Barış ve dostluklara ihtiyacımız var

Barış ve dostluklara ihtiyacımız var

Görüşler, fikirler ne olursa olsun hepimiz sonunda insanız. Allah?ın yarattığı en müstesna varlık olan bizler aramızdaki kin ve nefreti bir kenara itip kardeşçe kucaklaşmanın gerektiğini özellikle vurgulamak isterim.

HALİT BEYTÜT YAZIYOR
Çeşitli fikirlerle insanlarımızın kafasını bulandırıp insanları birbirlerinden ötekileştirmenin hiç ama hiç kimseye yarar sağlamayacağı gün gibi aşikardır. Kardeşliğe, dostluğu en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi yaşıyoruz.
Bu özlem içimizde büyümesin, bu özlem yıllardır içimizi ezdirmekten bıkmadı da kardeşliğin tesisini bir türlü bulamadık.. sevgi tomurcuklarının nerdeyse kaybolduğu yüreğimiz kurumak üzeredir. Gelin yeni tomurcukların yüreklerimizde filizlenmesine vesile olup dostça kardeşçe birbirimize sarılalım.
İçimizdeki nefret ve düşmanlığın duygularını def edip kardeşliğin yeniden tesisini sağlama adına hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu üstlenelim. Geride kalmasını istediğimiz ayrılıkçılığın ne denli hepimize zarar verdiğini gözlemlemiş olan bizler kin ve nefretin tüm topluma ne acı verdiğini de görmüşüzdür.
Bu yüzden gelin hep binlikte el ele verip bu güzelim vatanda insanca yaşamanın hazzını yaşayalım. Binlerce yıldır bir arada yaşayan ve bu yaşamdan da büyük mutluluk duyan bu milletin huzur içinde yaşamasına neden vesile olmayalım. Siyaset arenasının müdavimleri her gün ayrı telden çalıp kafaları karıştırmak bizleri onların sözleriyle ya da dayatmalarıyla sokaklara dökmesin istiyoruz.
Gelin tüm acıları geride bırakalım ve yeni bir yaşama doğru emin adımlarla el ele vererek yürüyelim. Bizler kardeşiz bu kardeşliğe halel getirmek isteyenlerin oyunlarına kesinlikle gelmeyelim. Birbirimizi sevelim ki yaşadığımız topluma da sevgi tomurcuklarını aşılayalım.
Bizim birbirimize her zamankinden daha çok ihtiyacımızın oluğu gerçeğini asla unutmayalım.
Bizim kargaşalığa. Bizim sokaklara çıkıp her türlü olumsuzluğu yapıp halka zarar verenlere artık tahammülümüz kalmamıştır. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın tek yolu birbirimize kardeşçe sarılmaktan geçecektir.
Yıllardır gerek bölgemizde ve gerekse de ülkemizde yaşanan acı olayların bizlere hiçbir şey kazandırmadığını, aksine bizleri manevi yönden ne denli yıprattığın gözlemledik de bundan hiç mi dersler çıkarmayacak mıyız? Sevgi bağlarımız çok zayıfladı bunun doğal sonucu olarak da birbirimizi sevemez olduk karşılıklı sevgi ve saygıdan mahrum kaldı. Bunu yeniden tahsis etmek yine bizlere düşmektedir. Neden birbirimize sarılmayalım? Birbirimizi neden sevmeyelim? Birbirimize neden kardeşçe sarılmayalım?
Yıllardır bölgemizde akan kardeş kanına neden dur demeyelim? Akan kanın durmasını istemeyelim ve bunun üzerinden nemalananlara neden fırsat vermeme adına kenetlenmeyelim? Gemin hep birlikte el ele verip bu huzursuz ortamı huzur dolu bir ortama bırakmak için elimizden gelen gayret ve çabanın içine birlikte girelim. Kardeşlik duygularını kalplere nakış gibi işlemek adına üzerimize düşeni dürüstçe yapalım. Tüm toplumumuzun kardeşliği benimsediği, dostluk ve barış özleminin gerçekleşmesi adına her kesimin üzerine düşen sorumlulukla hareket ettiği günler dileklerimle…



  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31