AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi

"Rantabl olmadığı için bizim gibi küçük illere doğalgaz gelmiyordu. Bundan sonraki süreçte, özel sektörün doğalgazı götüremediği illere doğalgazı devlet eliyle götüreceğiz"

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, bugüne kadar rantabl olmadığı için Ağrı gibi küçük illere doğalgaz gelmediğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte, özel sektörün doğalgazı götüremediği illere doğalgazı devlet eliyle götüreceğiz" dedi.
Çelebi, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, bugünün, AK Parti`nin 13. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsattı.
AK Parti`nin ülkeye çok şey kazandırdığını kaydeden Çelebi, "Çözüm sürecinden tutun, gayri safi milli hasılalara kadar, Kanal İstanbul`dan Marmaray, 3. havalimanı ve 3. köprülere kadar bir çok şey getirdi" diye konuştu.
Çelebi, seçim bölgesinde daha önce kimse ana dilinde konuşamazken, ana dilinde radyosu, televizyonu olmazken, AK Parti döneminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da dirayetleriyle şimdi bu konuda belli bir noktaya gelindiğini kaydetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 10 Ağustos`taki seçimde Türkiye`nin 12. Cumhurbaşkanı seçildiğini anımsatan Çelebi, Cumhurbaşkanı daha önce Meclis tarafından seçilirken şimdi halkın seçtiğini belirtti. Çelebi, önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizi yaşandığını ifade ederek, "Zannederim, YSK yarın kesin sonuçları ilan edecek. 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`a başarılar diliyorum. Rabbim uzun ömürler nasip eylesin, hayırlı hizmetler nasip eylesin" diye konuştu.
Ekrem Çelebi, "torba tasarıda" yer alan 117. madde hakkında bilgi verdi. Şimdiye kadar BOTAŞ ve Enerji Piyasası Kurulu`nun doğalgaz ihalesi yaptığını belirten Çelebi, şöyle konuştu:
"Doğalgaz ihalelerinde, ranbatl olmadığı için bizim gibi doğalgazın geçtiği küçük illere doğalgaz gelmiyordu. Şu anda Ağrı Çeçen Üniversitesi`nde ve Ağrı Şeker Fabrikası`nda doğalgaz kullanıyoruz. Doğalgaz, İran`dan gelip Ankara`ya kadar gelmesine rağmen, biz il olarak yararlanamıyorduk. 3 AK Parti milletvekili ile birlikte Sayın Başbakanımızdan istirhamda bulunduk. Sayın Başbakanımız yerel seçim nedeniyle Ağrı ilimize geldiğinde orada da hemşehrilerimize, kardeşlerimize müjde verdiler. Bundan sonraki süreçte, özel sektörün doğalgazı götüremediği illere doğalgazı devlet eliyle götüreceğiz. Biz bunu, üyesi olduğum Plan Bütçe Komisyonu`nda önerge ile tasarıya ekledik. Önerge verdiğimiz saatte HDP yoktu, HDP haricinde AK Parti, MHP ve CHP`li milletvekillerinin hepsi olumlu oy kullandı. Bundan sonraki süreçte özel sektörün yapamadığı yerlerde doğalgazı devlet eliyle yapacağız."
Çelebi, dün TBMM Genel Kurulu`nun tatile girdiği anımsatılarak, "torba tasarının" akıbetinin ne olacağının sorulması üzerine, "Torba yasayı yine çıkaracağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Ardından AK Parti`de değişiklik olacak, Başbakan belirlenecek. Ayın 27`sinde kongremiz olacak. Sayın Başbakanımızı Köşk`e göndereceğiz, Hükümet kurulacak ve bunun güvenoylaması olacak. Çok sıkışık bir takvim var ama biz bunu her halükarda ekim ayında çıkaracağız" dedi.
"YSK`nın kesin sonuçları ile birlikte Başbakan`ın Başbakanlığı düşer" tartışması yapıldığının anımsatılması üzerine Çelebi, "Bize göre öyle bir şey yok. YSK cuma günü kesin sonuçları açıklayacak ama devir teslim yapıldıktan sonra fiili Başbakanlık sona eriyor" diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

29.04.2024

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:35