Bay-Der 2009 Piknik şöleni Coşkulu Geçti

Bay-Der 2009 Piknik şöleni Coşkulu Geçti

Doğubayazıt Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği BAYDER

Bay-Der 2009 Piknik şöleni Coşkulu Geçti


            Doğubayazıt Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği BAYDER tarafından Beykoz - Kaymakdonduran Piknik alanında bu yıl 10.su gerçekleştirilen Piknik şöleni yoğun ilgi gördü.


            Sanki Doğubayazıt festivalinin bir provası ıstanbul?da yapıldı. ıstanbul un dört bir yanından gelen Doğubayazıt lıların ve dostlarımızın katılımıyla "BAYDER 10. Piknik şöleni" muhteşemdi...
            Pikniğe katılacak hemşerilerimizin rahat edebilmesi ve gönüllerince eğlenebilmesi için gerekli hazırlıklar BAYDER yönetimi tarafından sabah erken saatlerde başladı ve büyük bir özveriyle gün boyunca sürdü. Yavaş yavaş çoğalmaya başlayan kalabalık ıstanbul-Beykoz Kaymakdonduran piknik alanında gönüllerince doyasıya eğlenip Doğubayazıt ı yaşadılar. Eski dost, akraba, çocukluk arkadaşları ve komşuları ile kucaklaşıp hasret giderdiler. BAYDER Yönetimi?nin gerçekleştirmiş olduğu bu piknik şöleni, gurbetteki ıstanbul?da yaşayan Doğubayazıtlılar arasında bir hasret köprüsü, bir hasret yolu kurmuştur.
            Akın akın piknik alanına gelen Doğubayazıt lı hemşerilerimiz, kurdukları piknik sofraları ile ortama renk kattılar. Doğubayazıt lıların buluşmasında, BAYDER tarafından oluşturulan program 11.00 de başladığı halde, sabah erkenden oyun alanına inen gençler, Doğubayazıt lı yerel sanatçılarımızın güzel müzikleri eşliğinde halay çektiler, büyük bir coşku ile eğlenmeye başladılar.
Saat 11.00 de BAYDER Başkanı Sayın Sadullah Demirbaş açılış konuşmasını yaparak programı başlatmış oldu. Ağrı Milletvekillerimiz Sayın Abdulkerim Aydemir ve Sayın Mehmet Hanifi Alır ile Doğubayazıt Belediye Başkanı Sayın Dr. Canan Can Korkmaz birer konuşma yaptılar.
            Sahneye çıkan  yerel sanatçılarımız, Doğubayazıt ın güçlü sesleri Ahmet Mustafa Adıtatar (Grup Rewan), Erol agıt, Cesim Bager, Yunus Gültekin, Sinan Özbay ve grubu, Davul-Zurna ekibi Halis ve grubu, Serhıldan ve grubu, hareketli türkülerle pikniğe gelenleri coşturdular, büyük bir renk kattılar.
            Tassavuf Müziği sanatçısı Yasin Konevi gönüllerimize ilaç gibi birbirinden güzel ilahiler okudu, sohbetler yaptı. Tassavuf müziğini dünyaya tanıtma gayretinde olan sayın Yasin Konevi aynı zamanda Doğubayazıt ilçemizin saygın manevi önderlerinden olan rahmetli şeyh Mustafa Tanrıverdi nin talebeleri arasında da bulundu, yolunda yürümeye devam ediyor...
            Değerli hemşerimiz Nimet Ekitaş tarafından ayaküstü organize edilen ve deneyimli gençlerimizden oluşan bir folklor ekibi (Zeki Semetay, Nimet Ekitaş, Hasan ılgin, Hüseyin Buluş, Erkan Dönder, Ferdi ısmailoğulları, Kava şahin, Ömer Kurban, Umut Dumlu, Halis solmaz, Beyza Ekitaş), yöresel folklor gösterileri ile  bizlere unutulmaz anlar yaşattılar.
            BAYDER Başkanı Sadullah Demirbaş tarafından çocuklarımıza sorulan sorulara doğru cevabı veren şirin çocuklarımız, Doğubayazıt lı çeşitli meslek sahibi büyüklerimiz tarafından hediyeler ile ödüllendirildiler.
            Pikniğe katılan Doğubayazıt lılar, sabah saat 09.00 da başlayıp akşam Saat 19.00 a kadar devam eden piknik sonunda, 1 yıl sonra yeniden bir araya gelmeyi dileyerek piknik alanından ayrıldılar.


            ıstanbul BAYDER Derneği yaptığı açıklamada ?ıstanbul BAYDER Derneği olarak, yapmış olduğumuz bu etkinlikte hiç kimseyi ayırt etmeksizin tam bir Doğubayazıt sevdalısı olarak herkesi kucaklamanın gururunu yaşadık. ıstanbul?da yaşayan hemşerilerimize her geçen gün biraz daha fazla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hemşerilerimize ve dostlarımıza, teşekkür ederiz...? denildi.  Kaynak: Mustafa ÖZER







 




Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21