AĞRI’NIN TANITIM GÜNLERİ YAPILDI

AĞRI’NIN TANITIM GÜNLERİ YAPILDI

FIRAT BEYAZIT ÇELİK

  İki yıldan beridir gelenek haline getirilen Ağrı ve yöresinin tanıtımı İstanbul Maltepe sahilinde görkemli kutlamalarlan yapıldı.

     Geçen sene çok sönük geçen Ağrı ve yöresinin tanıtımı bu sene oldukça yoğun ilgi gördü.Doğubayazıt’tan başlıyarak Nuh’un gemisi Ağrı,Patnos,Diyadin,Taşlıçay,Hamur,Tutak ve Eleşkirt’ten İstanbul Maltepe sahilindeki tanıtım alanına vardı.

            Tanıtım alanına Ağrı ve Ağrı’ya bağlı Belediyeler ve İstanbul’da bulunan Dernekler stantlarını açıp, gelen misafirlere hem yöresel tanıtımlarını yaptılar ve hemde ikramlarda bulundular. Ancak Doğubayazıt Belediyesi ile BAY-DER’ın ve DİYADİN-DER’in stantlarına olan yoğun ilgi gözden kaçmadı.

                    ŞİMDİ TANITIM ALANINDA OLUP BİTENLERE BİR GÖZ ATALIM.

           DOĞUBAYAZIT BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ ACAR

          Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın geçen sene yaptığı gibi cana yakınlığı, gelen konuklarlan tek, tek ilgilenmesi, giydiği yöresel kıyafetlerlen Belediye stantın yoğun ilgisine sahane oldu. Belediye Başkanı Yıldız Acar ve ekibinin verdiği Kürtç müzik ziyafeti Doğubayazıt havasını İstanbul’a savurdu. Çok sayıda ziyaretçinin Başkan Yıldız Acar’a ve ekibinin söylediği türkülere eşlik ettiler.

       Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ile bu sefer birazda olsa sohbet etme fırsatını bulduk, Ben İzmit Dilovası Gençlik ve spor Müdürü İbrahim Şahin ve Bursa’da tekstil işi ile uğraşan ve Tanıtım için Bursa’dan gelen hemşerimiz İhsan Kaya ile birlikte Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın misafiri olduk. Başkan Acar sorulan sorulara yanıt verirken bende dinliyordum, oldukça sıkıntısı vardı, çalışmalarına izin verilmemesi ve sürekli engellerlen karşılaştığını anlatırken, ben bir yıl daha, Doğubayazıt’a ve Doğubayazıt’lılara hizmet edeceğim, bıraksalar çok iyi işler yapıp, kalıcı eserler bırakacağım, sanki yaptıklarımı gidince kendimlen götüreceğim, bir Doğubayazıt’lı olarak Doğubayazıt’a ne yakışıyorsa onu yapmaya çalışıyorum, ama sürekli engellerlen karşılaşıyorum ve çok zorluklar altında işimi yapıyorum, olsun ne kadar engel karşıma çıksa o kadar da iş yapacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın, dedikten sonra, bir dostumuz, tekrar Belediye Başkanlığına aday olup,olmuyacağını, sorunca, benden bu kadar, ben hizmet için geldim elimden ne geldiyse yapmaya çalıştım, artık aday olmuyacağım, benden sonra gelecek olan da, biraz hizmet etsin, ben koltuğa yapışmak için bu göreve gelmedim, hizmet için geldim, vakti dolduğunda da giderim.Bana  Atılan iftiraları daha fazla kaldıramam, Doğubayazıt’lılar yaptığım çalışmaları gördüler ve beni yeterince tanıdılar, o bana yeter. Ben Doğubayazıt’lı olduğum kadar da iftiracılardan da daha fazla Doğubayazıt sevdalısıyım.

          KAYMAKAM MURAT EKİNCİ  DOĞUBAYAZIT’LILARI YALINIZ BIRAKMADI

        Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci’de İstanbul’a gelerek, Doğubayazıt’lılara büyük jest yapıp,Etkinlik alanına kurulan Doğubayazıt Kaymakamlığı standında oturarak Doğubayazıt’lılarlan sohbet etti ve onları dinledi. Kaymakam Ekinci’ye İstanbul’da bulunan Doğubayazıt’lılar yoğun ilgi göstererek, kendilerini onure ettikleri için Kaymakam Murat Ekinci’ye şükranlarını sundular.

          Kaymakam Murat Ekinci daha sonra beraberindeki heyet ile Doğubayazıt’a bağlı dernek ve kuruluşları ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı.

          Bilindiği gibi daha evvel de Doğubayazıt’ta Kaymakamlık yapan ve halen Doğubayazıt’lıların gönlünde taht kuran, unutulmayan, İrfan Kenanoğlu,Abdullah Özbek,Nurullah Çakır ve Celalettin Demircioğlu’da bu gibi etkinliklere gelerek Doğubayazıt’lıları yalınız bırakmamıştı.

         YAZAR NİHAT GÜLTEKİN,GÖZÜMÜZÜN NURU,DOĞUBAYAZIT’IN ONURU

      Genellikle Kürt’çe araştırmaları üzerinde çok sayıda kitaplar yazmış,bu konuda büyük başarılar elde etmiş, Doğubayazıt ve Türkiye dışında yurt dışında da tanınan, Araştırmacı-Yazar Nihat Gültekin’de Ağrı tanıtım sergisinde bir stant açarak okurları ile buluştu. Nihat Gültekin’e ilgi ve alaka yoğundu. Tüm okurlarına kitap imzalıyarak onlarlan hatıra fotoğraflar çekip ölümsüz eserlerinin raflarına ebediyen kalmak şartı ile bıraktı. Sağolsun bana karşıda olan ilgi ve alakasını eksik etmedi. Her zaman olduğu gibi mütevazi yaklaşımı güler yüzü ile bizleri onurlandırdı. Doğubayazıt’lıların deyimi ile “o güzümüzün nuru, Doğubayazıt’ın onuru” olarak her zaman kalbimizde kalacaktır.

MUSTAFA ÇAMLIBEL (BAHÇE DEDE SEBO’NUN KURUCUSU)

      Mustafa Çamlıbel namı değer (Paşe) bildiğinz gibi uzun yıllar avrupada kalıp, izinli geldiği baba toprağı Doğubayazıt’ta çok önemli ve kalıcı bir eser yaratarak, dedesi Sebo’dan kalma kurak bahçeyi elden geçirip, ağaçlar dikip,meyveler yetiştirip, bahçede her kesin nefes alabilecek ve Heybetli Ağrıdağı, İshakpaşasaray manzaralı bir de tesis kurarak, kendi el emeği, göz nuru ile çocokları gibi bakıp, yarattığ eseri her kesin hizmetine sokmuş. Bununlan da yetinmeyip, bu sene de Ağrı tanıtımı kapsamında Doğubayazıt Belediyesinin stantın içinde bulunan Pirimiz Ehmede Xanı’nın tanıtımını yapıp, yerli ve yabancılara bu konuda çok büyük katkılar sağladı. Ehmede Xanı tanıtımını yaparken sıkılgan ve abartılı davranmadı, o güzelim özverisi ile her kesimi kendisine hayran bıraktı.

                BAY-DER YİNE HİZMET ATAĞINDAYDI

        Kısa adı, BAY-DER olan,İstanbul Aksaray’da 25 yıla aşkındır, sürekli faaliyet gösteren, hiç bir etkinlik ve yardımdan geri kalmayan, Doğubayazıt Sosyal, Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği geçen sene olduğu gibi bu sene de yine hizmet ve tanıtımda geri kalmadı.

      BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu, Yönetim Kurulu üyesi Musa Turan ve Dernek sekreteri Recep Geyik gelen misafirlere yakından ilgilenip, yöresel yemek ve içeceklerden sunum yaptılar. Ve gelenlerlen tek, tek ilgilendiler, BAY-DER ve kendilerine yakışan ne ise fazladan yaparak, ve bu konuda çok takdir topladılar.

         DİYADİN-DER’DE HİZMETTEN GERİ KALMADI

        Kısa adı DİYADİN-DER olan, Diyadin Sosyal,Yardımlaşma,Dayanışma ve Kültür Derneği’de stant kurarak, Ağrı tanıtım alanında yerini alarak, gelen yerli ve yabancı misafirlerine hem ikramda bulundular, hemde derneğin tanıtımını yaptılar.

       DİYADİN-DER Bilindiği gibi, Değerli varlığımız Dilaver Özden ve ekibi tarafından yıllar evvel kurulmuştu. Dernek kuruluşu İstanbul Aksaray’da oldu, bir süre burada hizmet ettikten sonra, Başkan Dilaver Özden ve ekibinin çabaları sonucu İstanbul Avcılar’da derneğe ait bir yer alınıp, oraya taşındıktan sonra, hizmetlerine kesintisiz orada devam etmektedir.

         Dilaver Özden’den sonra bir kaç Başkan el değiştirdi ve Diyadin’liler karar vererek, bu kez genç ve dinamik bir başkan seçtiler, yok, yok  genç ve dinamik derken,seçilen Başkan Mesut Çiftçi deneyimsiz değil, tam aksine bu dernekçilik işin içinde pişip ve gelişen birisi.

        Mesut Çiftçi Daha evvel DİYADİN-DER Yönetiminde ve Ağrı Dernekler Federasyonunda da yer aldı, DİYADİN-DER başkanlığı dışında hala Ağrı Dernekler Federasyonundaki görevinede devam etmektedir. Başkan Mesut Çitçi, yardımcısı Mehmet Adıtatar ve ekibi de stantlarına gelen tüm misafirleri ile yakından ilgilendiler, onları en iyi şekilde ağarladılar.

       CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN’E BÜYÜK İLGİ

        Söylentilere göre, Kökeni Doğubayazıt’a dayanan ve aslen Kars’lı olan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’de Ağrı Tanıtım Etkinlik alanına gelerek, Ağrı ve yöresine ait bütün stantları gezip, yetkililerden bilgi alış-verişinde bulundu. CHP’li Gürsel Tekin’e ilgi ve alaka oldukça büyüktü. Gürsel Tekin en çok BAY-DER’de oturarak  Doğubayazıt hakkında BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu ve BAY-DER yönetim kurulu üyesi iş insanı Musa Turan’dan bilgi edindi. Bir Doğubayazıt’lının Gürsel Tekin’e Doğubayazıt’taki kökeni hakkında bilgi verirken, Gürsel Tekin, şahsın omuzuna elini koyarak, onu zevkle dinledi ve kendisine teşekkür etti.

           MİLLETVEKİLİ EKREM ÇELEBİ’DE ETKİNLİK ALANINA GELDİ

        Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’de etkinlik alanına gelerek, Ağrı Belediyesi stantında oturarak gelen hemşerileri ile sohbet etti. Biraz oturduktan sonra etkinlik alanını dolaşıp, alandan ayrıldı.

           AĞRI BASIN BİRLİĞİNDEN YILMAZ DAŞ’DA ALANDAYDI

         Gazeteci meslektaşımız, Ağrı Basın Birliği’nden Yılmaz Daş’ta etkinlik alanında yerli ve yabancı konuklara, Ağrı ve yöresi hakkında bilgi ve birikimini sunarak, büyük katkılarda bulundu.

            KATILIMCI DOSTLAR

       Ali Tanrıverdi, Murat Andiç,Hüseyin Turan, M.Nuri Barış,Hasan Turan, Ekrem Karaduman, Bayram Şimşek,İbrahim Şahin,İhsan Kaya, Melek Toktaş,ADF Eski başkanı ve kurucusu Rıza Demir,Avukat Altuğ Aladağ, Ferit Ay,Mahmut Yardımcı,Turgay Kafkaslı, Doktor Deniz Ay,

            Doğubayazıt,Ağrı,Patnos,Dyadin,Taşlıçay,Hamur,Tutak,Eleşkirt’lılar üç gün boyunca etkinlik alanına gelerek, sanatçıların söylediği türküler eşliğinde doyasıya eğlendiler.

         Demem odur ki, hep Ağrı’lılar İstanbul’a hayran kalacak değiller ya! Bu sefer de İstanbul Ağrı’lıları ağarladı ve Ağrı’lılara hayran kaldı.

 Acısıyla, tatlısıyla bir etkinliğin daha sonuna geldik.

Seneye görüşmek üzere.



Nihat Gültekin
23.11.2022 17:23:18
Gazetemize, Nezir Beye ve yılların gazetecisi Fırat abiye çok teşekkür ediyorum. İnanki çok çok sevindim böyle bütünlüklü bir yazına. Sizin gibi şehir sevdalısı insanların takdirini almak beni çok mutlu ediyor. Ayrıca çalışmaya daha fazla inanç, umut ve iradeyle üretmeye zorluyor. Hep mutlu kal, saygılarımla…

Anahtar Kelimeler: TANITIM GÜNLERİ YAPILDI
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32