BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ ACAR, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ ACAR, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Başkan Acar, Bir çok soru ve sorunlara açıklık getirdi.

Haber. Doğubayazıt Gazetesi

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar beraberinde Başkan Yardımcısı Mecburye Şahin ile Meclis Üyeleri Hamiyet Salman ve  Baran Karahan gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz Sahibi Nezir Çelik ile bir süre sohbet eden Acar ve ekibi, basının kamuoyunu bilgilendirme konusunda büyük önemi olduğunu vurgulayarak, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Acar, Belediyeciliğin gönül işi olduğunu söyleyerek, “gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse çeşitli ziyaretlerde yaptığımız ve yapacağımız hizmetleri anlatmaya ve halkın görüş ve dileklerini alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

SORDUĞUMUZ SORULARA İSTİNADEN BELEDİYENİN PROJE VE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLER SUNAN ACAR’IN KISACA AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

1-XANİ BABA TÜRBESİNDE VATANDAŞLARA PARK...

Doğubayazıt Belediyesince Ahmede Xâni Türbesi'nin karşısında bulunan park ve İshak Paşa Sarayı'nın yanında bulunan mezarlığın duvarlarının yapım işi projesi tamamlandı, Gerekli izinler alındıktan sonra, ilkbahar aylarıyla beraber hayata geçirilip halkın hizmetine sunulacak.

2-Ağrı Caddesi'nde STADYUM YOLU) planlanan 2 km. uzunluğunda yürüyüş yolu projesi, kaldırımlarda uygulanan peyzaj çalışmalarıyla birlikte başladı.

3-Belediye Başkanlığı Bünyesindeki Su ve Kanalizasyon İşleri (DOSKİ) Müdürlüğünce, her geçen gün Kanalizasyon şebeke sorunu tek tek çözüme kavuşturuluyor.

4-İlçenin su ihtiyacını karşılayan Balık gölü isale hattı güçlendirme ve maslak genişletme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

5-Belediyece park yapılması amacıyla hibe edilen Büyük Ağrı Mahallesindeki alana, "Hacı Cemal Semetay Parkı" yapımına başlandı. İlçemiz işadamlarından Fevzi Semetay tarafından 2200 metrekarelik bir alanda inşa edilecek parkta, fitnes, yürüyüş yolu, voleybol ve basketbol sahası, kafeterya ile piknik alanı yer alacak.

6-İlçemizde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimlerini sağlayan hemşerilerimiz, Belediye Başkanlığı tarafından kendileri için yapılan kapalı banklarda artık daha iyi şartlarda hizmet verecekler.

7-Bölgede bir ilk... Belediye Başkanlığımızca hizmete sunulan "Cenaze Yıkama ve Mobil Morg Aracı", modern cenaze hizmetlerini vatandaşların istifadesine sunuldu.

8- Çiftepınar Mahallesi Tuhafiyeciler Caddesi'nde başlatılan Halk Pazarı yapım işi davam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında, vatandaşların modern bir ortamda alışveriş yapma imkanına sahip olacak.

9-DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİNCE ASFALTLAMA VE PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI

Doğubayazıt’ta bozulan ve yer yer çukurlaşan, doğal olarak yaya ve sürücülerin tepkilerine neden olan 1 nolu Iğdır Cad. yenilenerek asfatlama işlemleri tamamlandı.

10-Bozulan yolların onarım refüj ve yama asfalt çalışmalarının bir çoğunu tamamladık.

11-Doğubayazıt T Tipi Ceza Evi önünde aileler için yapacak bekleme salonu projesi tamamlandı. İhalesi yapılacak.

Çoğu zaman sivil toplum kuruluş başkanları ve mahalle köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, Görüş alış verişinde bulunuyor. Sorunları çözmeye çalışıyoruz.



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52