BELEDİYE ÇALIŞMALARINI SIRALADI

BELEDİYE ÇALIŞMALARINI SIRALADI

DOĞU BEYAZIT BELEDİYESİ YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALARINI SIRALAYARAK BİR AÇIKLAMA GÖNDERDİ. AÇIKLAMA VE ÇALIŞMALARI AYNEN ŞÖYLE:

Doğubayazıt`ın su sorunu kökten çözülüyor
Birçok proje ile Doğubayazıt halkının sorunlarını ortadan kaldıran Doğubayazıt Belediyesi, 2040 yılına kadar ilçenin su ihtiyacının karşılamasını ön görülen projeyi 2014 yılına yetiştirmeyi planlıyor. Altyapı çalışmalarının yanı sıra kadın, çocuk ve kültür alanında da birçok projeyi hayata geçiren Doğubayazıt Belediyesi Başkanı Canan Korkmaz, "Temel amacımız yıllardır hizmet noktasında sömürülen halkımıza yapılmayan hizmetleri yapmaktır. Her türlü acıyı, gözyaşı, zulmü gören bu halkımıza yaşanılabilir bir kent yaratmak boynumuzun borcudur" dedi.
Doğubayazıt Belediyesi, Türkiye`nin ve bölgenin en büyük bütçeli ve prestijli projeleri arasında yer alan "Doğubayazıt İçme Suyu Temini Projesi" kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Doğubayazıt`ın içme suyu problemini en hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözmesi planlanan projenin 2014 yılının ilk aylarında tamamlanmasıyla birlikte Doğubayazıt halkının içilebilir kalitede, sürekli ve sağlıklı içme suyuna kavuşacağı belirtiliyor. AB destekli proje, 33 milyon Euro ile 57 kilometrelik, Balık Gölü`nden itibaren tüm isale hattının ve şehir içi şebekesinin yenilenmesi ile ilçenin su sorunu çözülmeye çalışılacak. Çalışmaların ardından yeniden inşa edilen Doğubayazıt su sisteminin toplam kapasitesinin günlük 34 bin 500 metreküp olarak tamamlanmasıyla birlikte şehrin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacının tümüyle karşılanması ön görülüyor. İlçenin birçok noktasında yeşillendirme çalışmaları kapsamında bine yakın ağaç dikimini gerçekleştiren belediye, bin 860 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve bölgenin en büyük otogarı olma özelliğine sahip şehirler ararsı otobüs terminalinin de hizmete açılması için çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ise 1 Nolu Iğdır Caddesi`nde kaldırımda bulunan barakaları yıkarak, 10 bin metrekare olan yolun tamamı ile Iğdır Caddesi`nde 30 bin metrekare parke taşı döşemesi yaptı. Ulaşım hizmetinde birçok mahalleye menfez köprüler yapan Fen İşleri Müdürlüğü, yaya ve araç trafiğinin mahalle aralarında rahatlamasını sağladı. Köprü çalışmaları kapsamında Hasankeyf, Barış mahalleleri ve Mal Meydanı kavşağına köprüler kurularak, ulaşımın daha rahat sağlanması çalışmaları ise devam ediyor.
Çalışmalar kadın merkezli yürütülüyor
Belediye yönetimi, kadınların sosyal hayatta daha aktif olmaları için çalışmalarını kadın merkezli yürüterek kadınların takdirini de kazanıyor. Kadın çalışmaları kapsamında Ehmedê Xani Mahallesi`nde bulunan çamaşır evi ve kadın dayanışma merkezi açılarak, kadınların hem sosyal hayatta yer bulmaları hem de sosyalleşmeleri sağlanıyor. Aynı çalışma örneğini tüm mahallelere yaymayı hedefleyen belediye yönetimi, Büyük Ağrı Mahallesi`nde de çamaşır evi ile kadın dayanışma merkezinin yanı sıra aynı alanda bir de park yaparak kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarının devam ettirmeyi planlıyor. Çamaşır evlerinde kadınlara yönelik sinevizyon günleri, sağlık taramaları, sağlık seminerleri, okuma yazma kursları çalışmaları yürütülüyor. Çamaşır evi bünyesinde çocuklar da anasınıfında eğitmen eşliğinde okul öncesi eğitim alıyor. Çocuklara yönelik bir başka çalışma olan "Önce çocuklar vardı (Peşiye zarok hebun)" projesi ile Doğubayazıtlı çocuklara ücretsiz sanat, drama, resim, Kürtçe, İngilizce, halk oyunları atölyelerinde eğitim imkanı sağlandı.
`Yaşanılabilir bir kent yaratmak boynumuzun borcudur`
Çalışmalarına ilişkin konuşan Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, göreve gelme amaçlarının halkın var olan sorunlarını gidermeye yönelik olduğunu belirterek, görevde olacakları son güne kadar tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Korkmaz, "Temel amacımız yıllardır hizmet noktasında sömürülen halkımıza yapılmayan hizmetleri yapmaktır. Görevde olacağımız son güne kadar aralıksız çalışarak halkımızın sorunlarını gidereceğiz. Her türlü acıyı, gözyaşı, zulmü gören bu halkımıza yaşanılabilir bir kent yaratmak boynumuzun borcudur. En büyük sıkıntımız olan su problemini projemizin bitimi ile çözeceğiz. Evlerimize kesintisiz 24 saat su akacaktır. Tüm birimlerimiz çalışmaları farklı noktalarda devam etmektedir. İlçemizi ekolojik dengeye uygun bir şekilde yeşillendirme çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışma kapsamında Xani Baba türbesinde, saray yolunda bir çok yerde yeşillendirme çalışmamız sürecektir" dedi.
`Kadını eve kapatan zihniyeti yıkmaya çalışacağız`
Çalışmalarını kadın merkezli yürüttüklerine vurgu yapan Korkmaz, "Bizler çalışmalarımızı yıllardır bu toprakta en çok acıyı çeken kadınlarımıza göre şekillendiriyoruz. Her mahalleye yapmayı planladığımız çamaşır evi ve kadın danışma merkezlerini açarak kadınların sosyal hayatta daha aktif olmasını sağlayacağız. Burada kadınlarımıza hem eğitimler verilecek hem de kadını eve kapatan zihniyeti yıkmaya çalışacağız. Çünkü kadını özgür olan toplum yaşamın her alanında özgür olur" diye konuştu.



  • BIST 100

    10177,5%1,31
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Egazete


  • Perşembe 20.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.4 ° / 7.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu

Ağrı

02.05.2024

  • İMSAK 03:24
  • GÜNEŞ 05:00
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:39