AĞRILILAR İSTANBUL`DA BULUŞTU.

AĞRILILAR İSTANBUL`DA BULUŞTU.

Gecede sürpriz olarak sahne alan Murat Yanık söylediği Halepçe parçasıyla konukların ilgi odağı oldu.

Ömür açısından sizinle yarışmak istemiyorum. Benim işim kültür, sanat ve edebiyattır. Konum insandır, kabile ve kavimdir, Haktir, bayram ile seyrandır, tasavvuftur, ilahi aşktır, doğadır, ırmak ve vatandır. Bana insan gerek; toplum gerek, dil gerek şiir gerek, dünya ile ahret gerek, ahret ile iman gerek.
Ahmedi Xani Divan’ından
Ahmedi Xani’nin yaşam felsefesinde olduğu gibi dünyadaki her şey yaşama dair olmalıdır.
İstanbul Ağrılılar Derneğinin düzenlediği geleneksel ağrılılar gecesi Hollydaylln otelde yapıldı.
Aralarında milletvekilleri, sanayici ve iş adamaları ile ağrılı hemşerilerinde olduğu beş yüze yakın konuk geceye katıldı.
Gecede açılış konuşmasını yapan İstanbul Ağrılılar Derneği Başkanı Nihat Adan, geceye katılanlara teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirdi.
Nihat Adan, bütün Ağrı milletvekilleri, Ağrı Valisi ve Ağrı ilçeleri belediye başkanları, kaymakamlar, partilerin il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda kişi geceye davet edildi.
Nihat Adan, geceyi düzenleme amaçlarının İstanbul da yaşayan Ağrılıların birbirlerini tanıması ve güzel ağrımızı tanıtmak olduğunu dile getirdi.
BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy geceyi düzenleyen İstanbul Ağrılılar derneğine teşekkür etti.
Aksoy, Ağrı’nın sorunlarına değinerek seçimde yapılan haksızlıklara değindi. Seçimler sırasında yaşanan haksızlıkları, kendilerinin tutumlarını dile getirdi. İktidardakilerin devleti kullanarak yaptıkları hileleri, seçim uğruna yapılan haksızlıklara karşı hep birlikte bir haziranda Ağrı’mızı korumalı ve ona sahip çıkmalıyız.
Geceye katılan BDP muş milletvekili ve BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, geceyi düzenleyen İstanbul Ağrılılar derneğine teşekkür ederek sözlerine başladı.
Sırrı sakık, bir ağrılı olarak bu tür gecelere katılıp halkımızın metropol kentlerdeki sorunlarına çözüm arayıp onlara sahip çıkmalıyız. Halkımızın yıllardır yok sayılan ve kader diye nitelendirilen özelliklerin aslında haksızlık olduğunu hakkımızı aramamız gerektiğini dile getirip onlara bir yol göstermemiz gerektiği bilincine erişmeliyiz. Halkımızın inşaat köşelerinde amele, otel kenarlarında garson, birçok ülkeye giden taşeron işçisi sıfatlarından kurtarmalıyız. Ahmedi Xani’nin de belirttiği gibi insanca yaşamalıyız. Bunun için halkımızın hakkını kimseye vermeyeceğiz, hakkımızı koruyacağız. İktidara karşı devlete karşı bize yapılan tüm haksızlıklara karşı göğüs gerip mücadele edeceğiz. Artık ağrı halkı ve diğer Kürt milleti yalnız değil eskisi gibi ensesine vur tokadı al elinden ekmeği devri kapandı, bize ait olanı zorlada olsa geri almalıyız. Ağrı belediye başkanlığı seçimlerinde bize karşı yapılan haksızlığı gördük, seçimi barış sürecinin bozulmaması için, kan dökülmemesi için iptal ettirdik. Biz hakkımızı istiyoruz ve direne direne alacağız. Ağrı’da 1 Haziranda yapılacak seçimlerde hep birlikte şehrimize sahip çıkalım, onlara gereken dersi verelim.
Bundan böyle ağrılılar çaresiz, kader deyip terk edilmiş, hakları elinden alınmış bir şehir olmayacak; kimliğine ve ekmeğine sahip çıkan, cesur, özgür ve insanca bir yaşam görecektir. Bunun için her şeyi yapacağız.
Derneğin yönetim kadrosu geceye katılıp, İstanbul Ağrılılar Derneği ile birlik ve beraberliğe katkıda bulundu. Bursa Ağrılılar Derneği başkanı Erhan Öztürk, geceye katılmaktan memnun olduğunu dile getirdi.
Konuşmalardan sonra sıra eğlenceye geçti. Ağrılı sanatçı Hazal Sahneye çıkıp geceye katılan konukları coşturdu. Hazar Hazar Söylediği birbirinden güzel eserle konuklara adeta memleketindeymiş gibi bir hava yaşattı. İlerleyen saatlerde konukları halaya kaldıran sanatçı muhteşem orkestrasıyla geceye adeta damgasını vurdu.
Gecede Assolist olarak sahne alan sanatçı Kısmet Yıldız söylediği birbirinden güzel Kürtçe parçalarla geceye renk kattı. Konukları halaya dizen ünlü sanatçı Kısmet Yıldız geceyi adeta şölen alanına çevirdi.
Gecede sürpriz olarak sahne alan Murat Yanık söylediği Halepçe parçasıyla konukların ilgi odağı oldu.
Gece kahvelerin içilmesiyle son buldu. 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21