BAY-DER`de Bayramlaşma var

BAY-DER`de Bayramlaşma var

Doğubayazıt?lılar Doldu Taştı

BAY-DER’de Bayramlaşma Vardı

Doğubayazıt’lılar Doldu Taştı

FIRAT BEYAZIT Yazıyor

          Altı gün Bayram tatili vardı Türkiye’nin her yanında. Olduğu gibi Bizde bu tatilden faydalandık. Durumu olanlar ıstanbul’u terk edip, rahat bir nefes almak için kendilerini ıstanbul dışına attılar.

Bizde bayramın ikinci günü ıstanbul Aksaray’da faaliyet gösteren kısa adı BAY-DER olan Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma,Dayanışma ve Kültür Derneği’nde yapılacak olan bayramlaşmaya gitmek ve oraya gelecek dostları görmek için zamanı iplen çekiyorduk.Bayramın ikinci günü derneğe varmak için yola koyulduk,derneğe varmadan vapurda bir sürü Doğubayazıt’lı gördüm.Beraber yolculuk ettik. Ve derneğe vardık.

               Derneğe vardığımızda kapıda BAY-DER Yönetiminde olan Orhan Oruç,Ahmet Dumlu,Sait Oral ve Sinan Dumlu gelen misafirleri karşılayıp,gerekli nezaketi gösteriyorlardı.Her kes bir birleri ile kucaklaşıp hasret gideriyorlardı.BAY-DER Başkanı Sadullah Demirbaş gelen misafirlere hitaben kısa bir konuşma yaptı.Konuşması yine Üniversitelerde okuyan ve burs isteyen öğrenciler üzerinde yoğunluğu oldu.Sadullah hocanın konuşmasından birkaç satır aktarayım:

          “Her sene olduğu gibi bu senede bir bayram namazından sonra beraberiz.Hem bu gün bayram olmasından ziyade birde mübarek Cuma günüdür.ınanın sizleri burada görmekten o kadar mutluyum ki, sanki Doğubayazıt’tayım.

O kadar temiz ve güzel bir kokunuz var ki, eskileri bile düşünemiyorum, çünkü düşünmeme gerek yok siz buradasınız. ıyi ki varsınız Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Doğubayazıt gazetesinin sahibi öğrencilerimden sevgili Nezir Çelik’in çıkartmakta olduğu ve o gazeteyi temsilen bizi hiç yalınız bırakmayan hep sesimiz,kulağımız olan Nezir beyin ağabeyi Fırat bey’de aramızda kendilerine teşekkür ediyorum. Sevgili ve değerli hemşerilerim ancak ne var ki, Üniversitelerde okuyan bir sürü Doğubayazıt’lı gençlerimiz vardır.Bunalar bizim aydınlarımız okulları bittikten sonra çeşitli işlere girip bizlere yol gösterecekler.Burs eksikliğimiz var Allah rızası için bu gençlerimize yardımcı olalım ve onlara burs verelim.Geldiğiniz için ve bizleri yalınız bırakmadığınız için hepinize minnettarız.”

             Sadullah hocanın konuşmasından sonra ölen Doğubayazıt’lılar için Mevlüt  okutuldu ve taziyeler kabul edildi.Fuat Tanrıverdi’nin taziyesi nedeni ile oğlu Ali Tanrıverdi Doğubayazıt’tan olduğundan, en yakını olarak ben bulundum.

        Gelen Doğubayazıt’lılar arasında Mehmet Eraslan,Musa Turan,Ahmet Köroğlu,ıbrahim Tuncer,Doğubayazıt eski Belediye Başkanı Osman Baydar,Ömer Baydar,Halit Baydar,Ertuğrul Eryılmaz,Celal Semetay,Sadık Özen,Ahmet Timur,Dr.Abdurrahman Savsin,Doç.Dr.Mahmut ılhan Beyazıt,Ağrı Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Turan,Faruk Aladağ,Dursun Engin,şefik Aladağ, Muhasebeci Mali Müşavir  H.Nizamettin şahin,M.Emin Öztürk.”

         DıYADıN-DER’E YAZIK ETMEYıN

                    Her zaman alışık olduğumuz BAY-DER’den sonra, aynı binada olan DıYADıN-DER’de de bayramlaşma olurdu. DıYADıN-DER’e çıkıp orada da Başkan Dilaver Özden ve Diyadin’li hemşerilerimizin bayramını kutlamaya çalıştık ama, fire verdik. DıYADıN-DER’in kaldığı mekan satılmış ve taşınmışlar.Üzülerek başkan Özden’i aradım.Kaldıkları yerin satıldığını ve kendilerine bir yer alıncaya kadar,derneği bir depoya taşıdıklarını, söyledi.Söyleşme biçimi çok buruk ve içler acısıydı.Kendi adıma gerçekten çok üzüldüm,diyecek bir söz bulamadım.

       CEMAL KAYA GÜRLEDı AMA YAğMADI

           DıYADıN-DER’in açılışında Ağrı eski milletvekili ve Diyadin’li olan Cemal Kaya’da açılışa davet edilmişti.O zamanlar Milletvekili olan Kaya konuşmasında adeta gürledi,yer alımından tutuk kirasına kadar kendisinin karşılayacağını söyledi.Ama nafile çıktı, o da DıYADıN-DER’i tek başına bıraktı ve sahiplenmedi.Gerçekten çok sıkıcı bir durum çok güzel umutlarla kurulan bu dernek, duyarsızlık yüzünden kapısına kilit vuracak.Ama Başkan Dilaver Özden yine de umutlu duyarlı hemşerilerinin kendisini yalınız bırakmadığını ve bu yer sorununu en kısa zamanda halederek DıYADıN-DER’in tabelasını yine asacaklarını, söyledi.ınşallah Dilaver Başkanın emekleri boşa çıkmaz ve dileği yerine gelir.

      M.M.NıZAMETTıN şAHıN ıSTANBUL’DA

            Çok sevdiğim,mesleğine ve çevresine oldukça saygılı olan başarılı bir kariyeri olan,Doğubayazıt’ta yıllarca Muhasebecilik ve Mali müşavirlik yapan,Sevgili H.Nizamettin şahin ile BAY-DER’in bayramlaşma töreninde karşılaştı.Sağ olsun oturduğum yere geldi,gerekli saygıdan kusur etmedi.Sohbet ederken, kendisinin de artık ıstanbul’da bulunan Doğubayazıt’lı hemşerilerine hizmet vermek amacıyla geldiğini söyledi.Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

FEVZıHAN ARAS’IN YAPTIğI ıYıLıKLER HEP KONUşULDU

         Doğubayazıt’ın yetiştirdiği sayılı iş adamlarındandır Fevzihan Aras.Çok sayıda Doğubayazıt’lı onun sayesinde ekmek yiyor.Ben Nizamettin şahin BAY-DER’de balkonda oturup sohbet ederken bir Doğubayazıt’lı yanımıza geldi, ve Başladı Fevzihan Arası anlatmaya.Arada bir bana dönerek, “Sen bizden daha çok Fevzi  beyi tanırsın” tanımıyorum, yaptıklarını takdir ile karşılıyorum, deyince, vatandaş çıkışmaya başladı ve sesini yükseltti.” Saygı duyduğum bir gazetecisin, nasıl olurda Fevzi beyi tanımasın?” sakin bir şekilde kendisine cevap verdim, Fevzi bey ile bir araya gelmişliğim yok, sohbetim hiç olmadı,sizin hatırınız için bir gün kendisi ile karşılaşır, yakından tanışır ve yazarım.”

HAVIN DOGUBAYAZIT’ GELMIS HABERINIZ VARMI?

        Bayram Dolayısıyla Hülya-şefik Aladağ’ı aradım.Hülya abla sevdiğim güzel bir ablamdır.Bizim Torunda Doğubayazıt’a gitti, pek bayram hoşnut olmadı.Yazında torunumda söz edermisin?, dedi.Olmaz mı ablam dedim.Hülya-şefik Aladağ’ın torunları Funda-ılhan Safsin’in sevgili kızları Havin Safsin Doğubayazıt’ta haberiniz var mı?, desem, yeterli sanırım…




Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21