OLMASI GEREKMİYOR. 

Hangi öğretmen Google asistanı'nın yerini tutabilir. Bu asistan daha önce olmadığı için onu ikinci plana ötelemek, gerçek öğrenci için isabetli olmaz. Öğrenci ile öğretmen, Google asistanı'nın müracatçısıdırlar.

EKRAN NİMETİ UZAKTAN EĞİTİM DEĞİL, EN YAKIN EĞİTİMDİR.

Uygulama dersleri için her evde bir laboratuvar odası olabilir. Teknolojiye ilgisi olanlar için teknik laboratuvarlar, tıbba ilgisi olanlara tıbbi laboratuvar vs. Öğretmenler, ayda bir öğrencileri denetim ziyaretine çıkabilirler. 

Tarif ve yardımlık durumlarda bulunabilirler.

AVUCUMUZUN İÇİNE KADAR YAKINLAŞAN EĞİTİME UZAKTAN EĞİTİM DENİLMİŞTİR. HALBUKİ HER ŞEYDE UZAKLARI YAKINLAŞTIRAN TEKNOLOJİ EĞİTİMİDE YAKINLAŞTIRMIŞTIR. 

Şimdiye kadar bu nimet olmadığı için nesiller, bugünlere hep uzaktan eğitimle eğitimden uzak kaldıkları için, bir türlü bilimsel topluma ulaşamayıp onun yerine acılar içindeki zamanda yağmacıları bol olan toplumlar ortaya çıkardık. Eğlence tiryakisi olup, toplumsal acıları eğlencesine araç edebilen nesiller çıkardık. 

EN BÜYÜK KAZANIM, EKRAN DENİLDİĞİNDE AKLA, BİLİM VE ÖĞRENİM GELECEKTİR. EKRAN, BİLİM İLE ÖZDEŞLEŞECEKTİR.

 Şiddet oyunları gibi alışkanlıklardan uzaklaşma olacak. Abisinin ekranı hep bilgi edinmekle kullandığını görecek olan küçük kardeş, ekran ve bilgiye oyun mahiyetiyle bakıp küçük yaşlarda en zor bilgileri kolayca edinebilecek. Aynen o yaşlarda bir yetişkinden daha iyi telefon kullanmasını öğrendiği gibi. 

NOT: SAYIN OKUR, OKUL DENİLDİĞİ ZAMAN AKLA BİNA GELMESİN. DÜŞÜNCENİN BİLGİLENDİĞİ HER ŞEY OKULDUR. 

ŞU ANDA DEPREM OKULUNDA BULUNMAKTAYIZ. BU EN PAHALI OKULUN ÖNÜMÜZE YIĞDIĞI ÖĞRETİLERİ TEK TEK OKUYUP GEREKEN BİLGİLERİ KENDİMİZ VE TÜM İNSANLIK İÇİN ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ. HERKESE İYİ VE DOĞRU OKUMALAR.



Anahtar Kelimeler: BİLİMİ ÖNEMSEYENLERE DUYURULUR
  • BIST 100

    10177,5%1,31
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Egazete


  • Perşembe 20.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.4 ° / 7.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu

Ağrı

02.05.2024

  • İMSAK 03:24
  • GÜNEŞ 05:00
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:39