BDP ÇOK RAHAT

BDP ÇOK RAHAT

İki ay gibi çok kısa bir süre kalmasına rağmen, yerel seçimler; Ağrının gündeminde yeteri kadar yer alamadı. Sebep, belli. AK Parti-Cemaat arasında yaşanan çatışma?

ALİRIZA AYDEMİR YAZIYOR
Ağrı’da, AK Parti’nin seçimleri kazanabileceği beklentisi hâkim. AK Parti`nin Hasan Arslan’ ı aday göstermesi üzerine, BDP; Muş Milletveili Sırrı Sakık’ı aday göstererek ilginç bir hamle yaptı. Yapılan son seçim anketlerine göre, Sakık’ın adaylığı Ağrı`yı hareketlendirmiş olsa da Ağrı`da, ağrının sesi. com’un yaptığı ankete göre AK Parti`nin % 35,5 civarında oy alabileceği tahmin edilirken, BDP’n % 42,5 Aralıklarında değişebileceği sonucunu ortaya koyuyor şimdilik.
BDP liler tabiri caiz ise seçimi aldık modduna girmişler gibi görünüyor buda AK Partinin seçim çalışmalarını nedense biraz ağır aksak sürdürmelerinden kaynaklanıyor gibi. Ama unuttukları bir şey var Belediye Başkanlığı koltuğuna oturanın her zaman %50 şansı var ve Arslan’ ın bu konuda şansı ve tecrübeli olduğu unutulmamalıdır.
Tabii ki Buradan BDP ye sorulacak ve yazılacak çok şeyler var, başta halkın beklentileri var, bizim halkımız geçmişte 2 dönem belediye Başkanlılığı (kısa süren ama sıkıntılar içerisinde Belediye Başkanlığını yürütmeye çalışan bir Başkanlık dönemi) BDP’ ye verdi ve bu olumlu havadan yararlanıp nasıl bir Başkanlık dönemi sürdürüleceği merak konusu.
Gazeteciler halkın gözü ve kulağıdır beklentileri yazmakla sorumludurlar, acaba diyorlar BDP Belediye Başkanlığını alırsa, diğer illerde olduğu gibi kepenk kapama ve olaylar olurmu, bu konuyu bizzat il başkanı Keklik’e sordum, Keklik bu tür eylemlerin geride kaldığını, “şiddette kesinlikle karşı olduklarını ve Sayın Sakık’ında bu konuda çok duyarlı olduğunu eğer nasip olursa kazandığımız takdirde bu tür eylem ve olayların olması durumunda bizzat beni sorumlu tutmalarını istiyorum ama diğer illerde kepenk kapatma eylemlerinin esnafın kendi tercihi olduğunu kesinlikle bir dayatmanın söz konusu olmadığını söyledi, bunlar rakip partilerin hakkımızda çıkardıkları kara bir propoğandadan ibaret şeylerdir. İlimizi’de kendimizi de biz yöneteceğiz anlayışı ile yola çıktık.” diyen Keklik “Halkın meclisleşmeler yoluyla, çeşitli mekanizmalar aracılığı ile belediyenin yönetimine katılma sistemini oluşturuyoruz. Yani Kent Meclisi, Mahalle Meclisleri, Sokak Meclisleri, Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi gibi organlarla belediye yönetimine katılımı esas alan demokratik bir yaklaşım sahibiyiz.” dedi.
Şuan için en çok merak edilen konulardan biride BDP nin nasıl bir encümen listesi hazırlayacağıdır. Söylentilere göre İl genel meclis üyeliğine çok sayıda yaşları ilerlemiş ve birçok partide encümenlik yapmış tek amaçları sadece encümen olmak isteyen kişilerin müracaatlarının olduğu ve bu kişilerin listede yer alacağı ihtimalinin yüksek olduğu söylenilmektedir. Peki, BDP ye sormazlar mı kardeşim bu şahısların dışında Ağrıda bu işi yapacak başka birileri yok mu? Bu kişiler partiyi ve Ağrıyı ne kadar temsil edebilirler kapasiteleri ne eğitimleri ne bir kere bu partiyi bile iyi tanımamaktalar. Yine belediye encümen listelerinin ise en çok BDP teşkilatlarında görev yapan üyelerden ve temel aile dedikleri kesimlerde oluşacağı anlaşılmaktadır. Elbette bu hassasiyetlerinde olması gerek. Ama İl ve Belediye encümenliği listesinde neden halkın arasında veya en önemlisi STK’lardan temsilcilerinde olması gerekmez mi! halkın partisi olmak her kesimde temsilci alması gerekmez mi bence bu tavsiyeleri dikkate almalı temsili yetenek sahibi kesimi kapsayıcı olmalıdır yoksa eski bilindik seçimlere benzemez halk bunu sorgular ve buna göre cevap verir.
BDP Belediyesinin şeffaf bir belediyecilik yapmaktan başka şanslarının olmadığı kanaatindeyim çünkü yıllardır bizlerden oy istiyorlar ve bir şans verilmesini diliyorlar ve cam gibi bir şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yönetmekten başka şansları yok bence.
Genelde AK Parti ile BDP arasında geçecek olan seçimlerin anahtar partisi ise ilk kez seçimlere katılacak olan Hüda Par. Ağrı büyük bir sürprizle karşılaşmazsa bile, Hüda Par’ın hatırı sayılır bir oy alacağı tahmin ediliyor.



Anahtar Kelimeler: BDP ÇOK RAHAT
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31