ARAS EDAŞ DOĞUBAYAZIT'A CİDDİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİ”

ARAS EDAŞ   DOĞUBAYAZIT

Her çalışma sil baştan

 

NEZİR ÇELİK YAZIYOR

Doğubayazıt'ta hiç şüphesiz ki en önemli ihtiyaçlardan birisi elektriktir.
Elektriksiz hayat, yaşamı etkiliyor diyebiliriz. Artık her şey elektrikle çalışır vaziyette. Bilindiği gibi, Elektrik sıkıntısı, bir çok sorunu da beraberinde getiriyor.

Özelleştirme kapsamında Doğubayazıt'ta elektrik dağıtım görevini üstlenen Elektrik dağıtım şirketi "ARAS EDAŞ, ülke ve bölge insanının öz malı bir kuruluş olarak, uluslararası standartlarda bir hizmet vermenin altyapısını hazırlamayı öncelikli görev kabul ediyor." diye sürekli bu kelimeleri yeniliyorlar.

Bunun ön koşulunu da her kademede şeffaf, her kademede erişilebilir, her kademede bölgenin tüm sorunlarına maksimum duyarlılıkla hareket eden bir kuruluş olmayı hedeflerlinin altını da çizdiler.

Doğubayazıt İşletme Müdürü Muhammet Yaşar Alkanat, "Her şeyden önce asli görevimiz olan elektrik dağıtım hizmetini uluslararası standartlarda sunmak. Çağdaş teknoloji kullanımında en yüksek modernizasyon, teknik altyapımızda köklü değişim, personel kalitemizin eğitim destekli olarak yükseltilmesi, kayıp/kaçak oranlarının uluslararası kabul edilebilir oranlara çekilmesi ve bütün bunların sonunda bölge insanına en temel hakkı olan kesintisiz ve kaliteli hizmeti sunabilme sorumluluğu, Biz bunun için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Söz konusu olan elektrik sayaçlarının ev ve bina dışına çıkarılmasındaki amaçlarının, vatandaşları rahatsız etmeden, evlerinde yokken de sayaçları okumak olduğunu söyleyen Doğubayazıt İşletme Müdürü Muhammet Yaşar Alkanat, Yenilenen sayaçlar kutularda muhafaza edilerek, dışarıdan gelebilecek her türlü olumsuz harekete karşı da güvence altına alınmıştır. Ayrıca sayaçların dışarı alınması işleminden dolayı faturalara herhangi bir ücret yansıtılmayacaktır.   Bir diğer konu ise, birkaç elektrik direği tehlike arz etmeyecek şekilde yol ortasında kalmıştır. Doğubayazıt için hazırlamış olduğumuz projeyle elektrik direkleri kaldırılarak, elektrik dağıtım hatları yer altına alındı. Böylelikle elektrik direklerinden kurtularak Doğubayazıt'taki görüntü kirliliğine son vermiş olacağız.   Kısa bir süre içerisinde kötü görüntü arz eden bütün olumsuzluklar yok edilerek, daha modern bir Doğubayazıt için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz.” diye ifade etti.

Bizde Doğubayazıt Gazetesi ekibi olarak elektrik kesintileri yaşandığı zaman halka en kısa zamanda elektriği ulaştırmak için çalışan Doğubayazıt ARAS EDAŞ Elektrik  ekiplerinin çalışmalarını yakından takip ettik.
Çalışma koşulları ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz ARAS EDAŞ Doğubayazıt İşletme Müdürü Alkanat, o gün görevli arkadaşlarımıza ulaştırılan arıza kaydında ekiplerimiz hemen harekete geçiyor. Daha sonra duruma müdahale ediliyor. Elektriğe olan ihtiyacın gerekliliğini, hayati önem taşıdığını da biliyoruz. Bu vesileyle kesintiler asgariye indirildi. Bunun akabinde Genel Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarına vakıf olmak içinde Müşteri Hizmetleri Aracı köylerimize gidip gelmesi için de tahsis edildi.” dedi.
Bölgede hizmet vermenin zorluğuna da değinen ARAS EDAŞ Doğubayazıt İşletme Müdürü Muhammet Yaşar Alkanat, başarılı olmanın sırrının, çok çalışmaktan ve çok hizmet üretmekten geçtiğini belirtti.

Bilindiği gibi, Doğu Anadolu bölgesinde yedi ilde (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars) elektrik dağıtım hizmetini geçekleştiriyor.

ARAS EDAŞ olarak Doğubayazıt'a ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Alkanat, Doğubayazıt'ın pilot bölge olduğunun da altını çizdi.

 En modern teknolojik altyapı yatırımlarının yanısıra personel kalitesinin yükseltilmesine dönük eğitim çalışmalarına da hız verdiklerini belirten, Alkanat müşteri memnuniyeti odaklı bir yapısal değişimi hedeflediklerini de, müşterilerinin velinimet olduğunu da sözlerine ekledi.

Elektrik ile ilgili ilçede yaşanan sorunları da hatırlatan Doğubayazıt İşletme Müdürü Muhammet Yaşar Alkanat, Bu kadar yatırıma rağmen kamuoyunda bilgi kirliliği de var.  İnşallah şebeke iyileştirme çalışmaları bittikten sonra belki arıza sayımız bu kadar olmayacak ve biz arızaya ayırdığımız bütçeyi aydınlatmaya ve vatandaşların taleplerine ayıracağız. Şehir şebekesinin yeraltına alınması çalışmaları yüzde 90 civarında bitti. Bir ay içerisinde yeni şebekeyi devreye koyacağımızı ümit ediyoruz.”dedi.

ARAS EDAŞ Doğubayazıt İşletme Müdürü Muhammet Yaşar Alkanat şöyle devam etti: Doğubayazıt çevre yolu ve şehir merkezinin bir çok cadde ve sokakları ışıklandırılacak. Bu yıl ışıklandırma sorunu tamamiyle bitecek” dedi.

Kesintisiz, kaliteli ve yaygın elektrik dağıtım hizmetinin yanı sıra bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel sorunlarının çözümüne dönük sorumluluk almaktan kaçınmayacak bir kuruluş olduklarınında altını çizdi.

/resimler/2015-2/28/0949243027316.jpg

/resimler/2015-2/28/0950327246823.jpg

/resimler/2015-2/28/0951234591607.jpg

/resimler/2015-2/28/0951572248497.jpg

/resimler/2015-2/28/1126259703295.jpg



  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Egazete


  • Cuma 13.4 ° / 7.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

03.05.2024

  • İMSAK 03:22
  • GÜNEŞ 04:59
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:41