Balık gölünün, Turizm potansiyeli artırmak için el birliğine ihtiyaç var…

Balık gölünün, Turizm potansiyeli artırmak için el birliğine ihtiyaç var…

Hüseyin DEMİR - Araştırmacı-Yazar

“Memleket isterim / Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; / Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim / Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; / Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim / Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; / Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim / Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; / Olursa bir şikâyet ölümden olsun.”

“Memleket İsterim” Cahit Sıtkı Tarancı’nın en sevdiğim şiirlerinden biridir

Memleket isterim;

Nuh'un Gemisi, Ağrı Dağı, meteor çukuru, İshak Paşa Sarayı,

Meya Mağaraları, Ağrı Dağı'ndaki masalsı Kuş Cenneti,

Balıklıgöl, Kösedağ, Süphan Dağı, Murat Nehri, Diyadin Kanyonu,

Kupkıran Kayak Merkezi, termal kaplıcaları ve bölgenin en önemli inanç merkezlerinden olan Ahmed-i Hani Türbesi'yle gibi nice değerleri milletin faydasına değerlendirecek yöneticileri, onlara Ankara'dan destek veren memleket sevdalıları olsun.

Memleket isterim

Türkiye'nin 2 bin 241 rakımlı en yüksek gölü olan Balık Gölü’nü Taşlıçay ve Doğubayazıt halkına geçim kaynağı, yeni iş kapılarına çevirecek projeleri yapacak, buna her türlü desteği sunacak memleket sevdalıları olsun.

Maalesef olsun demek ile olmuyor .

Balık Gölü ;Taşlıçay ilçesine 26 km, Doğubayazıt ilçesine 60 km. ve Ağrı İline ise yaklaşık 60 km.  mesafede olup iki ilçe sınırları içerisinde kalmaktadır. Öyleyse birlikle kuvvet doğar ilkesiyle.

Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı SAYAN, Taşlıçay Belediye Başkanı Sayın İsmet TAŞDEMİR  ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Sayın Yıldız  ACAR   başkanlarımızdan ortak proje ile balık gölünü turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarılması ile birçok aileye iș imkanı sağlanmış olacak.

Tabi yapabilirsek 3 belediye başkanımıza destek olunması açısındanKültür Turizm Bakanlığı, Ulaştırma bakanlığı, Tarım ve Ormanbakanlığını ortak proje bu ișe el atmaları durumunda Turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkaracak proje ile bölge halkına sunulacak imkanlar sayesinde  yeni işletmeler  ile nice aile iş kapısı, bölgenin kalkınmasıülkenin turizm gelirlerinin artması refah, mutluluk ve varlıkların değerlendirilmesi açısından çok kıymetli bir çalışma olacağı kanısındayım

Bir yerin önce gelişmesi için yollarının yapılması gereklidir.

Taşlıçay Belediye Başkanı Sayın İsmet Taşdemir çalışkanve memleket sevdalısı olması 26 km likTaşlıçay balık gölü yolunu yapmaya yetmemektedir. Bu durumda Sn başkana destek vermek  gerekir. ulaştırma bakanlığının yolları yapası için Taşlıçay belediyesine ek ödenek ayırması  fuzuli bir masraf değil bilakis yolları yapılanbalık gölünün turizm gelirleri ile hem devlet hemde bölge halkı karlı çıkacaktır. Ulaştırma bakanlığı keza Ağrı ve Doğubayazıt belediyelerine ayıracağı ek ödeneklerin devlete misli ileturizm ve vergi gelirleri ile geri döneceği inancındayım.

Memlekete hizmet siyaset üstü bir meseledir. Bölge halkının yararı siz konusu ise siyaset ,particilik bir yana bırakılıp hizmet için ayni toprağın insanları olarak bu toprakların hak ettiği hizmeti ve değeri alabilmesi için birlikte olmak lazım diye düşünüyorum.

Bu tur hizmetlerin sonuca ulaşması için her insanın desteğine ihtiyaç vardir. Hizmet yükünü Belediye başkanlarına, meclis üyelerine muhtarlara bırakmak çözüm. degildir.Stkları,dernekleri,sivil toplum kuruluşları, iş insanları ,esnaf memur ,işçiler yani 7 den 70 e herkes bubi kerim başarıya ulaşması için bir ucundan tutmalı ki hep birlikte güçlenelim. İnsan oğlunun tabiatında tabiatı yok etme olduğu için.

 Balık Gölü, adaları, balık ve kuş türleri gibi doğal güzellikleriyle göz kamaştırmaya devam edecek şekilde tabiatı bozmadan ,yapmamız gereken hizmetleri yapmayı unutmayalım

Birlikteliğin olduğu memlekette kimsenin sırtı yere gelmez inşallah…

İyi günler dilerim

Güzellikleri ile göz kamaştıran. samimi insanları ile yürekleri ısıtan memleketim.



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23