ARAS EDAŞ: Arızalar asgariye indirilecek ve Lamba Tamir ekibi oluşturulacak”

ARAS EDAŞ:  Arızalar asgariye indirilecek ve Lamba Tamir ekibi oluşturulacak”

ARAS EDAŞ BASINLA BİR ARADA

 

Doğubayazıt Belediyesine bolca teşekkür edildi

Doğubayazıt Gazetesi Haber

Doğu Anadolu bölgesinde yedi ilde (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars) elektrik dağıtım hizmetini geçrkleştiren ARAS EDAŞ Müdürleri basın mensupları ile bir araya gelerek, bölgede yapacakları altyapı çalışmalarını, ekonomik ve sosyal yatırımlarını paylaştılar.

ARAS EDAŞ Doğubayazıt ilçe koordinatörü Muhammet Yaşar Alkanat, Hedefimiz sürekli, kaliteli ve kesintisiz enerji sunmaktır” dedi.

ARAS EDAŞ Doğubayazıt ilçe koordinatörü Muhammet Yaşar Alkanat, düzenlediği basın toplantısında yaşanan elektrik kesintileri ve yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ARAS EDAŞ olarak Doğubayazıt'a ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Alkanat, Ağrı'ya yatırım amaçlı ayrılan 40 milyonun bütçenin 25 milyonu Doğubayazıt'a ayrıldı. Yine 10 milyon bakım onarım ödeneğin 5 milyonu Doğubayazıt'a ayrıldı.” şeklinde konuştu.

  En modern teknolojik altyapı yatırımlarının yanısıra personel kalitesinin yükseltilmesine dönük eğitim çalışmalarına da hız vereceklerini” bildiren Alkanat müşteri memnuniyeti odaklı bir yapısal değişimi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

En büyük projelerinin elektrik hatlarını yer altına almak olduğunu ifade eden Alkanat, 19 ay önce görevi devraldık ve önce kendi yapılanmamızı tamamladık.  Bizim en büyük projemiz Doğubayazıt şehir şebekesinin yeraltına alınması çalışmasıdır. Hesaplarımıza göre bu proje 20 gün önce devreye girecekti. Yani havai hatlar kaldırılıp şehirdeki çirkin görüntüde ortadan kaldırılacaktı. Ama mevsim ve çeşitli şartlar nedeniyle gecikti. Bu sebeple çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı Doğubayazıt halkından ve Belediyeden özür diliyoruz. Belediyenin bize çok büyük yardımları oldu özellikle borçların ödenmesi ve kazı çalışmaları konusunda inanılmaz yardımcı oldular. Ben buradan Belediye Eş Başkanlarımıza teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.  Elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarımız bizim öngördüğümüz süre içinde bitmiş olsaydı vatandaşların elektrik kesintileri konusunda haklı serzenişleri asgariye inmiş olacaktı. En azından şehrin bir bölümünü bu dertten kurtarmış olacaktık. Böylece kesintisiz ve daha sağlıklı enerji ile beraber kayıp kaçak oranında da bize yüzde 20 oranında katkı sağlayacaktı.” dedi.

Konuşması sonrası ARAS EDAŞ Sistem İşletme Bakım Müdürü Alper Gül ile beraber gazetecilerin, elektrik ile ilgili ilçede yaşanan sorunları hatırlatması üzerine Alkanat, Bu kadar yatırıma rağmen kamuoyunda bilgi kirliliği de var.  ARAS EDAŞ Gürbulak'tan Ağrı sınırına kadar 96 köy 48 mezrada hizmet verdiğini takdirlerinize arz ederim. Zaman zaman yetişemediğimiz oluyor bunu kabul ediyoruz ama inşallah şebeke iyileştirme çalışmaları bittikten sonra belki arıza sayımız bu kadar olmayacak ve biz arızaya ayırdığımız bütçeyi aydınlatmaya ve vatandaşların taleplerine ayıracağız. Şimdi hiç bir ticari mantık yüzde 85 kaçakla devam edemez. Doğubayazıt'ta yüzde 85 oranında kaçak kullanım var. Bu kaçaklar için şuan da çalışan ekiplerimiz var. 6 ay önce köylerde ve ilçe merkezinde başlayan sayaç değiştirme çalışmalarımız da devam ediyor. Sayaçları neden değiştiriyoruz? Eski demode olmuş sayaçları kaldırıp, vatandaşa daha sağlıklı enerji veriyoruz. Şehir şebekesinin yeraltına alınması çalışmaları yüzde 90 civarında bitti. Bir buçuk ay içerisinde yeni şebekeyi devreye koyacağımızı ümit ediyoruz. Bu bahane olmayabilir ama biz daha yeniyiz. Aras Edaş'ı yok sayarak söylüyorum bunu. Seneye bu zamanlar daha az problemli bir Doğubayazıt yaşayacağız.”dedi.

Kesintisiz, kaliteli ve yaygın elektrik dağıtım hizmetinin yanı sıra bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel sorunlarının çözümüne dönük sorumluluk almaktan kaçınmayacak bir kuruluş olduklarınında altını çizdiler.

/resimler/2015-1/26/100106865.jpg

/resimler/2015-1/26/100129505.jpg

/resimler/2015-1/26/100148834.jpg



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23