BDP Ağrı`da Tek Adayla Seçime Gidiyor?

BDP Ağrı`da Tek Adayla Seçime Gidiyor?

Seçimlere bağımsız adaylarla katılma kararı alan BDP?de isimler netleşiyor?

BDP Ağrı`da Tek Adayla Seçime Gidiyor?


Seçimlere bağımsız adaylarla katılma kararı alan BDP?de isimler netleşiyor?


         Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ın yanı sıra Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Bengi Yıldız ile Ayla Akat ın dışındaki mevcut vekillerin aday gösterilmeyeceği iddia edilirken, KCK sanıkları Hatip Dicle, Fırat Anlı ve Selma Irmak ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.



Newroz da tanıtılacak



         Taraf muhabiri Burhan Ekinci nin haberine göre BDP, seçimlere bağımsız adaylarla katılma kararı almasının ardından, aday belirleme çalışmaları da başladı. Kurulan Seçim Komisyonu, adaylar için her ilde seçim platformu oluşturacak. Bu platformların eğilim yoklaması ve ön seçim yaparak belirleyeceği adaylarda aranacak öncelikli özellik ise Kürtçe nin herhangi bir lehçesini bilmek olacak. Komisyon, belirlediği isimleri Diyarbakır daki Newroz kutlamasında tanıtarak gövde gösterisi yapacak.


         Milletvekilliklerini riske atmamak için illerdeki mevcut oy potansiyeline göre aday sayısını belirleyecek olan parti, Iğdır, Kars, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Siirt, Elazığ, Ağrı, Ardahan, Adıyaman, Ankara, ızmir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Adana da birer kişiyi aday gösterecek. Batman, şırnak, Hakkari, Mardin, Muş ve şanlıurfa da iki, ıstanbul da üç, Diyarbakır da ise dört aday gösterilecek.



Türk ve Tuğluk un durumu net değil



         Kulislere yansıyan bilgilere göre Eşbaşkanlar Demirtaş ve Kışanak ile Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Bengi Yıldız ve Ayla Akat yerini koruyacak. Osman Özçelik, Hamit Geylani, Pervin Buldan, Sabahat Tuncel ve ıbrahim Binici nin isimleri de konuşuluyor. Bu isimler dışında mevcut diğer vekillerin aday gösterilmeyeceği öne sürülüyor. Kulislerde Demokratik Parti Kongresi nin (DTK) eş başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk un aday olmak istedikleri konuşuluyor. DTK nın boş bırakılarak işlevini yitirmemesi için Türk ve Tuğluk un yerlerinde kalacakları belirtiliyor. Bu iki ismin adaylığına soğuk bakılmasının diğer nedeni ise, siyasi yasaklı oldukları için milletvekili seçilmeleri durumunda bile Meclis Grubu na katılamayacak olmaları.


         Aday profiline farklı çevreleri k atacağı da konuşulan BDP, gayrimüslim, sol ve dindar çevrelerden de kimi isimleri aday gösterecek. Eski Mazlum Der Başkanı Ayhan Bilgen in Konya, Ermeni gazeteci Hayko Bağdat, cezaevinde bulunan SHP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve Ertuğrul Kürkçü nün adı ıstanbul için geçiyor. ıstanbul için gazeteci Cengiz Kapmaz ve ıl Başkanı Mustafa Avcı ile Sabahat Tuncel de konuşulan isimler arasında.


         BDP, en fazla kontenjanı ise KCK tutuklularına ayırdı. Hatip Dicle nin, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile birlikte Diyarbakır dan aday gösterileceği belirtiliyor. Fırat Anlı Bingöl, Selma Irmak ile Altan Tan ın ismi Mardin için geçiyor.


         Tuncer Bakırhan Van, ırfan Dündar ın ise Siirt ten aday gösterileceği belirtiliyor. Aysel Doğan Tunceli, Mahmut Alınak Kars, ıbrahim Ayhan şanlıurfa, Ahmet ınan ise Adıyaman da ağır basan isimler. ısmi geçen diğer adaylar ise şunlar: Orhan Doğan ın kızı Ayşegül Doğan, Esat Canan, Doğan Erbaş, Kemal Avcı, Demir Çelik, Leyla Güven ve Nazmi Gür? Haber : Yılmaz Efe






Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31