Belediye Eş Başkanlarına Destek Olmalıyız?

Belediye Eş Başkanlarına Destek Olmalıyız?

BAŞKAN ROHAT ÖZBAY?DAN BEKLENTİLER?

NEZİR ÇELİK YAZIYOR
Bilindiği gibi, 30 Mart sabahı Doğubayazıt yeni Belediye başkanını seçti.
Doğubayazıt’ta Belediye eş Başkanları olan Rohat Özbay ve Delal Tekdemir’i çok zor görevler beklemektedir.
Bu şehrin geleceği ve istikbali için çok çalışmalıdırlar. Ellerinde geleni yaptıklarında da hiç şüphemiz yok.
Komşu şehirler ile olan farkı kapatmak için kendilerine çok büyük görevler düşmektedir.
Yaklaşık 6 ay önce belediye eş başkanları olarak seçilen Av. Rohat Özbay ve Delal Tekdemir’e bizler de destek olmalıyız, bu şehir bizim, çocuklarımızın, gelecekteki nesillere iyi bir şehir bırakmak istiyorsak herkes elinden geleni yapmalıdır.
Yerel seçimlerin geride kalmasından sonra şehirde siyaset şimdilik milletvekilliği seçimlerine endeksli görünüyor. Doğrusu Cumhurbaşkanlığı seçimi bile çoğu insanın umurunda değil. Neredeyse herkes Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkacağına kesin gözü ile bakıyor.
Bunun belirlenmesine de kısa bir süre kaldı.
Konumuz aslında bu değil. Yerel seçimlerden sonra vatandaşlar belediye başkanlarından sorunları gidermelerini bekliyor. Bu belediye başkanlarından biri de Av. Rohat Özbay’dır. Doğubayazıt’ın, içme suyu, alt yapı, yeşil alan, otopark, şehircilik gibi çeşitli alanlarda bir takım eksiklikleri, ihtiyaçları olduğu herkesin malumudur.
Bu sorunları daha yaklaşık 6 ay önce seçilmiş bir belediye başkanının gidermesini beklerseniz büyük bir hayal kırıklığı yaşarsınız. Sakın böyle bir hayal dünyası kurmayın. Belediye Başkanı göreve gelirken elinde sihirli değnek yoktu. Çantalar dolusu para da getirmedi.
DOĞUBAYAZIT, Türkiye’nin hemen hemen her kesin bildiği bir ilçedir… İller Bankasından Doğubayazıt’a gelen gelir bellidir. Belediye’nin gelir getiren farklı birimleri mevcuttur. Bunun üzerinde çok farklı bir gelişme beklemeyin. 5-6 ayda çözülecek sorunlar değil.
Ama size şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Belediye Başkanımız Rohat Özbay çok heyecanlı, azimli ve gayretli bir profil çiziyor. Doğubayazıt’ın genel sorunları ile ilgilenecek, halkın beklentilerine karşılık vermek için gecesini gündüzüne katıyor.
Elbette ki bazı girişimlerde engellemeler olacaktır. Birileri başarı için mücadele ederken birileri de bunların gölgede kalması için çaba sarf edecektir.
Neticede siyasi bir kurum olan belediyede ihtiyaçları gidermekten ziyade taleple cebelleşmek var. Olur olmaz talepler belediye başkanını da çalışanları da bezdiriyor. Geçmişte bunların örnekleri ile çok karşılaştık.
Doğubayazıt’ın yıllardır kangren bir hal alan SU SORUNU neredeyse tamiyle çözülmüş gözüküyor.
Ayrıca Doğubayazıt’taki kaçak yapılarla ilgili yapılması beklenilen bir takım çalışmalar da var. Zamanla bu konuları sizlerle konuşmaya devam edeceğiz. Anlayacağınız Belediyenin yapması gereken daha çok iş var.
Biraz sabır, biraz hoş görü, biraz da duyarlılık ile bu ve benzer sorunların giderilmesi hepimizin arzusudur.
Kısmet olursa daha 5 yıl süre ile bu görevi ifa edecek olan ROHAT ÖZBAY’ın başarılı bir dönem geçirmesi için herkesin, her kesimin sorumluluk çerçevesinde hareket etmesinde fayda var.



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54