Ağrı´da lise ve öğrenci pansiyonunun temeli atıldı

Ağrı´da lise ve öğrenci pansiyonunun temeli atıldı

- Vali Işın: - "Biz gençlerimizi yanlış yerlere sevk edecek insanların eline ve kucağına düşürmekten muhafaza etmek durumundayız"

Ağrı´da, 24 derslikli sosyal bilimler lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun temeli atıldı.

Kenttteki okul ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun temel atma töreninde konuşan Vali Musa Işın, kentte milli eğitim alanında önemli yatırımlara ve hizmetlere imza atıldığını söyledi.

Ağrı´da 40´a yakın okulun inşaatının devam ettiğini belirten Vali Işın, "Bu okullarımız bittiği takdirde derslik başına öğrenci sayısı 24´e düşecektir. Bugün batıya ya da Anadolu´nun herhangi bir şehrine gittiğiniz zaman buradan daha farklı bir eğitim inşaatı ve yatırımı ile karşılaşmazsınız. Ağrı´da devam eden milli eğitim yatırımları birçok ilimizde bulunmamaktadır" dedi.

Işın, Ağrı´da her alanda eğitim kurumu olacağıa dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İsteyen veli, çocuğunu kabiliyetine ve niteliğine göre istediği okula gönderme şansına sahip olacaktır. Bu sene ve geçmişten devam eden yatırımların ilimizdeki toplam maaliyeti 3 katrilyon dolayındadır. Gidin Anadolu´da Ağrı ölçeğinde herhangi bir kente sorun burada yapılan yatırımların yarısını bulamazsınız. Zaman zaman vatandaşlarımız ile görüştüğümüzde ´efendim Ağrı´ya ne yapılmış ki´ gibi ifadelerle karşılaşıyoruz. Bunu söyleyen insanlara özel araba tutup ilimizde ve ilçelerimizde yapılan yatırımları tek tek göstermemizde fayda var. Vatandaşımıza hiçbir zaman yalan söylemedik, söylemeyeceğiz de. Doğru olan ne ise onu söylüyoruz. Büyük hizmetler ve yatırımlar yapılmaktadır. Ama bunları bugüne kadar anlatma imkanını ya elde edememişiz ya da iyi anlatamamışız."

- "Her şartta ve her imkanda buradaki hizmetlerimizi devam ettireceğiz"

Halkın yaşam seviyesini artırmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Vali Işın, "Memleketimize hizmet, bizim sevdamızdır. Biz halkımızı seviyoruz. Halkımızın eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. Her şartta ve her imkanda buradaki hizmetlerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Her türlü çirkinlik ve yanlışlıktan insanları ve özellikle gençleri korumak zorunda olduklarını dile getiren Vali Işın, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin muhafazası konusunda da sizlerden ricada bulunuyorum. Gençlerimize sahip çıkalım. Onları yanlışa sevk ettirmeyelim. Kötü insanların emellerine alet etmeyelim. Gençlerimizi yaşatalım, eğitelim ve iş güç sahibi yapalım. Herkese sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, iş ve aş verme imkanına, okutma imkanına sahiptir. Biz gençlerimizi yanlış yerlere sevk edecek insanların eline ve kucağına düşürmekten muhafaza etmek durumundayız. Bu anlamda hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Komşularınız, akrabalarınız her kim varsa bunlara çocuklarını korumaları, gençleri iyi yönlendirmeleri konusunda çaba sarf etmek zorundasınız ve zorundayız."

Konuşmaların ardından Vali Işın ve protokol üyeleri butona basarak okul ve pansiyonun temeline ilk harcı döktü. (AA)

/resimler/2015-8/15/0959330025791.jpg



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54