AĞRI´DA İSTİŞARE TOPLANTISI

AĞRI´DA İSTİŞARE TOPLANTISI

Ağrı Belediye Eş Başkanları Sakık ve Kubilay muhtarlar ile bir araya geldi

Ağrı belediyesi Eş başkanları Ağrı merkeze bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek mahalle sıkıntılarını dinledi.
Ağrı belediyesi Eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay Ağrı belediyesi hizmet binası toplantı salonunda Ağrı merkeze bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, mahallelerdeki sorunları dinledi. Muhtarlar toplantısına hemen hemen Ağrı merkeze bağlı tüm mahalle muhtarları katılırken Ağrı belediyesi Eş başkan yardımcısı Ömer Polat , Halef Keklik ve belediyede çalışan ilgili birim müdürleri de katıldı.
Muhtarların tek tek mahalle sorunlarını dinleyen Eş başkanlar mahallelere yapılmış ve yapılacak hizmetler hakinda bilgi verdi. Mahallenin ne tür sıkıntıları olduğunu ve direk mahalleliden dinlemeleri gerektiğini belirten Eş başkanlar, her zaman olduğu gibi yinede mahallelinin istediği hizmetlere öncelik vereceklerini belirtti. Mahalle muhtarları ise belediye çalışmalarından memnuniyet duyduklarını ve belediyenin her zaman halkın hizmetinde çalıştığını kaydetti. 
?Biz bu halkın bir kuruşunu bile kimseye yediremeyiz´
Ağrı da belediye olarak her zaman halkın hizmetinde olduklarını belirten Ağrı belediyesi Eş başkanı Sırrı Sakık, Ağrı halkının bir kuruşunu bile kimseye yedirmeyeceklerini vurguladı. Sakık, ? Biz kıt kanatlar ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama devlet ha bire belediyelerimizi baskı altına almaya çalışıyor. Belediyeyi denetlemek için yaklaşık bir aydır müfettişler gelmiş. Her şeyi didik didik inceliyorlar. İncelesinler ama. Biz daha önce onlara bin defa dedik gelin bu dosyaları inceleyin ama kimse gelmedi. Biz bu halkın bir kuruşunu bile kimseye yediremeyiz. Bunları siz seçilmiş muhtarlarımız da biliyorsunuz? dedi.
?Hepimiz bu kan deryasının son bulması için çalışması lazım´
Gündeme ilişkin de muhtarlar ile sohbet eden Ağrı belediyesi Eş başkanı Sırrı Sakık, AKP´nin Ağrı´yı baskı altına almaya çalıştığını ve bu baskının seçimlerden önce 11 Nisan Tendürek´te yapılan provokasyonla başlatıldığını ve Ağrı merkezde 3 kişinin infaz edilmesi ile devam ettiğini söyledi. Sakık, ? Ama biz bu infazların peşini bırakmayacağız. Her zaman bunların takipçisi olacağız. Bu infazların hukuki süreçlerini devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bununla birlikte Diyadin´de çalışan çocukları infaz ettiler. Bu süreç seçilmiş belediye başkanların içeriye atılması ve görevlerinden alınması ile devam ediyor. Şu an batı illerin her yerinde Kürtlere saldırılar oluyor. Yani böylesi bir şiddet döneminden geçiyoruz. Bir ilçeyi düşünün 9 gündür abluka altında. Onlarca sivil öldürdü. Ama onlar yalan konuşuyorlar. Siviller öldürülmedi. Şu an 2 bakan ve eş genel başkanımız ilçeye alınmıyor. Seçilmişlerimizi ilçeye almadıklarına göre burada saklanan büyük bir vahşet ver. ? ifadelerini kullandı. İşte Kürtlere karşı böylesi bir günah süreci yaşanıyor. Onun için hepimiz bu kan deryasının bir an önce burması için hareket etmeliyiz. Her yer Muş gibi olması lazım. Bakın gelen şehirler arası otobüsleri gül ve lokumlar ile karşılıyorlar. Şu an Cumhurbaşkanı bile çıkıp şu Kürt halkına karşı olan baskıları ve saldırıları kınamıyor. Biz silahların bu kadar konuşmasını tasvip etmiyoruz. Ama siz müzakereleri sürdürenler bu masayı devirmeden önce bunu düşüneceklerdi? ifadelerini kullandı.
? Sistemden her kes şikayetçi ama Kürtler öldürülüyor´
Özerklik açıklamalarını bahane denen AKP polisin ilçelerde terör estirdiğini kaydeden Sakık, Cumhurbaşkanı ve MHP genel başkanı da sitemin değiştirmesi gerektiğini söylediklerini fakat onlara herhangi bir şey denilmediğini kaydetti. Sakık, ? Cumhurbaşkanı sistemin değiştiğini söylüyor. MHP genel başkanı sıkı yönetim ilan edin. Demokrasiyi askıya alın diyor. Peki bunlarda sistemin değiştirilmesi talepleri değil mi? Bunlara yönelik herhangi bir girişim yok. Ama Kürtler de sistemden şikayetçi oldukları için talepleri var. Bunu niye hazzetmeyip şehirleri yıkıp katliamlar yapıyorsunuz? Yinede her kesin barışı haykırması gerekiyor. Hepimizin üzerine düşen bu kan deryasına son vermek için mücadele etmektir? diye konuştu. (Basından)a


Anahtar Kelimeler: AĞRI İSTİŞARE TOPLANTISI
  • BIST 100

    10310,41%0,41
  • DOLAR

    32,16% -0,05
  • EURO

    34,78% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2452,60% 0,84
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Egazete


  • Cuma 16.9 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.6 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.2 ° / 7 ° Şiddetli yağmurlu

Ağrı

10.05.2024

  • İMSAK 03:11
  • GÜNEŞ 04:51
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:01
  • AKŞAM 19:18
  • YATSI 20:51