Başkan Dr. Canan Korkmaz

Başkan Dr. Canan Korkmaz

Doğubayazıt?ın Su Sorunu Tümden Çözülüyor

Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz


?Doğubayazıt?ın Su Sorunu Tümden Çözülüyor?


         Doğubayazıt Belediyesinin 2008 yılında hazırlıklarına başladığı ve ilçenin su sorununu tümden çözecek olan Su projesinin ihaleleri yapıldı.


         Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ilçenin su sıkıntısını tümden çözecek olan bu projenin hayat bulmasıyla ilçede su sıkıntısının artık yaşanmayacağını belirterek, projenin teknik bilgileri ile ilgili olarak da şunları aktardı; ?Büyük Su Projesi? olarak adlandırdığımız ıçme Suyu Projemiz Çevre ve şehircilik Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonundaki onay süreçlerinin ardından 12 Aralık 2011 tarihinde hem danışmanlık hem de yapım ihaleleri sonuçlandırıldı. Çevre ve şehircilik Bakanlığı ıPA Koordinasyonu ve Uygulama merkezinde yapılan ihale işlemleri AB Türkiye Delegasyonu tarafından onaylandı. Projenin Danışmanlık ihalesini Alman firması IGIP DANIşMANLIK, Cabinet Merlin ve Türkiye firması ARTEK DANIşMANLIK Ortaklığı, projenin inşaat ihalesini ise ıspanyol firma ABEıMA ve Türkiye Firması LOTUS ortaklığı kazandı. Aralık ayının sonuna kadar sözleşmelerin imzalanmasıyla projenin uygulanmasına başlanacaktır. Sözleşmenin imzalanmasından itibaren 24 ayda proje kapsamındaki tüm çalışmalar bitirilerek teslimatının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Projenin tamamlanmasıyla tüm Doğubayazıt ilçemizin 24 saat sağlıklı ve temiz içme suyu ihtiyacı giderilmiş olacaktır? dedi.


Projenin Yapım ışleri Kapsamında yapılacaklar;


* Balık gölü isale hattının yenilenmesi,


* ıçme suyu arıtma tesisi yapımı,


* Terfi merkezinin yapımı


* 4 adet yeni su deposu yapımı,


* Tüm ıçme suyu şebekesinin yenilenmesi


* Ev ve işyeri bağlantılarının yenilenmesi çalışmaları yapılacaktır.


Projenin danışmanlık hizmetleri kapsamında ise


* Yapım işlerinin Kontrolörlüğü


* Belediye su ve kanalizasyon hizmetlerinin yeterli hale getirilmesi için kapasitesinin arttırılması ve teknik destek hizmetleri


* Doğubayazıt ilçemizin tüm mahallelerini kapsayacak yeni bir kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke ve atık su arıtma tesisi projesinin hazırlanması ve yapımı için AB ye başvurusunun yapılması.


         ıçme Suyu projesinin Doğubayazıt ilçesi için hayati öneme sahip olduğunu belirten Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ; ? ilçemizin 88 yıllık Cumhuriyet tarihinden bu yana pek çok alt ve üst yapı sorunları bulunmaktadır. Kısıtlı imkânlarımızla bu sorunları en asgari seviyelere çekmeye çalışıyoruz.


         Göreve geldiğimizde ilçemiz sorunlarını çözmeye yönelik kısa, orta ve uzun vadeli çözüm programı hazırladık. Bu sorunları çözerken de en büyük sorunun su sorunu olduğundan yola çıkarak, Avrupa Birliği?ne hazırlamış olduğumuz projemizi sunduk. Bu projenin uygulanabilmesi ve halkımızın içme suyu ihtiyacının tümden ortadan kaldırılabilmesi için Belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. ınandık ve başardık. şimdi de bu başarımızın gurur ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Projenin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum? dedi. Haber-Ercan Özhan






Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10448,45%1,25
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,11% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2476,03% 0,41
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Egazete


  • Cuma 15.6 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 16.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 15.6 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

17.05.2024

  • İMSAK 03:01
  • GÜNEŞ 04:44
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:24
  • YATSI 21:00