AĞRI`DA DA DÜNYA YETİMLER GÜNÜ

AĞRI`DA DA DÜNYA YETİMLER GÜNÜ

Ağrı?da İnsani Yardım Derneği tarafından bu yıl ilk kez Dünya yetimler günü münasebetiyle iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, kurum müdürleri, STK ve Oda Başkanları ile Siyasi Partilerin temsilcileri katıldı.
80 yetim ailenin davet edildiği iftar yemeğine 200 yetim çocuk katıldı. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda davetliler yetimlerin masasına ayrı ayrı oturarak kendileri ile yakında ilgilendi.
Programda konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, “bu gün bir kez daha ne kadar insanın yardıma ihtiyaç olduğunu müşahade ettik. Sadece burada değil dünyanın her köşesinde yetimlerimiz, yoksullarımız var. Yardıma ihtiyacı olan, hastalığı olan, güçsüz olan, yoksul olan insanlar var. Elbette hepimizin kalbinde onlara bir yer var. Ama bütün bu gönül bağını oluşturacak olan İnsani Yardım Derneği gibi gönüllü teşkilatlarımıza da ihtiyacımız var. Sadece Allah rızası için, dünyanın neresinde olursa olsun, Müslüman veya gayrimüslim demeksizin, renk, din, dil farkı gözetmeksizin, yardım faaliyetinin yapılacağı riskler, zorluklar umursamaksızın yaptığı faaliyetler, şu anda sadece ilkemizde değil, bütün mazlumlarının da umudu olmuştur. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Herkesin bu konuda gönüllü olarak hareket etmesi gerektiğini belirten Vali Tekinarslan, “bizler de bu gönüllü kuruluşlarımızı desteklememiz lazım. Cemiyetimizde zorluk içinde olanlar, mahzun olanlar, mağdur olanlar, yetim olanlar, garip olanların yerinde biz de olabilirdik. Bu hayat müşterektir. O yüzden bizimde üstümüze düşeni yapmamız lazım. Bu şekilde yardım faaliyetlerinde bulunan kuruluşlarımız olduğu sürece ve insanımızdaki bu yardımlaşma arzusu olduğu sürece kimse kimsesiz kalmaz. Benim buradaki hayır sahiplerinden bir ricam var. Başta Sivil Toplum kuruluşları olmak üzere bu faaliyetleri yürüten kuruluşlara desteğinizi esirgemeyin. Bizler sıcak evlerimizde yemek yerken, dünyanın bir başka yerinde değil, hemen yanı başımızda bir insanın sofrasında ekmek olup olmadığında düşünürsek, medeni ve mutlu bir cemiyet olabiliriz” diye konuştu.
İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Anığı ise, her yıl milyonlarca çocuğun savaş, doğal afet, açlık, hastalık gibi nedenlerden dolayı ebeveynlerinden birini kaybederek yetim ya da öksüz kaldığını söyledi.
Anığı, “Bizler Ağrı İHH olarak Dünya Yetimler Günü’nde yerel ve uluslararası kamuoyunu yetim gerçeği konusunda bilinçlendirmek üzere harekete geçmeleri ve bu günde yetimlere yönelik her türlü sosyal projeyi başlatmaları çağrısında bulunuyoruz. Dünya Yetimler Günü münasebetiyle özelde İslam dünyasını genelde ise tüm dünya halklarını yetim bir Peygamberin (sav) emanetleri olan minik yavrulara sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Programda Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, yetimlere yönelik yürütülen çalışmalarda bulunduğu katkıdan dolayı Dernek Başkanı Anığı tarafından plaket verilirken, adlarına Afrika’da su kuyusu açılan yönetim kurulu üyelerinden ve merhum avukat Feyat Koçyiğit ve öğretmen Salih Akdoğan’ın ailelerine plaket verildi.



  • BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,45% 0,21
  • EURO

    34,59% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2478,03% -0,19
  • Ç. ALTIN

    4152,04% 1,62

Egazete


  • Salı 18.2 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 21 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

16.04.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:13
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:17