AĞRI’DA ANA SINIFLARINDA OKULLAŞMA ORANI 93'E YÜKSELDİ

AĞRI’DA ANA SINIFLARINDA OKULLAŞMA ORANI 93

Ağrı'da, faaliyete geçen 71 sınıfla, il genelindeki ana sınıfı okullaşma oranı yüzde 93'e yükseldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda yapılan ana sınıflarının toplu açılışı için il merkezindeki Soma 13 Mayıs Madencileri İlkokulunda program düzenlendi.

Soma 13 Mayıs Madencileri İlkokulunda düzenlenen Sembolik Açılış Töreni'nde eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak noktasında seferberlik ilan ettiklerini belirterek konuşmalarına başlayan Vali Dr. Osman Varol: "İlimizde ana sınıfı düzeyinde okullaşma oranını artırmak için özellikle son 4 ayda çok sıkı bir çalışma gerçekleştirdik. Açılışını yaptığımız bu ana sınıfımız ile birlikte toplam 71 tane yeni ana sınıfını ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni ana sınıflarımızla ilimizde %64 olan 5 yaş grubu okul öncesi okullaşma oranımızı %93'e çıkardık. Hedefimiz bir tane bile çocuğumuzun okul öncesi eğitimden mahrum olmamasını sağlamak ve oranımızı %100'e çıkarmak." dedi.

Ana sınıfının açılışının ardından kütüphaneyi ziyaret ederek kitapların bizlere sunduğu kadim bilgiyi alıp kuşaklar arası köprüler kuran çocuklarımızla bir süre sohbet eden Vali Varol, eğitimleri ve gelecek planları hakkında evlatlarımızdan bilgi aldı. Daha sonra 1. sınıf öğrencilerimizle sınıflarında bir araya gelen Vali Varol, tek tek ilgilendiği öğrencilerimizle hobileri ve hedefleri hakkında bir süre sohbet etti.

Son olarak geleceğimizin mimarı kıymetli öğretmenlerimizle bir araya gelen Vali Varol, bilgiyi sevgi ile işleyerek yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza aktaran ve onlara bilgiye ulaşmak noktasında rehberlik eden öğretmenlerimize başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmeleri temennisinde bulunarak ziyaretlerini tamamladı.

Programa, Vali Dr. Osman Varol, Vali Yardımcısı Kerem Türker, Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ÖTE YANDAN

ALMANYA’DAKİ IRKÇI TERÖR SALDIRISI KURBANININ ADI AĞRI'DAKİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

Almanya'nın Hanau kentinde iki yıl önce ırkçı terör saldırısının hedefi olanlardan Gökhan Gültekin adına, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) memleketi Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Tahir beldesindeki okulda kütüphane açıldı.

Gültekin'in vefat yıl dönümü dolayısıyla beldedeki mezarlıkta, YTB öncülüğünde anma programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından YTB Başkanı Abdullah Eren ve beraberindekiler, Gültekin'in mezarı başında dua edip çiçek bıraktı.

Anma programının ardından Gültekin'in adına Türk Telekom İlk ve Ortaokulunda inşa edilen "Şehit Gökhan Gültekin Kütüphanesi"nin açılış kurdelesi kesildi. Kütüphanede incelemelerde bulunan Eren ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerle sohbet etti.

YTB Başkanı Eren, gazetecilere, Gültekin'i vefatının 2. yıl dönümünde andıklarını söyledi.

Saldırı sonrası Almanya'nın Hanau kentine giderek orada büyük bir yürüyüş yaptıklarını ifade eden Eren, şöyle konuştu:

"Orada hem Türk hem de Alman toplumunun katılımıyla tepki yürüyüşleri düzenlendi. Büyük bir cenaze töreni tertip edildi. Cenazeleri alıp gelmiştik ve ben o zaman Çorum'daki cenazeye katılmıştım. Sayın Cumhurbaşkanımız ile aileleri görüştürdük ve kendisi bizzat taziyelerini iletmişti. O günden bu yana bu olay unutulmasın diye bir farkındalık kampanyası çalışması içerisindeyiz. Her seneyi devriyesinde farklı etkinlikler düzenliyoruz."

Geçmişte Almanya'ya giden Türk vatandaşlarının orada büyük başarı hikayeleri yazdığına işaret eden Eren, Avrupa'daki Türklerin hikayesinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu anlattı.

YTB olarak Avrupa'da yaşayan Türkler için farklı projeler yürüterek çeşitli desteklerde bulunduklarını aktaran Eren, "Gökhan Gültekin kardeşimiz burada ve ata topraklarında yatıyor. Mezarını ziyaret ettik ve Fatiha okuduk. Okul kütüphanesine Gökhan Gültekin adını verdik. YTB olarak da Gökhan'ın adını burada yaşatmak istiyoruz. Kütüphanemizin resmi açılışını yaptık ve buradaki öğrenciler de Gökhan ağabeylerinin ismini unutmayacaktır. Kütüphaneye her geldiklerinde onun adını görecekler." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek ise kütüphane desteklerinden dolayı Eren'e teşekkür etti.

- Olay

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarında bulunan Hanau’da 19 Şubat 2020’de ırkçı Tobias Rathjen tarafından iki nargile kafeye ve bir büfeye ırkçı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtoviç, Ferhat Ünvar, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Paun, Said Nesar Hashemi ve Fatih Saraçoğlu hayatını kaybetmişti.

Rathjen, saldırının ardından evine dönerek annesi Gabriele Rathjen'i öldürdükten sonra intihar etmişti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34