AHMET KOÇ: ?DOĞUM EVİ VE ÇOCUK HASTANELERİ CAN ÇEKİŞİYOR?

AHMET KOÇ: ?DOĞUM EVİ VE ÇOCUK HASTANELERİ CAN ÇEKİŞİYOR?

Hakkari Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Koç, Van Kadın Doğumevi Hastanesi ile İpekyolu Çocuk Hastanesi´nin can çekiştiğini vurgulayarak, çok ciddi iddialardan söz etti.

Hastanelerde alt yapı ve doktor sıkıntısının had safhada olduğunu belirten Koç, bu yönde çok sayıda şikayet aldıklarını, bu sıkıntıların defalarca dile getirilmesine rağmen çözüm bulunamadığını dile getirdi. Tabip Odası Başkanı Koç, bunların yanı sıra kendilerine ulaşan şok iddiaları da şöyle açıkladı; "Bize ulaşan en önemli şikayetlerden bazıları; Doğumevi Hastanesinde personel ve alet yetersizliği şeklinde. Mesela, Doğumevi Hastanesi´nin olmazsa olmazı olan kolposkopi, histerioskopi ve HSG´nin yanı sıra can kurtarıcı olan 500 TL´lik Atonik Balon´un olmadığı belirtiliyor. Bazı polikliniklerde ise yetersizlik nedeniyle doktorların cep telefonlarının ışığıyla hastaları muayene ettikleri duyumlarını almaktayız. Bunun yanında çok ciddi endişelerimiz var. Biran evvel gerekenler yapılmalı..."
Hakkari Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Koç, Kadın Doğum Hastanesi ile İpekyolu Çocuk Hastanesi´nin can çekiştiğini söyledi. Söz konusu hastaneler ile ilgili kendilerine ulaşan iddiaların skandal boyutta olduğuna işaret eden Koç, şikayetlere rağmen söz konusu hastanelerde düzelmeye yönelik ilerlemenin kaydedilemedeğini belirtti. Koç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Kadın Doğum Hastanesi ve İpekyolu Çocuk Hastanesi alarm zilleri çalıyor. Son günlerde Doğumevi ve Çocuk Hastanesinde çalışan doktorlardan ve sağlık çalışanlarından ve bunların yanı sıra bu hastaneden hizmet alan hastalardan Tabip Odamıza yoğun şikayetler gelmektedir. Bu hastanelerdeki altyapı ve doktor yetersizliği, teçhizat yetersizliği nedeniyle hastaneler artık işlevini yerine getirememektedir" dedi.

"ÇALIŞMA KOŞULLARI YETERSİZ"
Her iki hastanede de çalışma koşullarının bulunmadığını belirten Tabip Odası Başkanı Koç şunları söyledi; "Her iki hastanede de yetersiz çalışma koşulları mevcuttur. Yetersiz doktor ve personel sayısı nedeniyle de hastanelerde büyük sorunlar yaşanmaktadır."

SKANDAL!
Kendilerine gelen en önemli şikayetlerin Doğumevi Hastanesi´nde alet ve personel yetersizliği şeklinde olduğunu kaydeden Koç, "Bizlere ulaşan iddialar tam anlamıyla vahim. Örneğin Doğumevi Hastanesi´nin olmazsa olmazı olan kolposkopi, histerioskopi, HSG ile can kurtarıcı özelliği olan ve fiyatı 500 TL civarındaki Atonik Balon´un olmadığını duyuyoruz. Bazı polikliniklerde de yetersizlik nedeniyle doktorların cep telefonlarının ışığıyla hastaları muayene ettikleri bilgileri var." dedi.

"BİRAN ÖNCE GEREKENLER YAPILMALI"
Doğumevi ve İpekyolu Çocuk Hastanelerinin mevcut yerlerinden bir an önce yeni binalara taşınmaları gerektiğine vurgu yapan Van - Hakkari Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Koç, "Hastanelere yatak kapasiteleri baz alınarak personel ataması yapılması nedeniyle, gereken yatak kapasitelerinin artırılması lazım ki ancak bu şekilde doktor ve sağlık personeli kadrosu da arttırılmış olsun. 1 milyon nüfusa hitap eden Doğumevi Hastanesinde çocuk yenidoğan ünitesinin çok yetersiz olduğu, yatak kapasitesinin az olduğu da bize ulaşan şikayetler arasında. Çocuk Hastanesi ve Doğumevi Hastanesi 1 milyon nüfusa hitap etmelerine rağmen gündüzleri 1 pratisyen ve 1 uzman doktor hizmet vermekte. Hastalara ayrılan muayene süresinin bazen bir dakikaya kadar düştüğü, hal böyle olunca da hata payının her an arttığı, hastaların bundan zarar göreceği belirtiliyor. Biran önce söz konusu hastaneler için gerekenler yapılmalı" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİCİLER DE BIKMIŞ DURUMDA"
Çözülemeyen sorunlar nedeniyle yöneticilerin de artık bıkmış durumda olduğunu belirten Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Koç açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Doktorlar ve sağlık çalışanları artık nöbete giderken adeta kabus yaşamaktadırlar. Van´ın nüfusunun yanında bir de çevre illerden hastalar sevk edilmektedir. Çalışma koşullarının zorluğu nedeniyle mecburi hizmeti sona eren doktor bir an önce ya istifa edip kaçmakta yada başka yerlere tayin yaptırmaktadır. Sorunlar çözülerek bu durumun da önüne geçilmelidir."

"AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL"
Van Hakkari Tabip Odası olarak amaçlarının sorunları tespit edip çözülmesi için yetkilileri uyarmak olduğunu belirten Koç; "Ayrıca zor şartlarda sağlık hizmeti sunulduğu için her an hata oranının arttığı ortadadır. Bu nedenle hastalar ile sağlık çalışanları ve doktorlar arasında şiddete varan olayların yaşanabileceği uyarısında bulunmak istiyoruz. Şiddete davetiye çıkaran bu yetersiz çalışma ortamlarının bir an önce düzeltilmesi ve hastanelere acilen doktor takviyesinin yapılması zorunluluktur" uyarısında bulundu.

"EKSİK TEŞHİZATLAR DERHAL TAMAMLANMALI"
Doğumevi hastanesinin eksik teçhizatlarının da bir an önce tamamlanması gerektiği uyarısında bulunan Op. Dr. Koç; "Bilindiği gibi çok yakın zamanlarda bu tür yetersiz çalışma koşulları nedeniyle bir çok doktor ve sağlık personeli şiddete maruz kalmakta, hatta öldürülmektedir. Bunun yanında hem hastaların can güvenliği hem de doktorlarımızın daha iyi hizmet sunması için acilen gerekli hassasiyet gösterilmelidir" dedi.

"ENDİŞELİYİZ"
Van - Hakkari Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Koç, oda olarak endişeli olduklarını belirterek son olarak şunlara dikkat çekti; "Van - Hakkari Tabip Odası olarak, eksikliklerin ve problemlerin bildirimi gibi bir görevimiz var. Bu uyarılarımızın yetkililerce bir an önce dikkate alınmasını temenni ediyoruz. Bu tür sorunların çözülmemesi durumunda oluşabilecek sıkıntılardan herkes sorumlu olacaktır. Tabipler Odası olarak bu eksiklikleri bildirmek, oluşabilecek olumsuz durumları önlemek açısından uyarı görevimizi yapmak istedik. Umarız sağlık çalışanlarına herhangi bir zarar gelmeden, bu sorunlar bir an önce çözülür." (PRESTİJ HABER)



Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32