AĞRI'DA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

AĞRI

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafında Engelliler Haftası dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenlendi.

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenlendi. Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salon'unda başlayan etkinliklere Ağrı Vali Yardımcısı Taner Tengir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Özkan Sevim, Sevgi Evleri Sitesi Müdür Sabri Sidar ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Etkinliklerin açılışında konuşan Ağrı Vali Yardımcısı Taner Tengir, bu haftanın amacının bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Tengir, Değerli misafirler hep birlikte 10-16 Mayıs Engelliler haftasını kutluyoruz. Engelliler Haftası, ülkemizde ve Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke tarafından kutlanıyor. Bu hafta da asıl önemli olan toplumsal farkındalık yaratmak ve toplumun iç dinamiklerini harekete geçirmektir. Engelli olmak bir tercih meselesi değildir. Bizim tercihimize bırakılan bir konu değildir. Her insan, her kişi birer engelli adayı. Dolayısıyla bizler yöneticiler olarak, kurum amirleri olarak hepimiz, bütün insanlar sanki engelli olacakmış gibi engelli vatandaşlarımızın yerine kendimizi koymak, onların yaşadığı zorlukları biran kendimizle baş başa kalıp, gözümüzün önünden geçirmek ve bir farkındalık oluşturmak bu haftanın asıl amacı budur” şeklinde konuştu.
Son yıllarda engellilere yönelik çok önemli gelişmeler olduğuna değinen Vali Yardımcısı Tengir, Ülkemiz çok büyük bir ülke, devletimiz çok büyük bir devlet. Toplumun her kesimini kucaklayan bir devletiz. Son yıllarda özellikle ülkemizde engellilere yönelik çok değişik ve önemli düzenlemeler yapılmaktadır. Sizlere bu düzenlemelerden bahsedeyim. Ülkemizde 36 bin engelli vatandaşımız kamuda istihdam ediliyor ve 24 bin vatandaşımız istihdam edilecek. Toplam 60 bin vatandaşımız kamuda istihdam edilmiş olacak. Yine engelli vatandaşlarımıza 3 ayda bir bağlanan maaşlar var. Engellilerimize devletimiz evde bakım ücreti ödüyor. Ağrı genelinde 9 Bin 680 engelli vatandaşımız var. Bunlara ödemeler yapıyoruz. Aylıklar bağlıyoruz. Toplam 2014 yılı içerisinde Ağrı'daki engelli vatandaşlarımız ve ailelerine 35 Milyon lira ödemişiz. Bu bizim devletimizin hakikaten büyüklüğünü gösteriyor. Yine 4 binin üzerinde engelli vatandaşlarımıza engelli evde bakım ücretleri ödemişiz. Bunlarda 4 milyon TL'ye yakın. Bunlar çok önemli ve güzel gelişmeler. Bizler ilin yöneticiler olarak engelli vatandaşlarımıza kapımız açıktır. Her zaman onları bekliyoruz. Sadece böyle belirli günlerde değil. Ben bu hafta da bir takım etkinlikler yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Psikolog olarak görev yapan Aslıhan Yaşar, engelli bireylere ve ailelerine yönelik bir sunum yaptı. Yaşar'ın yaptığı sunumun ardından Ağrı Devlet Hastanesi'nde Uzman Psikiyatrist olarak görev yapan Abdülkadir Sencer Tabakçı tarafından Ruhsal Engelli Bireylere Yaklaşım” konulu seminer verildi. Seminer sonrası Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TSRM) bünyesinde faaliyet gösteren müzik grubu tarafında müzik dinletisi yapıldı. Özel Bakım Merkezlerinde kalan engelli bireylerimizin de türküler söylediği etkinlik, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Türkiye geneli düzenlenen Engelsiz Bir Yaşamda El Ele” konulu Ulusal resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve özel bakım merkezlerinde kalan engelli bireylerin yaptığı el sanatları sergisinin gezilmesi ile son buldu.
Engelliler Haftası dolayısıyla Özel Şafak ile Özel Serhat Bakım Merkezleri arasında geleneksel olarak düzenlenen halı saha müsabakasının galibi ise Özel Serhat Bakım Merkezini 4-1 gibi bir skorla yenen Özel Şafak Bakım Merkezi oldu.
 


  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52