AĞRI`DA PROJE TANITIM TOPLANTISI

AĞRI`DA PROJE TANITIM TOPLANTISI

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 yıldır il genelinde başarıyla yürütülen ve bu yıl ilk kez uygulanacak olan projelerin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 yıldır il genelinde başarıyla yürütülen ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında da devam edecek olan “Ayda Bir Nefes, Yarın Sizdeyiz ve Eğitim Geleceğim” projeleri ile yeni hazırlanan “Kitaplar Konuşuyor, Geleceğimiz Aydınlanıyor ve O’nu En Güzel Kim Anlatır” projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları İshak Hasanoğlu ve Neriman Karakoç, şube müdürleri, okul idarecileri, AR-GE birimi, okullarda projelerden sorumlu öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, ‘Ayda Bir Nefes Projesi’ kapsamında köylerde birleştirilmiş sınıflarda ya da yalnızca birinci kademesi olan okullarda görev yapan ve şehir merkezine gidiş geliş yapamayan öğretmenlerle bir araya geleceklerini belirtti. Müdürlükle ile ilgili iş ve işlemleri yakından takip etmeleri ve güncel duyurulara erişmelerini sağlamak, bilgilendirme toplantıları yapmak, öğretmenlerin motivasyonu açısından önemli olduğunu ifade eden Dursun, “Birleştirilmiş sınıflı veya yalnızca birinci kademeden mevcut olan köy okullarımızda görev yapan öğretmen ve idarecilerimize yönelik aylık dönemlerle her ayın 15’ini takip eden ilk cuma günü tayin edeceğim müdür yardımcıları ya da şube müdürleri başkanlığında toplantılar düzenlenecektir. Toplantıda sınıf yönetimi, etkili iletişim becerileri, öğretmen tutumları, okuma-yazma öğretme teknikleri, birleştirilmiş sınıflarda ders işleme teknikleri, TKY, yazışma kuralları, e-okul gibi konularda eğitim verilecektir” dedi.
‘Yarın Sizdeyiz Projesi’ kapsamında öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişimi güçlendirmek ve önyargıları kaldırmayı amaçladıklarını belirten Dursun, “Öğrenciyi daha yakından tanımak, özellikle kız çocuklarının okula devamını sağlamak, öğrencilere okulu sevdirmek ve velilerin okula davet edilerek okul-veli iletişimini arttırmak amacıyla bu proje hazırlanmıştır. Okul müdürü başkanlığındaki Proje Hazırlama-İzleme ve Değerlendirme Ekibi’nin yapacağı plan doğrultusunda; ailenin çalışma koşulları göz önünde bulundurularak öğrencilerin evleri ziyaret edilecek ve aile ile ilgili iyi diyalog geliştirilecektir. Ayrıca veliler okula davet edilerek veli-okul iletişimini arttırılacaktır” şeklinde konuştu.
Dursun, ‘Eğitim Geleceğim Projesi’ kapsamında taziye evlerinde, pansiyonlarda eğitime verilen önemin, özellikle kız çocuklarının okullaştırılması ile ilgili farkındalığın artırılması ve değerler eğitimi ile ilgili programlar düzenlenerek toplumdaki ön yargıların ortadan kaldırılması amaçlandığını söyledi. Amacın ailelere çocuk eğitimi, aile içi iletişim, ergen psikolojisi, değerler eğitimi konularında bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Dursun, “Öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmaktır. Proje, müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüz tarafında kurulan komisyonca yürütülecektir” ifadelerini kullandı.
Dursun, ‘Kitaplar Konuşuyor Geleceğimiz Aydınlanıyor Projesi’ kapsamında tüm ortaokul ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek, projeyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı. Dursun, “Okullarımızda öğrenciler arası yapılacak olan kitap okuma yarışmasının hedefi; ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırma ve kitap edinme isteğini arttırmaktır. Kitap ile bilgi arasındaki ilişkiyi kavratma, öğrencilerimize dünyaya, insanlara ve olaylara farklı bakış açısı ile bakabilme becerisi kazandırabilmektir. Öğrencilere etkili düşünebilme, yazabilme ve problem çözebilme becerilerini kazandırmaktır. ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır Projesi’ kapsamında ortaokul öğrencilerinde manevi duygu ve düşüncenin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Peygamber Efendimizin örnek yaşantısını ve ahlakını kavratmak, öğrencilerimizin Türkçeyi düzgün etkili ve güzel konuşma yeteneklerini geliştirmek, toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi kazandırarak özgüvenlerinin gelişimine katkıda bulunmak, sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Dursun’un konuşmasının ardından projelerden sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarları ile ilgili detaylı bilgi verildi.



  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28