AK PARTİ'DE GÖZLER, ADAY TESPİT KOMİSYONUNDA! İŞTE GÜÇLÜ ADAYLAR!

AK PARTİ

AK PARTİ'DE TEMAYÜL TAMAMLANDI. GÖZLER, ADAY TESPİT KOMİSYONUNDA, AK PARTİ, 31 MART 2024 TARİHİNDE YAPILACAK MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİ'NDE EN İYİ EN ÇOK OY ALACAK UYGUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI BELİRLEMEK İÇİN YOĞUN MESAİDE.

Aday belirlemedeki önemli kriterlerden biri olarak görülen, 26 Kasım'da çevrimiçi yapılan temayül yoklamasında, 150 bin teşkilat mensubunun görüşleri alındı.

Mevcut belediye başkanları için, Partililere, " Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz? Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz? Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz? " diye soruldu. Partililere, Ak partili belediyelerin olduğu seçim çevresinde belediye başkanı olarak kimi görmek istedikleri sorusu ile en fazla iki aday önerisinde, Ak partili olmayan belediyeler için en fazla üç aday önerisinde bulunmaları istendi.

Gözler, Aday tespit komisyonunda!

Oluşturulacak Aday tespit komisyonunda, Aday belirlemedeki önemli kriterlerden biri olarak görülen Teşkilat temayül yoklaması, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı ve Seçim işleri Başkanlığının talimatıyla illerde teşkilatlar tarafından hazırlanacak gözlem raporları, Geçmiş seçimlerde alınan oy oranları, ARGE Başkanlığının İl ve ilçelerde yaptırdığı ve yapacağı anket çalışmaları ve Kritik seçim çevrelerinde Gizli Saha Araştırma çalışmaları, Muhtemel muhalefet adayları analiz çalışmaları, MHP ile yapılacak muhtemel seçim çevrelerinde yapılacak seçim ittifakı  ile birlikte İl başkanları, il yönetim kurulları ve Milletvekillerinin de doğru aday için fikri alınarak, nihai değerlendirme yapılması öngörülmektedir.

Ak parti genel Merkez birimleri tarafından yapılan ve aday tespit komisyonunda nihai karara bağlanacak çalışmalarda, Ankara kulislerinde ve seçim çevresinde isimleri öne çıkan güçlü isimleri Kamuoyu Araştırmacısı Murat Coşkunkan aktardı;

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı kim?

Yapılan birçok kamuoyu araştırmasında Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, M. Tevfik Göksu, Osman Nuri Kabaktepe, Hilmi Türkmen isimleri Ankara kulislerinde ön planda ayrıca Kürt oyları kriteri değerlendirmesinde ve pozitif itibar noktasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ismi ön plan da olmakla birlikte Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ismi hem Kürt seçmen ve Karadenizli seçmen tarafından Ankara kulislerinde olumlu karşılandığı değerlendirmesi yapılmaktadır. Ankara kulislerinde en çok değerlendirme yapılan bir diğer isim de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ismi İstanbul seçmeni tarafından olumlu karşılanan isimler arasında değerlendirilmesi yapılmaktadır. Kadın Aday tercihi düşünüldüğünde Ankara kulislerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öne çıkan ilk isim ardından AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi / TBMM 24-25-26-27.Dönem İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ismi ön plana çıkmaktadır. Kimin İstanbul Adayı olacağı Aday tespit komisyonunda yapılacak çok yönlü değerlendirme sonrası netleşmesi bekleniyor.

AK Parti Ankara Büyükşehir adayı kim?

Yapılan Kamuoyu Araştırmalarında birçok ismi görmek mümkün. Son dönemde Ankara kulislerinde ve sahada Murat Köse ismi ağırlık kazansa da Turgut Altınok ve Hakan Han ÖZCAN isimleri azımsanmayacak ölçüde telaffuz edildiğini görmekteyiz. Ankaralı Aday arayışı diyaloglarında Hasan Doğan isminin güçlü bir şekilde telaffuz edildiğini de görmekteyiz. Kimin Ankara Adayı olacağı Murat Köse İsminde ağırlık kazansa da Aday tespit komisyonunda yapılacak çok yönlü değerlendirme sonrası netleşmesi bekleniyor.

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı kim?

Ak Parti İzmir Büyükşehir adayı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ismi açık ara tek isim olarak Ankara kulislerinde konuşulmaktadır. Hamza Dağ’ın adaylığına kesin gözüyle bakılsa da Aday tespit komisyonunda yapılacak çok yönlü değerlendirme sonrası Ak Parti İzmir Büyükşehir adayının netleşmesi bekleniyor. 

AK Parti Adana Büyükşehir adayı kim?

Adana da MHP ile yapılan ittifak görüşmelerinde Adana’nın MHP bırakılmaması söz konusu olması durumunda AK Parti Adana Büyükşehir adayı Ankara kulislerinde 64. Hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanı aynı zamanda 25. ve 26. Dönem Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ismi en fazla telaffuz edilen isim olduğunu görmekteyiz.

AK Parti Antalya Büyükşehir adayı kim?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ise eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel isimleri en çok konuşulan isimler olsa da sahadan gelen verilerde ön plana çıkan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ismi ağırlık kazandığı Ankara kulislerinde konuşulmaktadır

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir adayı kim?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için 24-25-26-27. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa Milletvekili, MKYK Üyesi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın ismi Ankara kulislerinde konuşulan tek isim konumunda. Gülpınar’ın, Şanlıurfa başta olmak üzere diğer illeri kapsayan bölgenin en sevilen ve sözüne itibar edilen, güçlü oy potansiyeline sahip, toparlayıcı ve çözüm odaklı oluşunun hem Şanlıurfa'da hem de bölge il ve ilçelerinde sorunların çözümü ve oy noktasında sahada her kesimden gelen güçlü seçmen talebinin Ak parti tarafından değerlendirileceği ifade edilmektedir. Son genel seçimlerde ak parti belediyelerinin olduğu birçok ilçede muhalefetin önde oluşu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2019 da kurulan çatı aday formülünün ve Şanlıurfa genelinde 2024 seçimleri için de benzer ittifak pazarlıklarının kulislere yansıması neticesinde bu ittifakları boşa çıkaracak en güçlü isim olarak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Kasım Gülpınar’ı sahada görmek isteyeceği Ankara kulislerinde konuşulmaktadır.

Ankara kulislerinde Belediye Başkanlığı için ismi telaffuz edilenler şu şekilde;

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Mehmet Tahmazoğlu ismi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak mevcut başkan Uğur İbrahim Altay ismi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Abdurrahman Öz ismi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Yelda Erol Gökcan ismi, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Abdurrahim Temel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Celal Uzunkaya ismi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Murat Zorluoğlu ismi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Tahir Büyükakın ismi, Elazığ Belediye Başkanı adayı olarak Ramazan Gürgöze ismi, Ağrı Belediye Başkanı adayı olarak Fatma Salman ismi, Tokat  Belediye Başkanı adayı olarak Eyüp EROĞLU ismi, Bingöl Belediye Başkanı adayı olarak Erdal Arıkan ismi ve Rize Belediye Başkanı adayı olarak Rahmi Metin ismi Ankara kulislerinde ön plana çıksa da Aday tespit komisyonunda yapılacak çok yönlü değerlendirme sonrası isimlerin netleşmesi beklenmektedir.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32