YEŞİL VE DAHA YAŞANABİLİR BİR DOĞUBAYAZIT İÇİN EL ELE

YEŞİL VE DAHA YAŞANABİLİR BİR DOĞUBAYAZIT İÇİN EL ELE

Park ve Bahçe çalışmaları devam ediyor

DOĞUBAYAZIT GAZETESİ

Ekolojik anlayışa uygun çalışmalarını sürdüren Doğubayazıt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ehmedê Xani mesire alanı, Dr.İsmail Beşikçi Caddesi, dört farklı mahallede park yapımı ve var olan yeşil alanların bakım çalışmaları sürüyor.

 Çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan eş başkanlar, yeşile doymuş, yaşanabilir bir Doğubayazıt yaratma çalışmalarında kolektivizmi ilke edindiklerini belirterek park ve bahçe çalışmalarını yol, su, köprü yapımları gibi temel hizmetler kadar önemsediklerini ve çalışmalarının bu yönde yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade ettiler.

Ehmedê Xanî Türbesi Mesire Alanı Ziyaretçilere hazır

Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2015 İlkbahar yaz çalışmalarını Ehmedê Xanî Türbesi mesire alanı çevre düzenlemesiyle başlattı. Nisan ayı içerisinde yapılan bu çalışmalar kapsamında, türbe çevresindeki ağaçların genel bakımları (budama, ilaçlama, ağaç sulama çukurlarının açılması) yapıldı. Masa ve banklar tadilattan geçirildi, tadilatları yapılan masa ve banklar ile bordür taşları boyanarak genel çevre temizliği gerçekleştirildi.

Dr. İsmail Beşikçi Caddesi Yeniden Dizayn Ediliyor

Dr.İsmail Beşikçi Caddesi yapılan yol çalışmasıyla beraber yeniden tasarlandı. Bu kapsamda, aydınlatma direklerinin kurulumu ve saksıların yerleştirilmesi ile saksılara uygun çiçek ekimi tamamlanırken, çöp kovalarının yerleştirilmesi sonrası, anılan caddemiz yeni görünümüyle halkın hizmetinde olacak.

4 Mahalleye 4 Park

Çalışmalarını merkezle sınırlandırmayan belediye Yeni, Sanayi, Hasankeyf ve Zengezur mahallelerinde birer adet park yapımı için çalışmalarını sonlandırdı. İhaleleri gerçekleştirilen parkların yapımına başlandı. 2015 yaz döneminde yapımına başlanan parkların mahalle sakinlerinin hizmetine sunulması planlanıyor.

Çalışmalar Yaz boyu Sürecek

Stadyum, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yolu ile İshakpaşa Sarayı yolunda geçtiğimiz yıllarda dikimini gerçekleştirdiği tüm fidanların, fidan sulama çukurlarının açılması, budama ve ilaçlama gibi genel bakımları da yapılırken ekiplerin, şehir içi yol yapımları ile beraber kaldırım ve orta refüj düzenleme çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

?Yeşil ve daha yaşanabilir bir Doğubayazıt İçin el ele´

Tüm çalışmalarda olduğu gibi, yeşile doymuş, yaşanabilir bir Doğubayazıt yaratma çalışmalarında da kolektivizmi ilke edindiklerini belirten Belediye Eş Başkanı M.Rohat Özbay, ?Yüzde 90´ı tamamlanan su projemiz başta olmak üzere, yapımına başladığımız yol asfaltlama, kanalizasyon ve benzeri alt yapı çalışmaları kadar önemsediğimiz, park ve bahçe çalışmalarında da, eş başkan yardımcılarımız, daimi meclis üyelerimiz, belediye meclisimiz ve teknik personelimizle ortak çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımız ilerledikçe yaşanabilir bir Doğubayazıt yaratma hedefimize de bir adım daha yaklaşmış olacağız? dedi.

İlçe halkının ihtiyaçlarına göre çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Eş Başkan Delal Tekdemir ise ?Park ve bahçe çalışmalarını yol, su, köprü yapımları gibi temel hizmetler kadar önemsiyor ve çalışmalarımızı bu yönde de yoğunlaştırmış bulunuyoruz. İş yükünü hafifleterek daha etkin bir çalışma yürütmek için ise birimlerimiz eş başkanlar ve eş başkan yardımcıları arasında bölüştürüldü. Buradaki amaç kontrolün sağlanabildiği kaliteli ve daha verimli bir çalışma yapmaktır? dedi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28