BASIN EMEKÇİLERİ UNUTULDU

BASIN EMEKÇİLERİ UNUTULDU

Yetkililerin çok işi yoğun olacak ki Gazeteciler Gününü kutlamadılar?

Doğubayazıt Gazetesi Haber
Değerli okurlar:
Bilindiği gibi her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanır.
Bir gazeteci yaşadığı bölgede, İlde, ilçede ve o coğrafyada yaşanan iyi ya da kötü olayları, tarafsız ve objektif haber anlayışıyla halka sunmakla görevli. Yılın sadece bir gününü de olsa bayram olarak kutlanmakta.
Ama gel gelelim Doğubayazıt’ta her etkinlikte olmazsa olmaz olarak görünen gazetecilerin bu önemli günü maalesef hatırlanmadı ve kutlanmadı.
Anneler günü, Babalar günü, Öğretmenler günü ve hatta Sevgililer gününde özel programlar düzenleyip programda halay çekenler, gazetecileri bu önemli gününde hatırlanması için bir telefon bile yeterli dediği bu özel günde maalesef ne arayan oldu, nede soran.
Sadece Gazetemizi telefonla arayarak kutlayan ve kutlama mesajı gönderen Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi hariç. Bir başka kutlama ise bazı siyasetçiler ve yetkililer klasikleşmiş 1-2 satır email mesaj yayınlayıp yolladı, hepsi o kadar…
1961 yılından bu zamana kadar dünyanın her yerinde büyük bir özveri ile kutlanan basın emekçilerinin bu kutlu günü İlçemizde gerçekleşmedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birçok ilde ve ilçede bir takım kutlama faaliyetleri olurken Doğubayazıt’ta ise beklenen ilginin olmaması ve hatırlanmamak maalesef biz basın çalışanlarını yine üzdü.
Türkiye’nin birçok ilinde başta Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve çeşitli sivil toplum örgütleri olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlar 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlarken, maalesef ilçemizde bu unutulmuşluk geleneği yine bozulmadı.
Doğubayazıt’ta faaliyet gösteren yerel gazetelerimiz ve bu gazetenin çalışanları ile ilçemizde görev yapan ulusal basın temsilcileri ne yazık ki bu yılda unutuldu, ilçemizdeki hiçbir kurum ve kuruluş "Çalışan Gazeteciler Günü"yle ilgili bu kutsal görevi yürüten gazetecileri arayıp bu özel günlerini kutlamadılar.
Ama bunun aksine başta ilimiz olmak üzere diğer ilçelerde basın çalışanları unutulmadı. İlde yapılan etkinlikler ve kutlama programlarına ilçemizdeki gazetecilerde bizzat aranılarak veya mesaj gönderilerek davet edildi.
Ağrı’da ve bölgede önemli bir yere sahip olan DOĞUBAYAZIT Basını’nın dışarıda önemi ve değeri bilinirken maalesef bunu ilçemizde görememek üzüntü verici. İlçemizde görev yapan, işini severek ve büyük bir özveri ile çalışan biz gazeteciler maalesef yılın sadece bir günü de olsa hatırlanmadık.
İlçemizde gazetecilik görevini üstlenen ve büyük bir özveriyle memleket lehine haberler üreten, Doğubayazıt’ı her zaman gündemde tutan, daha önemlisi Doğubayazıt’ı en iyi şekilde tanıtan biz basın emekçilerini senenin bir gününde bile hatırlanmamak bizleri üzer ama çalışma şevkimizden bir şey eksiltmez.
Her yıl oluşan bu vefasızlık bir yana dursun, basına yeteri ilginin gösterilmediği ilçemizde görevini layıkıyla yapmaya çalışan Doğubayazıt’ın sesi, kulağı gözü olan biz gazeteciler yine bildiğimiz yolda, bildiğimiz doğrularda hep doğru ve objektifliğimizden taviz vermeyerek toplumumuzun değer yargılarına saygılı olarak haberciliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
Bizde her şeye rağmen, kimseye kırgın ve dargın olmadan yine görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız, bizi hatırlamayanları biz her zaman görevimiz icabı hatırlamaya devam edeceğiz.
ŞİMDİLİK BAY… 



Anahtar Kelimeler: BASIN EMEKÇİLERİ UNUTULDU
  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21