BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

DOĞUBAYAZIT FUTBOL KULÜBÜ VE TARAFTARI YALNIZ DEĞİLDİR.

Bölgesel Amatör Lig 10. grup müsabakaları kapsamında 11.02.2024 tarihinde Doğubayazıt ilçesi Dr. Yaşar Eryılmaz Stadında oynanan Doğubayazıt futbol kulübü - Serhat Ardahan spor kulübü maçı sonrasında Serhat Ardahan spor kulüp başkanı Yusufalp YILMAZ kolluk kuvvetleri ile yaptığı görüşmede D.Bayazıt Spor Kulübü ve taraftarlarını kast ederek “...bunlar terörist bunlar insan değil..” demek sureti ile tüm taraftarları terörize etmiş, atfı cürüm mahiyetinde, hakaret, tehdit ve ırkçı saiklerle nefret söylemlerinde bulunmuştur. 

YILMAZ’ın ilk tehdit, hakaret ve ırkçı söylemler ile iftira söylemlerinin ardından adli makamlarca herhangi bir adli süreç başlatılmadığı gibi yaşananlara yönelik kamu otoritelerince de önleyici bir beyan ya da açıklama yapılmamış, tepkisiz kalınmıştır. Buradan güç aldığını düşündüğümüz Yılmaz  14/02/2024 tarihli Güneydoğu Ekspres adlı haber  sitesine yapmış olduğu açıklamayla “...doğubayazıt taraftarları teröristtir. Biraz daha ileri gidiyorum, PKK’lıdır..” ifadelerini kullanmış, beyanda devamla Amedspor’a karşı Bursaspor ve taraftarlarının 05/03/2023 tarihinde oynanan futbol müsabakası öncesi tehdit ve hakaret içerikli ırkçı söylem ve saldırılarından dolayı “... bursa sporun Amedspora yaptıklarından dolayı teşekkür ederim, bundan sonra ardahan da gerekeni yapacaktır..” söylemleri ile farklı bir zamanda, farklı bir yerde, bir kez daha halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, ırkçı söylem ve saldırıları olumlamış. toplumun bir kısmını terörize edip hedef göstermiş, çirkin, haksız ve hadsiz iftiraları ile Doğubayazıt halkını, spor kulübünü ve oyuncuları rencide etmeye çalışmıştır. 

Değerli Basın Emekçileri; 

Dünyanın hiçbir yerinde bir bölge halkının etnik kökeni, dini inancı ya da değer yargılarından yola çıkarak terörize edilmesi kabul edilemez. Nefret ve Ayrımcılık Yasağının, uluslararası insan hakları koruma rejiminin temel ilkelerinden biri olduğunu hatırlatarak,

Taraftarıyla, oyuncularıyla, kulübüyle, Doğubayazıt halkını heyecanlandıran, Doğubayazıt halkının birlik ve beraberliğini güçlendiren,  Doğubayazıt Futbol kulübüne ve taraftarına yönelik bu çirkin saldırıyı kınadığımızı, cezasızlık politikalarının bir benzerinin daha yaşanmaması adına hem spor hukuku hem de ceza hukuku müeyyidelerinin uygulanması için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. 

Doğubayazıt Futbol kulübü ve taraftarı yalnız değildir. 7 ilçesi 500 bini aşkın nüfusu STK’ları ve tüm dinamikleri ile Ağrı ilinin bir bütün olarak kenetlenmiş olduğunu herkes bilmelidir.     

Biz aşağıda imzası bulunan kurum kuruluş ve demokratik kitle örgütleri olarak; Doğubayazıt halkına, Doğubayazıt futbol kulübüne ve taraftarlarına yönelik hakaret içeren toplumu terörize eden, iftira mahiyetindeki çirkin söylemleri kınadığımızı ifade ediyor,  tüm Ağrı halkını Doğubayazıt futbol kulübü logosunu 24 saat süresince sosyal medya hesaplarında profil resmi olarak kullanmaya davet ediyoruz. 

Doğubayazıt Futbol kulübü                                          

Ağrı Barosu Başkanlığı           

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası                              

Doğubayazıt Esnaf ve Sanatkarlar Odası



Anahtar Kelimeler: BASIN AÇIKLAMASI
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32