BAY-DER NEDEN VAKIFLAŞMIYOR?

BAY-DER NEDEN VAKIFLAŞMIYOR?

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR

18-20 yıldır,İstanbul Aksaray’da faaliyet gösteren ve kısa adı BAY-DER olan, Doğubayazıt Sosyal, Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği Vakıflaşması gerekirken, Dernek olarak hizmet vermesi Doğubayazıt’lılar tarafından tepki toplamaktadır.
İstanbul Ümraniye’deki BAY-DER pikniğinde ben, TUTAK-DER Başkanı Cemalettin Yıldız, Celal Semetay, Av. M. Ali Kızılay beraber piknik alanını dolaşıyorduk. Orada bulunan Doğubayazıt’lıların masalarına misafir olduk. Herkesin ortak bir fikiri vardı, BAY-DER artık kendini aşmış, bu kadar Doğubayazıt’lıyı bir araya getirebiliyorsa, artık dernekçilikten çıkıp, vakıflaşması gerekmektedir, BAY-DER’in vakıflaşmasına geç bile kalındığını söylüyen Doğubayazıt’lılar, kim neyin peşindedir bilmiyoruz, BAY-DER’in vakıflaşması için hiç bir engelin olmadığını, söylediler.
Ben bu konuda bir kaç yıl önce yazmıştım, BAY-DER Vakıflaşma yolunda, diye, BAY-DER’li bir yetkili bana vakıflaşma bizim işimize gelmez, dernekçilik bizim açımızda daha iyidir, dedi, ama amacının ne olduğunu bana tam olarak açıklamadı.
Vakıf konusunda TUTAK-DER Başkanı Cemalettin Yıldız ile Celal Semetay’ın bilgi ve birikimi oldukça fazlaydı, anlattıkça, anlattılar ve hatta bunu biran evvel yazıp gündeme getirmemi söylediler, Celal Semetay, biz daha evvel BAY-DER’ın vakıflaşması için bazı çalışmalar başlattık, vakıf olabilmek için hiç bir eksik yok, artık dernekçilik BAY-DER’ın işi değil, çünkü BAY-DER kendisini fazlasyla aşmış, etrafımıza bakıyoruzda, gelir kaynakları az olan dernekler bile vakıflarını kurmuşlar işlerinin başına geçmişler. Eğer vakıflaşmaya gidilirse ki, gidilmeli geç bile kalınmış, ben ve arkadaşlarım her türlü yardıma hazırız, ama biran evvel olsun. TUTAK-DER Başkanı Cemalettin Yıldız ise, Dernekçilik artık bizim gibi köy derneklerin işidir, tabiki BAY-DER 18-20 yıldır aralıksız hizmetlerini sürdürüyor, gerçektende artık Vakıflaşması gerekmektedir, Vakıflaşmaması için hiç bir neden göremiyorum ama belki yönetici arkadaşların bir bildiği vardır. dedi
Bilinen tek şey var oda, BAY-DER’in biran evvel vakıflaşmasıdır. Eğer yönetim bunu beceremiyorsa bu işin pirine gidecekler, bilgi alacaklar, yardım istiyecekler biran evvel vakıflaşma yoluna gidecekler kaldı ki, Doğubayazıt’ın ileri gelenleri hepsi BAY-DER’ın vakıflaşmasını canı gönülden istiyorlar, haaaa, neden vakıflaşmak istenmiyorsa da bize tatminkar bir cevap versinler, bizde bilelim ve herkesi aydınlatalım..... YANLIŞMIYIM!???......
BAY-DER’DE İFTAR VE BAYRAMLAŞMA
Geçen sene es geçilen iftar yemeği, bu sene seçkin bir mekanda kalabalık bir Doğubayazıt toplumunun bir araya gelmesyile verildi. Her zaman olduğu gibi BAY-DER Başkanı Sadullah Demirbaş kısa bir konuşma yaparak, iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti ve bu birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için bu gibi etkinliklere devam edip, hep bir arada bulunacağız, dedi.
Bayramın ikinci gününde de BAY-DER’in kendi yerinde bayramlaşması vardı, çok sayıda Doğubayazıt’lı Bayramlaşmak için akın ettiği BAY-DER’de Ölen Doğubayazıt’lılar için kuran okutluldu, mevlit verildi.



Anahtar Kelimeler: BAY-DER NEDEN VAKIFLAŞMIYOR?
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28