AĞRI`DA SEÇİM TOPLANTISI

AĞRI`DA SEÇİM TOPLANTISI

Ağrı`da Seçim Koordinasyon Toplantısı

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan başkanlığında son seçim koordinasyon toplantısı yapıldı.
Ağrı Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen seçim koordinasyon toplantısına Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, vali yardımcıları Ercan Ateş, Rasim Belge, Oktay Ateş, Mahmuthan Arslan ve Taner Tengir, Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun ile İl Jandarma Komutanı ve ilçe kaymakamları katıldı.
30 Mart’ta yapılacak olan seçimde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantının ardından bir açıklama yapan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "Bilindiği gibi 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle seçim takvimi başladı. Öncelikle seçimlerin ülkemize, ilimize, seçmenlerimize, adaylara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ağrı, 3 aylık seçim sürecinde ülkemizde en huzurlu, en saygın şekilde geçiren illerimizin belki de başındadır. Bugüne kadar seçim kampanyası nedeniyle seçimlerde olması tabi olan doğal rekabet ve heyecan nedeniyle herhangi bir adayımızın ister muhtar adayı düzeyinde olsun, ister belediye başkan adayı, meclis adayı düzeyinde olsun herhangi bir adayımızın herhangi bir siyasi parti temsilcimizin bir diğer rakibini, yarıştığı arkadaşını herhangi bir şekilde incittiğine tanık olmadık. Herhangi bir gayri nazik davranışta bulunduğuna şahit olmadık. Bununla birlikte adaylarımızın arasında centilmence bir yarış hüküm sürüyor” şeklinde konuştu.
Ağrı’nın çok sayıda partinin centilmence bir arada seçim yarışını yürüttüğü bir il olduğunu dile getiren Vali Tekinarslan, "Sokaklara baktığınız zaman, seçim bürolarını ziyaret eden, bir birine başarılar dileyen aday konvoylarını gördüğünüz gibi yan yana asılmış bütün siyasi partilerin bayraklarını da bir arada vatandaşa kendisini takdim ettiğini memnuniyetle görüyoruz. Çok şükür son 3 ayımız bu şekilde nezih bir yarış ortamı içerisinde geçti. İnşallah önümüzdeki cuma ve cumartesi günleri de propaganda dönemidir. Bugünlerinde saygın bir şekilde, huzurlu bir şekilde geçeceğini umut ediyoruz ve oy kullanma günü olan 30 Mart’ta da vatandaşımızın gönlünü kazanan, vatandaşımızı ikna eden, sunacağı hizmetleri, sunduğu projelerle vatandaşımızın da hayatına neler katacağını ifade eden insanların, vatandaşımız nezdinde ki ikna edicilik ölçüsü sonucu sandık da sonuçlar çıkacak. Bizler bu seçim süreciyle alakalı yaklaşık 9-10 toplantı yaptık. Bu toplantıların içeriğinde zaman zaman destek hizmetleriyle ilgili konular ön plana çıktı. Aydınlatma, ulaşım, tabi afetler, sağlık sorunları gibi konuları gündemimize aldık. Güvenlikle ilgili çalışmalarımızı, planlarımızı değerlendirdik ve görüştük. Geçen 3 aylık dönemin bu şekilde huzur ortamı içerisinde geçirmemiz, tek başına bizlerin aldığı tedbirler ve planların sonucu değil. Seçimleri medeni bir yarış olarak algılayan, bir hizmete talip olma yarışı olarak algılayan, başta siyasi parti yöneticileri ve adaylarımızın ve bir birlerine saygı ve hoşgörüyle yaklaşan vatandaşlarımızın temel belirleyici olduğunu ifade etmek istiyoruz. Seçim dönemiyle ilgili olarak bugüne kadar alınmış tedbirlerimiz önümüzdeki 3 gün boyunca da belirli aralıklarla artarak devam edecektir. Bu seçim döneminde ilimiz genelinde yaklaşık 4 bin kolluk personeli aktif olarak görev yapacaktır. Buna ilave olmasını arzu etmediğimiz, olmasına ihtimal vermediğimiz, ancak tedbiri de elden bırakmadığımız meydana gelebilecek seçim sonrası bir takım rahatsızlık verici olaylarla ilgili olarak da, elimizde diğer ilgili güvenlik birimlerimize tebliğ edilmiş görevliler var. Onlarla birlikte seçimlerin huzur ve sükunet içerisinde geçirileceğine inanıyorum. Yine bu dönemde 300’ün üzerinde araç görevlendirmek suretiyle ilimizin her noktasında mobil ve motorize olarak görev yapacak personellerimiz. Gerek polis, gerekse jandarma sorumluluk bölgesinde güvenliğini temin etmediğimiz, güvenliğine vaziyet etmediğimiz bir tek sandık bölgesi daha yok. Nerede sandık konulmuş olduysa ki ilimiz genelinde bin 215 sandıkta, 288 bin 292 seçmen oy kullanmasını bekliyoruz. Bin 215 sandığımızın tamamında yeteri kadar güvenlik personeli ve kulluk personelimiz bulunacaktır. Bunlar tabi yasanın kendilerine çizdiği çerçeve içerisinde görevlerin ifa edecekler. Seçimler hepimizin bildiği gibi yargının gözetim ve denetiminde yapılan, devletin başta kolluk olmak üzere ilgili birimlerinin de yargının bu görevini desteklediği şekilde cereyan ediyor” dedi.
Hassasiyetle herkesin görevini yapacağını belirten Vali Tekinarslan, “Belirlenen çerçeveler dahilinde görev yapacak güvenlik ve kolluk personelimiz ilçe seçim kurulu başkanlarının ve seçimler esnasında sandık kurulu başkanlarının talebeleri doğrultusunda hassasiyetle görevlerini yapacaklar. Bu konuda hem polis ve jandarma hem de diğer ihtiyaç olarak görev verilen birimlerimizin gerekli eğitimleri yapıldı. Bütün personellerimiz öncelikle seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması teminle birlikte bütün seçmenlere, adaylara bu yarışta bulunanlara gerekli nezaket ve olgunlukla davranışta bulunacaklardır. İnsanlarımıza sabırla yaklaşacaklar ve hiçbir vatandaşın bir diğerine negatif bir tutumla etkilenmesine müsaade etmeyecekler. Oy kullanma günü ile alakalı birincisi bu dönemde öncelikle son 20- 23 günlük dönem içerisinde bazı adayların veya parti yöneticilerinin başka partiler lehine yönlendirilme amaçlı tehditlere, tehdit telefonlarına maruz kaldığını biliyoruz. Şunu rahatlıkla ifade etmek istiyorum, hangi maksatla olursa olsun bu tür zorbaca yaklaşımlar vatandaşlarımız tarafından itibar görülmüyor. Çünkü vatandaşımız huzuru ve güveni, barış ortamını benimsemiş. Dolayısıyla oyunun rengini zorla değiştirecek insanımız yok Ağrı`da. Bunun zorlamaya yönelik tehdit, şantaj ve baskılara en başta lehine sonuç tahsis edilmeye çalışan parti mensuplarına ve o partinin başarısı için mücadele veren insanların emeklerine saygısızlıktır. Bu ülkemizin yaşadığı ilk ve son seçim de değil. Bu bir savaş değil, bu hizmete tabi olma yarışıdır. Dolayısıyla gayri kanuni yollardan, gayri meşhur yollardan vatandaşın tercihini bir parti lehine devşirmek isteyen insanlar hiçbir şekilde sonuç alamazlar. Oy sayımı yapıldığı zaman çeşitli hırçınlıkların olma ihtimali mevcut. Bazen kazananın kazanma coşkusuna bakmasından kaynaklanan kaybedenin incitecek durumda olduğu gibi bazen seçimlerin kaybedenlerin mağlubiyeti haz edememesinden kaynaklanan olaylarla da karşılaşıyoruz. Kaybetmek hayatın sonu değil, dünyanın sonu değil. Kazanacak olan adaylara da önerimiz, coşkularını mütevazi şekilde yaşamalarını, kaybetmiş olanların teselli edildiği, kazananların da tebrik edildiği bir seçim gününü vatandaşlara yansıtmasını bekliyoruz. Bütün seçmenlerimiz, bütün halkımız gönül rahatlığı içerisinde sandığa gidebilirler, oylarını arzu ettikleri siyasi partiye kullanabilir, bizlerde sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun onu her zaman olduğu gibi saygıyla karşılanacağını ve vatandaşa hizmet imkanı olacağının güvencesi olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: AĞRI?DA SEÇİM TOPLANTISI
  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68

Egazete


  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20