ARAŞTIRMACI YAZAR HÜSEYİN DEMİR, TOPLUMDA BÜYÜK BİR BEKLENTİ HALİNE DÖNÜŞEN AF KONUSUNDA SORULARINI YANITLADI.

ARAŞTIRMACI YAZAR HÜSEYİN DEMİR, TOPLUMDA BÜYÜK BİR BEKLENTİ HALİNE DÖNÜŞEN AF KONUSUNDA SORULARINI YANITLADI.

Doğubayazıt Gazetesi

Genel af çıkacak mı? Af yasasıyla ilgili yasa çalışması veya herhangi bir yasa teklifi var mı? Siyasi partiler af yasası hakkındaki tutumları nedir? Yeni yargı paketinde Sicil affı bekleyen milyonlar için bir çözüm olacak mı? Sosyal medyada “#Genelaf” “#Sicilaffı” “#Af”  başlığıyla taleplerini siyasilere ulaştırma adına, paylaşımlarda bulunan milyonların af konusuna dair merak ettikleri soruları, konuya hakim ve yakından takip eden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir’e sorduk.

Uzun yıllar toplumsal birçok konuyu, çözüm önerileri ile birlikte gündeme taşıyan ve toplumsal sorunların çözümüne, büyük katkı sağlamasıyla bilinen Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, toplumda büyük bir beklenti haline dönüşen af konusunda sorularını yanıtladı.

Genel af çıkacak mı, son durum nedir?

Ülkenin yönetimine aday olan partiler ile ülkeyi yönetenlerin çözüm reçetesi üretmesi gereken en büyük toplumsal beklentilerinden biri halini alan Af, cezaevlerinin ve cezaevlerinde yakınları olanların en önemli konusu olmaya devam ettiğine işaret eden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, şunları kaydetti:

” Af konusunun çözüm adresi TBMM’dir. Çözüm bekleyen milyonlar dikkate alındığında, yeni yasama döneminin ilk öncelikli konularından biri, af konusudur. Son zamanlarda ülkenin çözüm bekleyen toplumsal sorunlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan önderliğinde ak parti iktidarının hızlı çözümler geliştirilip, çözümlerin peşi sıra gelmesi ile birlikte, af beklentisi içinde olan milyonlarda büyük bir umut yeşertmiştir. MHP’nin af konusunda geçmişte çözüm vaadi ve 2 yıl önce hayata geçen dar kapsamlı infaz düzenlemesi teklifi ile yaklaşık 100 bin insana özgürlük yolunun açılması, çözüm bekleyen milyonların umudunu artırdığı için sosyal medyada “#Genelaf” “#Sicilaffı” “#Af” taleplerini her gün dile getirdiklerini görmekteyiz. 2023 seçimleri arifesinde milyonların talebi haline dönüşen af konusunu en çok dinlendiren siyasi partilerin, meclis dışında bulunan partiler olması ve ülkenin yönetimine aday olduğunu iddia eden ana muhalefet CHP ve diğer mecliste bulunan partilerin samimiyetsiz tutumu ve af konusunun çok hassas bir konu olmasından dolayı, çözüme dair samimi bir tutum sergilemeyen CHP ve iyi Parti’nin, af konusun da Ak parti veya MHP ‘nin kapsamlı bir değişim teklifini bırakın, dar kapsamlı bir düzenlemeyi bile çarpıtıp siyasi bir malzemeye dönüştürebileceği gerçekliğinin oluşturduğu atmosfer,  adım atılmasının ertelenmesine neden olmaktadır.

Aynı durum CHP ve iyi partinin teklifi karşısında uzlaşı olmadığı durumda ak parti ve MHP için de geçerli bir durum haline dönüşebilir. Buradaki ince ayrıntı MHP’nin çözüme dair çalışma halinde olması ve ak partinin de çözüme soğuk bakmamasıdır. Dolayısıyla mecliste bulunan muhalefet partilerinin siyasi değil, insani ve vicdani temelde toplumda infial uyandırmayan suçlar ve bazı suçlar hariç tutarak, samimi bir çözüm iradesi göstermesi ile birlikte kapsamlı bir af hızlı bir şekilde hayata geçecektir. Aksi durumda ak parti ve MHP’nin dar kapsamlı bir infaz düzenlemesi ile bir nebze de olsa çözüm üreteceğini düşünüyorum. ’şeklinde konuştu.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34