Ağrı Cemberini Kırmak ıstiyor

Ağrı Cemberini Kırmak ıstiyor

Ağrı nın Her Tarafı Ağrıyor

Ağrı Cemberini Kırmak ıstiyor


Tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli turizm potansiyeline sahip Ağrı da faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri, kentin sosyal ve ekonomik açıdan da gelişmesi için yeni yatırımcıların gelmesini bekliyor.


            Ağrı Tüm Sivil Toplum Örgütleri Birliği (ASTÖB) Başkanı Kazım Karaca, yaptığı açıklamada, kentin her alanda gelişime açık olduğunu belirtti.


            Herkesin bu kentin gelişimi için gerekli çabayı göstermesi gerektiğini ifade eden Karaca, Ağrı artık geri kalmışlık gömleğini çıkarıp, kalkınmışlık kulvarında ilerlemek istiyor dedi.


            Ağrı da turizm açısından önemli değerlerin bulunduğuna işaret eden Karaca, şunları kaydetti:


            Tepesinde karı, sırtında Nuh un Gemisi, eteklerinde doğa harikası güzellikleri olan dünyaca ünlü Ağrı Dağı mız var. Haşmetinden hiçbir şey kaybetmeyen, kayaların üzerinde kartal yuvası gibi duran, ülkemizin harika tarihi eserlerinden biri olan ıshak Paşa Sarayımız var. Başka bir yerde bu güzelliklerin hepsini birarada görmek mümkün değil.


            Yapımı devam eden Yazıcı Barajının tamamlanmasıyla Ağrı nın tarım ve hayvancılıkta da ilerleme göstereceğini anlatan Karaca, şöyle devam etti:


            Yazıcı Barajı sayesinde sulanan topraklarıyla her türlü tarımsal projeye müsait olan Ağrı, yakın gelecekte tarım ve hayvancılıkta bir cazibe merkezi olacaktır. Kenti, bölgenin cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bunun için yeni yatırımcılar bekliyoruz. Ağrı yı yatırımcılara ve girişimcilere beğendirmek için tıpkı yeni açılacak bir alışveriş merkezi gibi süslemek, allayıp pullamak gerekiyor. Dış görüntüsünden başlamak üzere Ağrı nın çehresini değiştirmeli, vitrinini yenilemeliyiz


            Ağrı nın en az 5 yıllık kalkınma planına ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Karaca, Ağrı nın kalkınmadaki yol haritası, bütün kurum kuruluş ve sivil toplum örgütünün katkısıyla hazırlanmalıdır. Bölgeye yatırımcıların gelmesi için teşvik ve uygulamaların bir plan çerçevesinde hazırlanmasına, gerekli önlemlerin alınmasına dikkat edilmelidir şeklinde konuştu.


- FIRTINALAR, ıNSANIN DENıZı SEVMESıNE ENGEL OLAMAZ -


            kadının  Sosyal Hayatını Araştırma ve ınceleme Derneği(KASAıD) Başkanı Dilan Özmen Özgün ise bir Fransız yazarın, fırtınalar, insanın denizi sevmesine engel olamaz sözünü ifade ederek, olumsuzlukların, eksikliklerin olabileceğini, ancak bunların insanın büyüdüğü, yaşadığı, her türlü acısını ve sevincini paylaştığı memleketini sevmesine engel olamayacağını vurguladı.


            Özgün, kenti aydınlatacak bir üniversitenin kurulduğunu, bu bilim yuvasının Ağrı nın kalkınmasında büyük rolü olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:


            Kentimizin kalkınmasında ve tanınmasında büyük rolü olacağını düşündüğüm ve yine turizm sektörünün canlandırılması açısından büyük önem arzeden Turizm ışletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu nun açılacağı müjdesini aldık. Ağrı bu gelişmeler ışığında yeni yatırımlarla daha da ilerleyecek. Bunun için yatırımcıların gelmesine ihtiyaç var. Ağrı nın tarihi ve kültürel değerlerini kazanıma çevirmeliyiz. Bu değerleri, memleketimize ekonomik ve sosyal anlamda yarar sağlayacak bir hale getirmeliyiz.


            Ağrı Genç ışadamları Derneği (AGıAD) Başkanı Mehmet Akbaş da, yakın tarihte havaalanın açılmasıyla kentte ulaşım sorununun büyük ölçüde çözüleceğini anlatarak, kente gelmek isteyen yatırımcılar açısından büyük sorun olan ulaşım sorunun giderilmesiyle ekonominin canlılık kazanacağına inandığını söyledi.




Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23