BAŞKAN YILDIZ ACAR’IN YENİDEN İL OLMA HAKKINDAKİ ISRARLI TALEBİ

BAŞKAN YILDIZ ACAR’IN YENİDEN İL OLMA HAKKINDAKİ ISRARLI TALEBİ

BAŞYAZARIMIZ MEHMET KOÇ’UN, 80’Lİ YILLARDA BAŞLATMIŞ OLDUĞU İL OLMA MÜCADELESİ GAZETEMİZİN DEĞİŞMEZ POLİTİKASIDIR.

Haber. Refika ÇELİK

ÇÜNKÜ DOĞUBAYAZIT ESKİDEN VİLAYET İDİ, BU HAKKINI YENİDEN TALEP EDİYOR.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Doğubayazıt'ın yeniden İL olması için ilçenin her yanında yoğun bir faaliyet göze çarpıyordu.

Başta platformlar çarşı caddesinde imza kampanyası başlatıp standlar kurulmuştu.

Platform ve sivil toplum kuruluşları BAŞARIZ olunca bu kez Doğubayazıt Belediye Başkanı devreye girmek zorunda kaldı, kendisinin öncülünde bazı muhtar ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen imza kampanyası büyük ilgi gördü. Hatta ve hatta BİLBORDLARLA DOĞUBAYAZIT İL OLSUN kampanyasına destek sundu.

Dahası

Kampanya çalışmaları kapsamında Başkan Yıldız ACAR, kahvaltılı bir toplantı düzenledi. 

Destek veren ilçe Eski Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, köy ve mahalle muhtarları ile İstanbul'dan ve ilçeden davet edilen bazı iş insanlarının katılımı ile bir araya gelip Doğubayazıt'ın yeniden İL olması gerektiği hakkındaki ortak irade ifade edilmişti.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen platformların başlattığı kampanya unutuldu gitti.

Şimdi tekrar Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, DOĞUBAYAZIT İL OLSUN gündemini tazeledi.

Cumhuriyet ilanından sonra mutasarrıflıklar valiliğe dönüştürüldüğünden Doğubayazıt sancağı vilayet merkezi olduğunu ve Iğdır, Tuzluca’nın da Bayazıt’a bağlandığını ifade eden Başkan Acar,

“1927 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Vilayet merkezi Karaköse’ye alındı. Doğubayazıt Vilayet Merkezinden İlçe statüsüne tenzil edildi. 

1934 yılında Iğdır ve Tuzluca buradan alınarak Kars’a bağlandı.  

1927 yılına kadar vilayet olan Doğubayazıt bu tarihten sonra ilçe oldu. Yani bir anlamda Bayazıt cezalandırılmıştır. İşte VİLAYETİMİ GERİ İSTİYORUM sloganı müthiş bir zekanın ürünü. Sayın Cumhurbaşkanı 100 il projesinden söz edince biz de umutlandık. Diyadin, Çaldıran Bayazıt’a bağlanır. Karabulak ilçe yapılabilinir.

Doğubayazıt’ın zaten kurumsal olarak da kültürel olarak da bir altyapısı vardır. İl olmak fazlasıyla hakkıdır” dedi.

BAŞKAN ACAR:

“İL olma yolunda her hizmet her çaba halkımızın desteği, sabrı ve emeğiyle bugünlere geldi. Doğubayazıt halkı bize inandı bize güvendi. Halkımızın umutlarını boşa çıkarmadığımız için binlerce şükür ederken, halkımızın bize olan güveninden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 

Başta Doğubayazıt Gazetesinin başlatmış olduğu ve bizlerin devam ettirmesi gerektiğimizi düşündüğümüz akabinde İL tabelasını gökyüzünde buluşturacağız. Onca emeği onca mücadeleyi nasip olursa İL tabelası ile taçlandıracağız. Yaptığımız hizmetler ve verdiğimiz mücadele İL olma ödülünü almayı hak ediyoruz. Yıllar önce İL hakkı elinden alınmış bir ilçeyi modern seviyeye taşıyıp hakkımız olanı geri istemek bizim hakkımız. Belki geçmişten bugüne hizmeti bahane edip mazaret gösterdiniz kabulümüzdür lakin tüm mazeretlerinizi ortadan kaldırdık şimdi hakkımız olanı vermeseniz haksızlık yapmış olursunuz.” İfadelerine yer verdi.

Belediyenin yaptığı gibi, Oda ve derneklerin de FOS çıkmaması için konu hakkında toplantılar yapmasını isteyen vatandaşlar, "İL olma talebimiz her yerde dile getirilmelidir. Sadece belediyeye kalırsa haksızlık olur. Ticaret, Ziraat, Esnaf ve Şoförler Odası ile cemiyet ve derneklerin de bu kampanyaya dahil olmaları gerekir. O nedenle her oda ve dernek bu konuda azami derecede etkin olmaya gayret etmelidir. Aksi durumda varlıklarının bir nedeni kalmaz" diye konuştular.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32