AĞRI´DA YAŞLI EVDE BAKIM MERKAZİ

AĞRI´DA YAŞLI EVDE BAKIM MERKAZİ

Buna Doğubayazı´ta dahilmi?...

Ağrı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaşlı vatandaşların bakım ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ?Yaşlı Evde Bakım Merkezi? açıldı.

Yaşlı Evde Bakım Merkezi açılışına Ağrı Valisi Musa Işın, eşi Tuba Işın, Vali Yardımcısı Sedat İnci, kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Törende konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, ?Bu öyle bir insani görevdir ki; evlerde yaşayan kimsesi olmayan, yardıma muhtaç olan insanlar, burada istihdam edilen kadın kardeşlerimiz gidecekler onların yemeklerini verecekler, elbiselerini yıkayacaklar, ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bundan daha iyi bir insani hizmet olamaz. İşte insanlığın gayesi budur? dedi.

Önümüzdeki yıllarda mahallelerde gençlere ve bayanlara yönelik projeler üreteceklerini ifade eden Vali Işın, ?İnşallah gelecek seneden itibaren bizim özellikle mahallelerimizde hem gençlere hem de bayan kardeşlerimize yönelik olarak bu tür çalışmalarımız olacaktır. Biz kışın da kadınlarımızı ve genç kuşağımızı evden çıkarıp onların hem sosyalleşmesini sağlamak hem zamanlarını geçirebilecekleri mekânlarda zaman geçirmek hem de becerilerini ortaya koymak için bu tür mekânlar yapacağız? dedi.

Vali Işın, ?Bizim görevimiz hayırlı işler yapmaktır. Bizim görevimiz insanlarımıza hizmet etmektir. Biz hayırlı işlerin peşindeyiz. Birileri de hayırsız işlerin peşindedir. Biz insanlarımızı yaşatmaya çalışıyoruz. Biz, insanlarımızın insan onuruna yaraşır bir şekilde hayatlarını idame etmelerini istiyoruz. Bizim görevimiz budur. Bizim menfilikle hiçbir işimiz yoktur. Bizim amacımız toplumumuzun refah seviyesini, insanların yaşam kalitesini yükseltmektir. Biz hayırlı işlerin peşindeyiz. Bizim hiçbir şekilde toplumumuzu zora sokabilecek, toplumumuzu geriye götürebilecek, insanlarımızın yaşam kalitesini indirebilecek şeylerin peşinde olmadığımız gibi onların da karşısındayız? şeklinde konuştu.

 

Ağrı´da halkın da desteği ile hayırlı hizmetler yapacaklarını ifade eden Vali Işın, ?İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz. Kadınlarımızın daha üretken hale gelmesi için gayret göstereceğiz, merkezler açacağız. Çocuklarımızı kazanmaya çalışacağız. Ama bunu yaparken de sizin desteklerinizi mutlaka alacağız. Birileri memleketimizi karıştırmaya, Ağrı´yı huzursuz etmeye gayret göstermektedir. Bunları sizler de görüyorsunuz ve tanıyorsunuz. Ağrı´yı huzursuz edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizim amacımız Ağrı´ya huzur getirmektir. Bizim amacımız Ağrı´yı refah seviyesinde yükseltmek ve insanlarımızın insanca yaşamasını temin etmektir. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız daha iyi yaşasınlar, hayata daha iyi tutunsunlar, hayatı sevsinler. Yoksa yıkmak, tahrip etmek çok kolaydır. Bizim amacımız tahribatın önüne geçmek ve tamirat yapmaktır. Bizim görevimiz, amacımız inşa etmektir, yıkmak değildir. Siz, hayatınızı söndürenleri, görevleri yıkmak, yakmak ve tahribat olanları asla ve asla kale almayın. Onlara fırsat vermeyin. Eğer biz toplum olarak huzur içerisinde yaşamak istiyorsak bunu elbirliği ile muhafaza etmek zorundayız? dedi.

/resimler/2015-10/20/0931357726274.jpg



  • BIST 100

    9755,63%0,64
  • DOLAR

    32,52% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2445,09% -2,16
  • Ç. ALTIN

    4091,31% -1,96

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27