AK PARTİ'NİN DOĞUBAYAZIT'TA DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK ADAYI BELLİ OLDU

AK PARTİ

Doğubayazıt Gazetesi

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, AK Parti Ağrı İl ve İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkan Adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Eski Türkiye’de böyle değildi. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Eski Türkiye’de, Türkiye denilince belli başlı yerler vardı. Doğu ile batı bir değildi. Batı başkaydı, doğu başkaydı. Ama şimdi öyle mi? Elhamdülillah AK Parti iktidarıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon ve hedefleriyle insana hizmet et ki devlet ayakta dursun anlayışıyla ülkemizin batısı da bir doğusu da bir. Ağrı bir, Edirne bir. Hepimiz biriz ve kardeşiz, elhamdülillah diyoruz. Bu anlayışı hakim kılmak için büyük bedeller ödendi. Büyük zorluklar aşıldı mı aşıldı elhamdülillah. Türkiye geldiği bugünden, bu anlayıştan ve hizmetten asla ve asla geri adım atmayacak. O dönem geleceğiz diyenler, birbiriyle sarmaş dolaş olanlar bugün ne haldeler görüyoruz. Ne diyorlar iyi ki biz iktidara gelmemişiz yoksa ülke ne hale gelirdi diye kendileri söylemeye başladılar. Millet İttifakı’nın içinde mensubu olan hepsi tek tek söylemeye başladılar. Hatta birbirlerine değil kendi içlerinde de bunu söylemeye başladılar. O yüzden diyoruz ki 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti iktidarıyla birlikte AK Parti yerel yönetimlerinde belediyecilik hizmetlerinin gelmesini bütün vatandaşlarımız canıgönülden arzu ediyor. Bunu biliyoruz, buna inanıyoruz ve güveniyoruz. AK Parti’nin bir anlayışı da seçimlerde vatandaşlarımız ve milletimizin takdiri neyse başımızın tacıdır dedik. Elhamdülillah bugün bu noktaya böyle geldik. Ama 31 Mart seçimlerinde bizim sandığa gitmeyen tek bir vatandaşımız bile kalmamalı. Herkesi sandığa götürmeliyiz. Bunun için gece gündüz çalışmalıyız. Sandıktan da başarıyla çıkmak için samimiyet ve gayretle, tevazuyla, kapı kapı, sokak sokak, semt semt, mahalle mahalle dolaşacağız. Herkesin gönlünü alacağız. Herkesin elini sıkacağız" dedi.

 "Türkiye Yüzyılı Şehirleri" vizyonu  adı altında Dr. Mimar Cengiz Çelik'in, Cumhurbaşkanı tarafından Doğubayazıt Belediye Başkan adayı olarak belirlendiği duyuruldu. Doğubayazıt’ta adaylığı duyurulması sonrasında, vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. 

Ak Parti Aday Tanıtım Toplantısında Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı, kentin tanınan simalarından, Mimari konularda önemli hizmetlerde bulunan Mimar Dr. Cengiz Çelik oldu. 

MİMAR DR. CENGİZ ÇELİK KİMDİR?

Doğubayazıt'ın önde gelen isimlerinden Mimar Dr. Cengiz Çelik, özel sektördeki başarılı kariyerine Doğubayazıt'ta başlamış ve Türkiye'nin saygın mühendis ve mimarlarından biri olmuştur.

1976 yılında doğan Çelik, Ağrı Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra NDU Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Selçuklu Dönemi Ahlat Bölgesi abideleri üzerine yaptığı tezle NDU Üniversitesi'nde yüksek lisans derecesi alarak, aynı zamanda Uluslararası İşletme Yönetimi doktorasını başarıyla tamamlamıştır.

Profesyonel kariyerinde Çelik, çeşitli önemli görevlerde bulunmuş ve birçok sektörde yöneticilik yapmıştır. Çelikce Mimarlık Mühendislik şirketi kurucusu, Nakliyat MMC Şirket Müdürü, Metal Sanayi Kompleksi Fabrika Müdürü, Bellisa Mobilya Fabrikası Genel Müdürü, Arkoz Ağrı Çimento Fabrikası Genel Müdürü gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır.

Çelik, inşaat, makine ve otomotiv sektörlerinde gerçekleştirdiği çeşitli Ar-Ge çalışmalarıyla dikkat çekmiş, aynı zamanda tarihi eserlerin rölöve, restorasyon ve restitüsyon çalışmalarında da aktif rol oynamıştır.

Mimar Dr. Cengiz Çelik'in sadece iş dünyasındaki başarıları değil, aynı zamanda kültürel ve toplumsal alandaki katkıları da göz ardı edilemez. "Ağrı Dağı Bölgesi ve Doğubayazıt" ile "Yöneticilikte Güç Zehirlenmesi" adlı iki önemli kitabın yazarı olan Çelik, 80 adet Şehir Gelişim projesine imza atmış ve birçok bilimsel sempozyumda makale sunumu gerçekleştirmiştir.

Çelik, sadece iş dünyasında değil, sanat ve yöneticilik alanlarında da başarılı bir isimdir. Arkoz Holding ve Maqro Construction şirketlerinde üst düzey yönetici olarak Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Çekya ve Rusya'da faaliyet göstermektedir.

Ayrıca, Dr. Cengiz Çelik, Türkiye'nin önde gelen siyasi partilerinden AK Parti'nin Doğubayazıt belediye başkan adayı olarak halkının karşısına çıkmıştır. Çelik, evli ve beş çocuk babası olup, iş hayatındaki başarılarıyla birlikte kariyerine büyük bir özveriyle devam etmektedir.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34