AĞRI´DAN KISA KISA HABERLER?

AĞRI´DAN KISA KISA HABERLER?

Ünlü giyim markalarının ürünlerinin Ağrı´da üretilmesi hedefleniyor?

/resimler/2018-9/27/0910007287155.jpg

Ağrı´da hayata geçirilen Tekstilkent Projesi kapsamında ünlü giyim firmalarının ürünlerinin kentte üretilmesi hedefleniyor.

Ağrı Valiliğinin üç etap halinde hayata geçireceği 50 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Tekstilkent Projesi kapsamında kente gelen bazı  tekstil firmaları, Ağrılı kadın ve gençlere eğitim veriyor.

Dünyaca ünlü giyim firmalarının ürünlerini üretecek yaklaşık 5 bin kadın ve gencin istihdam edileceği projede yer alan firmalar, yapımı süren Ağrı Tekstilkent´teki yeni yerlerine taşınacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Yeni personel yetiştirme, ürünleri tanıtma ve üretim öncesi eksiklikleri gidermeleri amacıyla ildeki spor salonlarında çalışmalarını sürdüren firmalar, yakın zamanda üretime geçmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında bir okulun spor salonuna kurulan firmayı ziyaret eden Ağrı Valisi Süleyman Elban, firmada eğitimlerini tamamlayarak üretime başlayan Ağrılı kadın ve gençlerle bir süre sohbet etti.

İşçilerin ürettikleri ürünleri inceleyen Elban, yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 ay önce başlattıkları Ağrı Tekstilkent projesinin kent için önemine değindi.

İstihdama katkısı olan sektörlerden biri olan tekstil üzerine harekete geçtiklerini anlatan Elban, "Bunun Ağrı´da yaygınlaşması için bir çalışma başlatmıştık. Öncelikle İstanbul ve Bursa´da Ağrılı olan sektördeki hemşehrilerimizle görüştük. Görüşme neticesinde bir kısım arkadaşlarımız taleplerimizi olumlu karşıladılar ve burada yatırım yapmaya, iş yeri açmaya karar verdiler." diye konuştu.

-Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacak

Projede yer alarak fabrika kuracak firmalara valilik olarak fabrika binası taahhütlerinin olduğunu hatırlatan Elban, bu kapsamda üç etap halinde inşa edilecek Ağrı Tekstilkent´in ilk etap temel atma törenini gerçekleştirdiklerini aktardı.

Elban, ilk etaptaki fabrika binalarının, yaklaşık 10 gün sonra üretim yapacak firmalara teslim edileceğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Binalar tamamlanıncaya kadar kendilerine, eğitime alacakları kursiyerleri yetiştirme ve başlangıçta yapacakları üretim için okulların salonlarını tahsis edeceğimizi de söylemiştik. Şimdi de bu kapsamdaki bir okul salonundayız. İlk gelen yatırımcılarımızdan birisi bu salonda eğitim vermeye başladı. Tabii bizim insanımız yetenekli ve becerikli olduğu için aynı zamanda bu eğitim üretime de dönüştü. Bu alanda yaklaşık 90 civarında arkadaşımız hem eğitim alıyor hem de üretime başladılar. Kısmet olursa ekim ayı başında tekstilkentteki atölyelerde de üretim başlayacak ve yine ekim başında tekstilkentin ikinci etabının da temelini atıyoruz. Allah izin verirse bahar döneminde ikinci etapta üretime geçmiş olacak."

Tekstilkentin üç etaptan oluşacağını vurgulayan Elban, "Birinci etap olan 16 bin metrekareyi bitirdik. 20 bin metrekare civarında ikinci etabın ihalesini yaptık. Sonra da üçüncü etabın kış döneminde ihalesini yapacağız. 2019 sonbahar dönemine kadar 50 bin metrekarelik hedefimiz olan üç etaplı tekstilkenti tamamlamış olacağız. Beklentimiz burada 4 ila 5 bin arasında doğrudan çalışanın olması. İnşallah Ağrı´da işsizliğin giderilmesi konusunda belli bir katkı sunacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Ünlü markaların burada da üretebileceğine inanıyoruz"

Firma yetkilisi Servet Uzak ise valilik tarafından hayata geçirilen proje kapsamında kente geldikleri için mutlu olduklarını anlattı.

Kent için hayırlı bir projede olmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Uzak, şöyle konuştu:

"Projenin Ağrı adına çok hayırlı olacağına inanıyoruz. Biz de bu umutla buraya geldik. Yakın zamanda inşallah çok daha iyi bir potansiyele ulaşacağımıza inanıyorum. Türkiye´nin batısında üretilen ünlü markaların burada da üretebileceğine inanıyoruz. Biz de işletmeyi onun için kurduk. İnşallah kısa zaman sonra ünlü firmalara biz de burada ürün üreteceğiz."

Üretim aşamasında görev alan kursiyerlerden ev kadını Sultan Kubat, Ağrı şartlarında güzel bir işe kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu belirterek, "Allah Valimizden, devletimizden bin defa razı olsun, devletimizi başımızdan eksik etmesin. Böyle bir işte çalışacağımı hayal bile edemezdim." dedi.

Vali Elban´a ziyaretler

/resimler/2018-9/27/0911221195005.jpg

Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Vali Süleyman Elban´ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Valilik Şeref Defterini imzalayan Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacıoğlu, Vali Elban ile bir süre baş başa görüştü.

Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul´un da hazır bulunduğu ziyarette, Vali Elban, Hacıoğlu´na ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ağrı´da okul servisleri denetlendi

/resimler/2018-9/27/0911448382930.jpg

Ağrı´da okul servis araçlarına yönelik denetim çalışması yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek ve taşımacılık faaliyetlerinin disiplin altında tutulmasını sağlamak amacıyla kentte denetim yaptı.

Ekipler, okul servis sürücüleri ve okul servis araçlarına yönelik denetimlerini 17 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamladı.

İlde faaliyet gösteren 86 okul servis aracını denetleyen ekipler, eksiği tespit edilen 55 servis aracı şoförüne toplamda 15 bin 841 lira trafik idari para cezası uyguladı.

Ayrıca 22.09.2018 tarihinde okul servis araçlarını işleten ve sürücülerinin trafik kurallarına uyma düzeylerinin arttırılması amacıyla İl Milli eğitim Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ile koordinasyon sağlanarak Kültür Kongre Merkezi´nde okul servis araç sürücüleri ve rehber personeline yönelik trafik eğitimi düzenlenmiştir.

Ağrı´da şap aşılama kampanyası başladı

/resimler/2018-9/27/0912032445798.jpg

Ağrı´da, Tarım ve Orman Bakanlığının "Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda, Sağlıklı İnsan" sloganı ile başlattığı kampanya kapsamında 2018 sonbahar şap aşılama çalışması başladı.

17 Eylül 2018-19 Kasım 2018 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, Türkiye açısından son derece önemli olan şap hastalığının ortadan kaldırılmasının son derece kritik bir önem arz ettiğini ifade etti.

Engin, "Gerek il müdürlüğümüz gerekse ilçe müdürlüklerimiz bu hassasiyetin sağlanması doğrultusunda hareket etmek için elinden geleni yapmaktadır. İl ve ilçe müdürlüklerimizde çalışan personellerimiz azimli ve gayretli bir şekilde yüzde 100 aşılama oranını hedef alarak Sonbahar Şap Aşılama Kampanyasına başlamıştır." diye konuştu.

Yetiştiricileri şap aşılama programına katılım sağlamasını isteyen Engin, şap hastalığını önleyebilmek için çalışan personele de yetiştiricilerin yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Vali Elban, Büyükelçi Hazer İbrahim´i kabul etti

/resimler/2018-9/27/0912184946080.jpg

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Azerbaycan´ın Ankara Büyükelçisi Hazer İbrahim´i makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Vali Elban, İbrahim´in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, kendisine teşekkür etti.

Azerbaycan´ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev´in de hazır bulunduğu ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Sportif yetenek taraması toplantısı yapıldı

/resimler/2018-9/27/0912360102702.jpg

Ağrı´da, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilkokul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Kaya başkanlık yaptı.

Proje ile ilgili okul müdürlerine bilgi veren Budak, projenin 1 Ekim 2018, 1 Ocak 2019 tarihleri arasında Ağrı merkez ve tüm ilçelerinde okuyan ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacağını söyledi.

Toplamda 11 bin 403 öğrencinin taramadan geçeceğini aktaran Budak, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçen ve Türk Spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu proje ile il geneli tespit edilen okullarda okuyan ilkokul 3. sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Ağrı ilinin kayak ve atletizm branşı başta olmak üzere spor alanında çok başarılı olduğunu belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Kaya ise, şöyle konuştu:

"Bu başarı çıtasının daha çok artması için hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi´ni çok iyi değerlendirmemiz lazım. İnşallah beden eğitimi öğretmenlerimiz ve antrenörlerimiz ile bu projeyi en güzel seviyede tamamlayıp, ülke sporuna en iyi sporcuları buradan çıkarırız."

Proje kapsamında daha önce uygulanan birinci etapta 2 bin 585 öğrencinin taramadan geçirildiği belirtildi.(aa)



Anahtar Kelimeler: AĞRI KISA KISA HABERLER
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23