Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, ARDAFED Esenyurt´ta Tam Yetkili Bir Başkan Yardımcısı İstedi..

Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, ARDAFED Esenyurt´ta Tam Yetkili Bir Başkan Yardımcısı İstedi..

.

Başta İstanbul´da olmak üzere tüm yurt genelinde güçlü bir Ardahan lobisi çalışmalarına ara vermeden devam eden Ardahan Dernekler Federasyonu bir süre istifa eden İstanbul Esenyurt İlçesinin yeni başkanını ziyaret etti.,

Bir çok Ardahanlının yaşadığı kadrosunu oluşturmaya hazırlanan Esenyurt´un yeni belediye başkanı Ali Murat Alatepe´yi makamında ziyaret ederek kendisine bir rapor sunan Ardahan Dernekler Federasyonu yeni başkanın oluşturmaya hazırlandığı yeni kadrosuna kendisiyle birlikte aynı belediye de görev yapan 4 Ardahanlı AK Partili Belediye Meclisinden en az birini yakın ekibine alması konusunda tavsiyede bulundu.

Ardahanlı Belediye Meclis Üyelerinin de bulunduğu ziyarette Başkan Alatepe´ye Ardahanlıların istemleri ve Esenyurt ile ilgili hazırladığı raporu sunan ARDAFED Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz´a ARDAFED Yöneticilerinin yanı sıra bir çok Ardahanalı eşlik etti.

Yeni Belediye Başkanının istifalarını isteyip, aldığı belediye yönetiminde yeniden oluşturacağı Belediye Başkanlıkları ve daire amirleri görevlerini oluştururken Ardahan ve Ardahanlıları unutmamasını isteyen ARDAFED´in Esenyurt İlçesinin yeni Belediye Başkanına sunduğu rapor şöyle;

Sayın Başkan;
Biz Merkezi İstanbul Şişli´de olan ve Şehr-i eminliğini yaptığınız Esenyurt´ta da bulunan Ardahan İl, İlçe ve Köy derneklerinin bulunduğu toplam 53 derneğinin çatısı altında olduğu ve başta İstanbul´da olmak üzere ?Yurt Genelinde Güçlü Bir Ardahan Lobisi´ oluşturma mücadelesi veren Ardahan Dernekler Federasyonuyuz.

Sayın Başkan;

Sizin memleketiniz, Doğu Anadolu´nun merkez de olan Erzurum´a komşu, Türkiye´nin 75 Plakalı, Göle, Hanak, Damal, Posof ve Çıldır adında 5 ilçesi, 237 köyü, Bir Beldesi ve 100 Bine yakın nüfusu ile Posof Türkgözü (Badele) ve Çıldır Aktaş Gümrük Kapıları ile Kaflkaslara açılan Serhat kenti Ardahan ve Ardahanlılar olarak yeni görevinizde başarılar diler, Allah utandırmasın deriz..

Sayın Başkanım;

Kısa adı ARDAFED olan Ardahan Dernekler Federasyonu olarak diğer ve çok önemli bir hedefimiz daha var oda;
Biz Ardahanlıların ret ettiği ama Esenyurt´un da içinde bulunduğu birçok yerde Ardahan adını gölgeleyen, Ardahan ve Ardahanlıların önünde gerek siyasi, gerekse kültürel olarak engelleyen ve gölgelediğini düşündüğümüz Kars-Ardahan-Iğdır adıyla sözüm ona lobiler, dernekler ve buna benzer kuruluşların ret etmektedir.

Yani Erzurum, Diyarbakır, Mersin, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli gibi kendi başına bir kenttir Ardahan..

Ve Valiliği, Belediyeleri, Kaymakamlıkları, dernekleri, federasyonları başta olmak üzere Ardahan adını taşıyan oluşumlarla temsil edildiğini tüm ülkede anlatmak ve buna dikkat çekmektedir.

Kısa adları, KAI, KAISİAD; KAIFED adları taşıyan ama bize göre bir anlam taşımayan bu kurumlar bizi ilgilendirmediği gibi muhatabımız Ardahan dernekçiliğinin en üst çatısı olan ve Ardahan adını taşıyan federasyonumuz, derneklerimiz ve diğer kurumlarımız olduğunun unutulmamasını önemle rica ediyoruz.

Yani, bu güzelim ülkemizde Erzurum-Erzincan-Van Derneği olmadığı gibi KAI, KAISİAD gibi oluşumlarında Ardahan´ı ve Ardahanlıları ilgilendirmediğini kamuoyuna anlatmaya çalışmaktayız.

Sayın Başkanım;

Kale ve Kuleler Kenti Ardahan´ın, Ardahanlının sizde beklentilerinin başında gelenin Şehr-i Eminliğine getirildiğiniz belediyenizin meclisini oluşturan ve 4´ü partinizden, 2´si muhalefette olmak üzere 6 Ardahanlı belediye meclis üyesinin en azında birinin Esenyurt´ta yaşayanların da nüfuslarında dengelenerek yani göz önünde bulundurularak, sizin gibi seçilmişlerimizin sizinle birlikte aktif çalışan olarak görmek, birçok müdürlüğünün bulunduğu belediyede kadrolarda bulunan hemşerimiz arttırılması naçizane istek ve arzumuzudur.

Bunun yanı sıra ülkemizin sınır kenti Ardahan´ın yerel yöneticilerine katkı ve yardımlarınız bizi olduğu gibi tüm yoksulluk ve yokluk ve olmayan imkânlara karşın o topraklarda kalmak isteyenleri mutlu edecektir.

Sayın Başkanım;

Çok zor bir o kadar da ulvi bir görev olan Şehr-i eminlik görevinizde başarılar dilerken, ilçenizde yaşayan ve ülkemizin renkleri ile yoğrulan yaklaşık bir milyonluk Esenyurt´ta yaşayanların başta geniş bulvarlı cadde ve geniş sokakları olan yeşillikler içinde ki güzel bir kentte yaşamasını, bu yaşantılarını idame ederlerken sosyal etkinliklerini yapabildikleri tiyatro, sinema, bisiklet yolları, spor vb. yapabildikleri alanlara sahip olmaları tüm insanların olduğu gibi bizlerin ve Esenyurt´ta yaşayan Ardahanlılarında en büyük arzusudur.

Sayın Başkanım;

Başta, ilçeniz sınırları içinde bulunan 600´ün üzerinde ki dernekler olmak üzere sivil toplum örgütlerinin yanı sıra iktidarı, muhalefetinin de katkı verdiği, çalışmalarına katıldığı, makam kapıları halka açık olan belediyecilik anlayışının hüküm sürdüğü bir Esenyurt´ta ?Ben´ merkezli yönetim anlayışından uzak, ?Biz´, ?Hep Birlikte´ anlayışının hüküm sürdüğü bir yönetim anlayışı ile hareket edilmesi özlemi içinde olan toplumun tüm fertlerinin bu kentin sorunlarını birlikte en aza indireceğinde bizim kadar sizlerinde isteyeceğini düşünüyoruz.

Sayın Başkanım;

Başta, Haramidere-E-5 Bağlantı yolu, Reno-Bika Yolunun tıkanıklığını aşılması, Avcılar´dan Esenyurt´a giriş olmak üzere kentin genelinde yaşanan trafik sorunun en aza indiği, dolmuşlarının düzenli hale getirildiği, tıka basa doldurulmasının engelnemesi cadde ve sokaklara gelişi güzel çekilen araçların yayalara izin verdiği bir trafik düzeninin yanı sıra fi tarihinde kalan elektrik direklerinin üzerindeki enerji hatlarının yer altına alınması ve kentin ortasında bulunan ve esnafın nefes alması gereken Esenyurt Meydanın tabela stk´lar adı altında pazarcı esnafına satışının engellenememesi ARDAFED olarak gördüğümüz önemli sorunların başında geldiğini düşünmekteyiz.

Sayın Başkanım;

Ardahan´da olduğu gibi ülkemizin 80 vilayetinde yetmez gibi gerek kanayan Ortadoğu´da ki göç, gerekse diğer dünya ülkelerinde devam eden insan hareketleri ile yabancıların yoğun şekilde yaşadığı görülmeye başlanan Esenyurt´ta toplu taşıma araçlarının çoğaltılması, metro, tramvay gibi trafiğin en aza inmesine katkı sunan çalışmaların elzem bir durum olduğunu sizinde içinde yaşadığınız ve bugün yerel yönetiminin başında olduğunuz Esenyurt´un olmazsa olmazı olduğunu hepimiz iyi biliyor ve istiyoruz

43 Mahallesi ile resmi rakamlarda 700 ama nüfusu bir milyonu aşan bir kentin İstanbul´un diğer ilçelere nazaran en büyük bütçesine sahip olması hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu bilmekteyiz.

Avantajı bu büyük bütçeyi insanların daha güzel bir kente yaşamasına harcamak olurken, dezavantajının ise büyük bütçe büyük beklentilere neden olduğunu da bilmekteyiz.

Bunun en bariz örneği başta Bonzai olmak üzere eroin, esrar gibi kötü bir hayat seçen gençliği kurtaracak olan projelere kaynak olacağını düşündüğümüz bütçenizde başta kendi cep harçlıkları ile sizinde bir dönem büyük mücadele verdiğiniz ve hala için de olduğunuz Amatörlere sahip çıkmanız, bu bütçeden futbol, kültürel ve diğer sportif faaliyetlerde bulunan gençlere en büyük payın ayrılması belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden olmalı diye düşünmekteyiz.
Bunun en güzel örneği Cumhurbaşkanımızın da büyük destek verdiği komşu ilçeniz Bahçeşehir´de yaşanmaktadır.

Sayın Başkanım;

Göç almaya devam eden Esenyurt´ta gök delen binalara insanları doldurmaktansa geldikleri yerlerin yeşilini, bahçesini andıran o güzelim kentleri oluşturma şansımız kaldı mı bilmeyiz ama bu yönde yeni proje ve planlar taşıyan bir şehircilik anlayışı sizin gelecekte ki torunlarınıza bırakacağız en büyük eser olacağını düşünmekteyiz.
Bir gazeteci olarak başında bulunduğum Ardahan Dernekler Federasyonu olarak stk´larıyla, basınla barışık, medya ile birlikte hareket eden ve çalışmalarını en şeffaf haliyle Esenyurt kamuoyuna aktaran bir anlayışın hüküm ettiği bir dönem özlemi içinde olmanız umuduyla saygıları sunar, ziyaretimizi iade-i ziyaretinizle ilişkilerimizin daha iyi perçinleneceğini belirtiriz.

Saygılarımızla

Fakir Yılmaz
Ardahan Dernekler Federasyonu
Başkanı/Gazeteci



  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68

Egazete


  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20