Açlık Grevleri Sona Erdi

Açlık Grevleri Sona Erdi

Bülent Arınç: Açlık grevlerinin sonlandırılmasını sevinçle karşılıyorum

Selehatiin Demirtaş: Hükümetin sürece dikkatli yaklaşması lazım…
Bülent Arınç: Açlık grevlerinin sonlandırılmasını sevinçle karşılıyorum…

        BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Açlık grevleri sonlandırıldığına göre hükümetin dikkatli bir şekilde sürece yaklaşması lazım" dedi.

        BDP Genel Başkanı Demirtaş, Muş un Bulanık ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, cezaevlerindeki açlık grevlerinin 68. gününde sona erdiğini anımsatarak, açlık grevlerinin ölümler yaşanmadan sonlandırılmasının sevindirici olduğunu söyledi.
        “Açlık grevleri sonlandırıldığına göre hükümetin dikkatli bir şekilde sürece yaklaşması lazım” diyen Demirtaş, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın meseleyi daha ciddi şekilde ele alması gerektiğini ifade etti.
        Demirtaş, bu saatten sonra sorunların siyasetle çözebileceğine dikkati çekerek, “Siyaset çözüm rolünü oynayabilir. Silaha, ölüme, kana, gözyaşına gerek olmadan, Türk ü, Kürt ü ağlamadan siyasetle sorunları çözelim. Çağrımız bu kadar nettir. Oturalım ve konuşalım, elbette ki uzlaşma noktası bulacağız” diye konuştu.

 Bülent Arınç: Açlık grevlerinin sonlandırılmasını sevinçle karşılıyorum

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cezaevlerindeki açlık grevlerinin bu sabah itibariyle sonlandırılmış olmasını sevinçle karşıladığını söyledi

        Arınç, açlık grevlerinin sona ermesiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki açlık grevi eyleminin sonlandırılmış olmasını çok olumlu bulduğunu ifade etti.
        Olay karşısında hem şahsı hem de hükümet olarak, hep insani yön üzerinde durduklarına işaret eden Arınç, şunları kaydetti:
        “Cezaevlerindeki açlık grevlerinin bu sabah itibariyle sonlandırılmış olmasını sevinçle karşılıyorum. 60 günü geçen bir süredir, pek çok cezaevinde önce açlık grevi, sonra ölüm orucu şeklinde bazı tutuklu ve hükümlülerin eylem yaptıklarını biliyoruz. Biz hükümet olarak da şahsım olarak da olayın hep insani yönü üzerinde durduk. Bu tutuklu ve hükümlüleri, grevden vazgeçmeye davet ettik. Onların hayat bütünlüğünün, sağlıklarının bizim için çok önemli olduğunu söyledik. Grevlere dayanak olarak gösterdikleri konuların, Türkiye  de demokratik haklar konusunda, her zaman görüşülebileceğini, tartışılabileceğini ifade ettik. Benim bütün açıklamalarım bu yöndedir. Bunun siyasi bir yönünün olmaması gerektiğini ve kendilerini bu eylemlere itenlere karşı direnmelerini, kendi bireysel kararları olarak grevlerden vazgeçmelerini kendilerinden rica ettik. Lütfen bu eylemlere son verin dedik. Son bir kaç gün içerisinde böyle bir sonuca ulaşılmış olmasını ben çok olumlu görüyorum. Bu tutuklu ve hükümlülere verdikleri karardan dolayı teşekkür ediyorum. Doğru yaptıkları, isabetli yaptılar, Türk halkını üzmediler. Çünkü herkes bu eylemlerin sonucunda ölümlerin olmasını arzu etmemişti. Böyle bir acının yaşanmasını hiç kimse istemiyordu.”
        Arınç, bu tür eylemlere gerek olmadığını ifade ederek, “Umarım bundan sonra bu tür eylemlerle karşılaşmayız. Türkiye demokratik bir ülke, bir hukuk devleti. Halkın hangi noktalarda talepleri olursa hükümetler ve siyasetçiler, parlamentolarda bu talepleri her zaman dile getirip görüşebilir. Ben eylemin bu şekilde sonuçlanmış olmasından dolayı milletimize geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32